El Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut

Bajar Viatge Cultural a Ordesa
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
El Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut
Viaje no programado

Viatge de Natura amb agradables caminades i recorreguts adaptables al Parc Nacional d’Ordesa (Pirineu Aragonès). A més, ens allotjarem en un hotel de la vila de L’Aïnsa, monumental població que encara conserva vestigis del seu passat medieval.

Un fantàstic viatge a la comarca aragonesa del Sobrarbe i a les valls pirinenques del Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido. Ens endinsarem a peu en el Cañón de Añisclo, un profund i espectacular congost excavat pel riu Bellós a la roca calcària, una de les gorges més belles dels Pirineus! Anirem al bressol del riu Cinca, la Vall de Pineta, on contemplarem la impressionant paret nord del Mont Perdut (Monte Perdido) i la seva famosa glacera penjant. Caminarem fins a la Cascada de la Larri, un bucòlic i alhora salvatge paratge habitat per la fugissera marmota i envoltat de muntanyes de més de 3.000 metres d’alçada. Gaudirem del so de l’aigua caient per les nombroses cascades del riu Arazas mentre travessem la frescor de l’espès bosc d’avets i faigs que entapissa la Vall d’Ordesa. Recorrerem els prats de muntanya del bell Circ de Soaso fins l’emblemàtica cascada anomenada Cola de Caballo, emplaçada als peus del Mont Perdut … una de les muntanyes calcàries més elevades  d’Europa! I ens allotjarem en un hotel de la vila de L’Aïnsa, monumental població que encara conserva vestigis del seu passat medieval.

 • DIVENDRES 12 OCTUBRE
 • Pirineu Aragonès

LA VALL DE PINETA - LA CASCADA DE LA LARRI I LA GLACERA DEL MONTE PERDIDO

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Ens dirigirem al Parc Nacional d'Ordesa, situat al si dels Pirineus Centrals d'Osca (Aragó).
  Després de passar per Lleida, Barbastre i parar per esmorzar i descansar, arribarem a la comarca del Sobrarb, més concretament a la bella vall glacial de Pineta, bressol del riu Cinca. Un indret salvatge dels Pirineus on contemplarem espectaculars vistes de la cara nord del Mont Perdut i la seva glacera penjant.
  Des del Parador Nacional del Mont Perdut, seguirem a peu un sender (*) que a través d'un bosc de coníferes ens menarà fins a l'entrada de la Vall de la Larri, vall secundària de la Vall de Pineta. I qui ho desitgi podrà arribar al seu magnífic salt d'aigua, la Cascada de la Larri, un bucòlic i alhora feréstec paratge envoltat de muntanyes de tres mil metres d'alçada i paradís de la marmota.
  En acabar el dia ens traslladarem a la bella i monumental vila de l’Aïnsa, capital històrica del Sobrarb i on es troba el que serà el nostre hotel aquests dies als Pirineus aragonesos.

 • DISSABTE 13 OCTUBRE 2018
 • Ordesa

LA VALL D'ORDESA I LA COLA DE CABALLO

 • Un cop esmorzats a l'hotel anirem amb el nostre autocar cap a la capçalera de la vall del riu Ara, concretament a la població de Torla, on agafarem uns autocars locals (**) que ens traslladaran fins a l’entrada de la Vall d’Ordesa.
  Caminarem (*) pel fons d'aquesta vall d'origen glacial, una de les rutes es més belles que es poden realitzar als Pirineus. Sempre al costat del riu Arazas i els seus salts d'aigua, travessarem un profund bosc compost d'avets i faigs, i arribarem als extensos prats de muntanya del Circ de Soaso, on es troba l'emblemàtica cascada de la Cua de Cavall.
  Un dia durant el qual gaudirem d'una fantàstica perspectiva del vessant més meridional del massís del Mont Perdut representat per la silueta de les Tres Sorores: el Cilindre de Marboré (3.322 m), el Soum de Ramond (3.263 m) i el Mont Perdut (3.355 m). Un dels massissos calcaris més elevats d’Europa i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
  En acabar el dia tornarem al nostre hotel de l’Aïnsa.

 • DIUMENGE 14 OCTUBRE 2018
 • Añisclo

EL CAÑÓN DE AÑISCLO. L'ERMITA I PONT DE SAN URBEZ

 • Aquest matí, després d'esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en autocars locals (**) fins a l'entrada del Canyó de Añisclo. Realitzarem un curt recorregut a peu (*) per la seva entrada, tot passant per la cova del Sestral, un encisador indret on es troba la singular ermita rupestre de San Urbez, amb elements romànics del s.XII tot i que, segons la tradició, va ser fundada el s.VIII. Una ruta circular paral.lela a través del bosc de ribera del riu Bellós, causant del modelatge d'aquesta meravella geològica excavada en la roca calcària, considerada una de les gorges més belles dels Pirineus.
  A la tarda, un cop haurem tornat a l’Aïnsa amb els autocars locals, i després de dinar al nostre hotel, tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 22 h, aprox.

Precio del Viaje

384 €
 • Preu total del viatge: 384 €   (Preu per persona compartint habitació doble).
 • Suplement hab. individual: + 80 €  (Places limitades).
 • Primer pagament: 90 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • Resta del pagament: Com a màxim fins 10 dies abans de la sortida.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament en el  Hotel Mesón de L’Ainsa 2**, situat a L’Aïnsa (Sobrarbe / Huesca), en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Enllaç hotel: cliqueu aquí .
 • Règim de 1 mitja pensió (sopar divendres i esmorzar dissabte) + 1 pensió completa (sopar dissabte, esmorzar diumenge i dinar diumenge)
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Els trasllats en autobús local a la Vall d’Ordesa (10 €** aprox, anada i tornada incloses).
 • Els trasllats en autobús local al Canyó d’Añisclo (18 €** aprox, anada i tornada incloses). Aquests pagaments es faran directament al lloc.
 • L’ esmorzar del divendres (lliure en ruta).
 • El dinar del divendres (tipus pícnic a la muntanya i que caldrà dur-lo enllestit de casa).
 • El dinar del dissabte, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información práctica

Viatge de Natura amb agradables caminades i recorreguts adaptables

Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


Rutes a peu:

 • Pineta / La Larri (tarda del divendres). Long total: 11 km. Desnivell acumulat: +420 m (pujada) / -420 m (baixada). Durada total: 3h. Tipus camí: pista terra, sender i corriol pedregosos o herbosos, amb trams probablement humits. Adaptable.
 • Ordesa / Cua Cavall (dissabte). Long total: 15 km. Desnivell acumulat: +550 m (pujada) / -550 m (baixada). Durada total: 5h. Tipus camí: pista forestal, sender i corriol amb trams pedregosos o herbosos i probablement humits. Adaptable.
 • Añisclo / St Urbez (matí del diumenge). Long total: 4,4 km. Desnivell acumulat: +285 m (pujada) / -285 m (baixada). Durada total: 1h 30min. Tipus camí: pista forestal, sender i corriol amb trams pedregosos o herbosos i probablement humits. No adaptable.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat:

 • Rutes natura: és obligatori l’ús d’un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitjana/alta, amb una sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, amb trams pedregosos i/o herbosos i probablement humits.
 • Poblacions: no oblideu un calçat esportiu i amb sola adient per passejar còmodament i amb seguretat per les poblacions / monuments que visitarem, amb trams esglaonats o empedrats i probablement humits.

Indumentària / equip / material:

 • Rutes natura: roba impermeable i d’abric (tallavent o anorac, polar i guants), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), protecció contra insectes i bastons de tresc (no obligatoris / aconsellables amb rosseta estreta).
 • Poblacions: no oblideu el paraigües, roba còmoda i d’abric per passejar per l’Aïnsa.
 • Recomanable càmera fotogràfica i prismàtics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de dos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho.
 • Durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats.
 • En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català.
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, l’idioma que utilitzarien els possibles guies locals seria el castellà.

Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. A tots els viatges es recomana portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

reuniones preparatorias

Dimarts 9 octubre a les 19,00 h al Centre.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus cerca de Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 y Renfe).

5 minutos después, aprox.

3ª parada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 Fabra y Puig, y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.