Eslovènia – Istria, la costa nord de Croàcia

Bajar
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
Eslovènia – Istria, la costa nord de Croàcia
Viaje no programado

Ljubljana, l’animada capital d’Eslovènia.. Bled i el Llac Bohinj, l’encís dels Alps Julians. Les espectaculars Coves de Škocjan, Patrimoni de la Humanitat. La gruta de Postojna, la més visitada d’Europa.  Predjama, un castell de llegenda. La cascada de Slap Savica i el congost de Vintgar, el Parc Nacional del Triglav. Piran, la joia de la Costa Eslovena.  L’amfiteatre romà de Pula. Poreč i Rovinj, l’atractiva costa croata de Ístria. El Canal de Lim.

Un atractiu viatge cultural a Eslovènia i Ístria, situada al nord de Croàcia. Contemplarem el seu patrimoni  arquitectònic i artístic, aprofundirem en la seva convulsa i extensa història, i gràcies a curtes i fàcils caminades, coneixerem alguns dels seus formosos paratges naturals.

A la pintoresca costa croata de Ístria, ens sorprendrà l’ impressionant amfiteatre romà de Pula, ens captivarà la bellesa arquitectònica de les poblacions marineres de Poreč i Rovinj, i ens fascinarà el Canal de Lim, un profund estuari situat a la mar Adriàtica.

A Eslovènia, ens atraparà l’emplaçament inversemblant del llegendari Castell de Predjama. Caminarem entre els boscos frondosos que envolten la cascada de Slap Savica. I al Parc Nacional del Triglav, recorrerem fàcilment el salvatge congost de Vintgar. I ens sorprendrà la Dansa Macabra d’ Hrastovlje, un veritable tresor medieval!

Coneixerem Piran, la joia de la Costa Eslovena. Gaudirem del marc natural que envolta Bled i el Llac Bohinj, una de les postals més belles dels Alps Julians. Visitarem la gruta de Postojna, la més visitada d’Europa. Ens endinsarem en les espectaculars Coves de Škocjan, catalogades com a Patrimoni de la Humanitat … un fantàstic viatge al centre de la Terra! I ens allotjarem en un cèntric hotel de 4**** situat a Ljubljana, l’animada capital d’Eslovènia.

Un viatge diferent, que us recomanem especialment per la bellesa i atractiu dels seus paisatges.

 • Dilluns 6 agost 2018

Vol d'anada. Arribada a Liubliana.

 • Presentació a les 5,00 h al l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Terminal T-1, Mostrador / Taulell 405 de Vueling. Sortida del vol, 7,05 h.

  Després de realitzar-ne els tràmits de facturació, embarcarem en el vol que ens portarà a l'aeroport Marco Polo de Venècia. Seguidament un autocar y conductor de l’empresa HT, ens recolliran per traslladar-nos en autocar a la ciutat de Ljubljana, on es troba l’hotel que ens allotjarà durant tota la nostra estada a Eslovènia.
  Ljubljana és una ciutat orgullosa de ser punt de trobada de les cultures d'Orient i Occident, una ciutat feta a la mesura de l'ésser humà, que conserva la calidesa d'un lloc petit i, al mateix temps, les característiques d'una metròpoli. El seu castell, la catedral de sant Nicolau, l'església franciscana de l' Anunciació, els seus ponts, les seves fonts, els seus jardins i carrers de vianants són alguns dels seus atractius.

 • Dimarts 7 agost 2018
 • Eslovènia. Kras

El castell de Predjama. Les coves de Postojna.

 • Anirem a la regió eslovena de Kras, la denominació germànica de la qual, és a dir Karst, ha originat el concepte “càrstic”, utilitzat per designar aquells relleus derivats de la dissolució del carbonat càlcic d'algunes roques. Ens endinsarem en les profunditats del nostre planeta per delectar-nos amb les belleses càrstiques de la gruta de Postojna (*)(**), la més visitada d'Eslovènia i d’Europa!
  I ens aproparem al castell Predjama (*)(**) que, construït dins de la boca d'una cova, penja espectacularment d'un precipici de 123 m. Un màgic paratge que posseeix una llegenda profundament arrelada en el folklore eslovè, basada en el Baró Erazem Lueguer, heroi i lladre que atacava a les caravanes de mercaders de la important ruta que unia Viena amb Trieste.

 • Dimecres 8 agost 2018
 • Croàcia. Ístria

Ístria, la costa nord de Croàcia. Pula i Porec.

 • Primer dia de visita a la costa mediterrània d’Ístria, àmplia península del nord de Croàcia que se endinsa en la Mar Adriàtica.
  Visitarem Pula, la principal ciutat d’Ístria, situada al seu extrem més meridional i a l’interior d'un port natural. Una població habitada per habitants italians de llengua vèneta i molt lligada a la producció de vi, la pesca, la construcció naval i el turisme. Una ciutat amb un important patrimoni històric i artístic, del qual destaquen alguns palaus medievals i renaixentistes, així com també algunes edificacions i restes romanes, com ara el Temple d’ August, l’Arc dels Sergis i l’Amfiteatre de Vespasià, potser el seu monument més representatiu.
  Passejarem també pels carrers de Poreč, vila també costanera i adriàtica, molt propera a la frontera eslovena, i amb un encisador nucli urbà que atresora la basílica Eufrasiana del S. VI, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

 • Dijous 9 agost 2018
 • Eslovènia. Alps Julians.

El llac i castell de Bled. El Congost de Vintgar.

 • Avui ens dirigirem al nord d’Eslovènia, a tocar de la frontera amb Àustria, per tal de recórrer a peu el Congost de Vintgar (*) (**), excavat durant milers d’anys pel riu Radovna sobre el rocam calcari. Un curt itinerari per la seva part fonda que combina un fàcil sender amb diversos trams de passarel•les, les quals permeten recórrer còmodament i sense dificultat aquesta espectacular gorja situada als contraforts dels Alps Julians.
  I visitarem el castell de Bled (**), una de les atraccions turístiques més visitades d'Eslovènia. Una construcció originàriament medieval (s.X) i bastida sobre un penya-segat de 130 metres d'altura, des d’on es gaudeix d’una àmplia panoràmica sobre el llac Bled, la seva illa i els Alps Julians... una de les imatges més belles i emblemàtiques d’Eslovènia !

 • Divendres 10 agost 2018
 • Eslovènia. Adriàtic i Kras

Pirano i la costa adriàtica. Les coves de Skocjan.

 • Visitarem la bonica població de Pirano, considerada la joia eslovena de l'Adriàtic i protegida en la seva totalitat com a patrimoni històric i cultural. Encara conserva el seu entramat d'estrets carrers i cases que s'alcen esglaonadament fins al promontori on es troba l'església i les restes de la seva antiga muralla. Un bell conjunt que atorga el típic aire mediterrani del litoral eslovè.
  I tornarem al Karst, on quedarem sorpresos davant immensitat de la cova de Škocjan. Visitarem a peu (*)(**) aquest impressionant canó subterrani creat pel riu Reka, i considerat un dels més profunds de la Terra. Una meravella de la naturalesa declarada, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i un veritable viatge al centre de la Terra!

 • Dissabte 11 agost 2018
 • Croàcia. Ístria.

Rovinj, la joia de la costa adriàtica. El canal de Lim

 • Contemplarem l’anomenat Canal de Lim, una profunda entrada de les aigües adriàtiques en la costa croata d’Ístria. Una veritable ria que s'introdueix uns 10 km terra endins per una estreta vall envoltada de parets d’un centenar de metres d’altura. Un paratge declarat Reserva Natural pel seu valor ecològic i biològic, amb un fons submarí bé conservat i una rica fauna piscícola.
  I ens perdrem per laberíntic i encisador entramat de carrers empedrats de Rovinj. Una població molt pintoresca situada al capdamunt una petita península, circumdada per turons boscosos, i amb un formós front costaner format per un arxipèlag compost per tretze illes. Una vila que representa l’essència mediterrània del nord de Croàcia.

 • Diumenge 12 agost 2018
 • Eslovènia. Alps Julians.

El Parc Nacional de Triglav. El llac de Bohinj

 • Anirem al Parc Nacional de Triglav, situat molt a prop de la frontera amb Itàlia i Àustria. L’únic a Eslovènia, però un dels més antics d’Europa (l’any 1924). Un parc molt extens, amb cims que superen els 2.800 m, i amb un gran patrimoni natural, històric i faunístic… com ara l’ós bru eslovè, varietat geogràfica molt semblant genèticament al gairebé extint ós bru pirinenc i, en conseqüència, utilitzada actualment per repoblar-ne els Pirineus.
  Passejarem pel llac Bohinj (*), un indret envoltat d’un marc natural d’incomparable atractiu que convida a la relaxació i, qui ho desitgi, a banyar-se en les seves fredes aigües!
  I pujarem a peu fins a la cascada de Savica (*)(**). Un sender molt esglaonat ens menarà a través d’un bosc frondòs fins al mirador d’aquest famòs saltant d’aigua de 78 m de caiguda, les agües del qual provenen del riu Savica, afluent del Danubi.

 • Dilluns 13 agost 2018
 • Eslovènia. Kras.

La Dansa macabra de Hrastovlje. Vol cap a Barcelona.

 • Avui després d’acomiadar-nos de Liubliana, i abans d’abandonar els atractius paisatges alpins i calcaris eslovens, ens dirigirem a la població de Hrastovlje. Un indret aïllat situat al sud d’Eslovènia i proper amb la frontera croata, on contemplarem els frescos de la Dansa Macabra (**) de la rural i fortificada església de Santa Trinitat, considerats un dels tresors medievals d’ Eslovènia.
  Seguidament ens traslladarem a l'aeroport Marco Polo de Venècia, per prendre el vol de tornada a Barcelona. Sortida prevista a les 22,00 h.

Precio del Viaje

1746 €
 • Preu per persona compartint habitació doble
 • Suplement hab. individual: + 240 €  (Places limitades).
 • Forma de pagament: 380 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • El termini màxim del pagament de la resta de l’ import del viatge serà fins al dia 3 de juliol.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge d’anada i tornada en avió entre Barcelona i Venècia.
 • Totes les excursions i trasllats en autocar HT.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament al Grand Hotel Union Business 4**** ( per veure’n l’enllaç cliqueu aquí ), situat a la ciutat de Ljubljana
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim AD d’ Allotjament i Esmorzar
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no cal pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge, per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

 • Àpats:
 • Per tal de deixar la màxima llibertat de menús i horaris, no es troben inclosos els dinars i sopars (excepte els esmorzars a l’hotel).
 • Esmorzars: són tots inclosos excepte el del primer dia, que es realitzarà per lliure als bars / restaurants de l’aeroport de Barcelona.
 • Dinars:
  • El dinar del primer dia es realitzarà per lliure a una àrea de servei / població situada a la ruta d’accés a Liubliana.
  • Els dels dies dedicats a visitar Pula, Postojna, Pirano i Rovinj, hi haurà la possibilitat de dinar per lliure en l’esmentades poblacions o punts turístics, totes elles amb prou oferta de bars / restaurants.
  • El dinar de l’últim dia es realitzarà per lliure a una àrea de servei / població situada a la ruta d’accés a l’aeroport Marco Polo (Venècia), o bé al mateix aeroport.
  • La resta de dinars consistiran en pícnics a l’aire lliure (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan comprar les provisions necessàries).
 • Sopars:
  • Es realitzaran per lliure a Liubliana, ciutat amb prou oferta de bars / restaurants.
  • El de l’últim dia tampoc no està inclòs, i en cas de realitzar-se durant el viatge es faria per lliure als bars / restaurants de l’aeroport Marco Polo (Venècia).
 • Entrades / visites opcionals programades (**): el Castell de Bled (10 € **), la Dansa Macabra de Hrastovlje (6 € **), el Congost de Vintgar ( 5 € **), la Cascada de Savica (4 € **), les Coves de Postojna i Castell de Predjama (entrada conjunta de 34 € **) i les Coves de Škocjan (24 € **). Aquells monuments.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació detallada del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.
 • Les begudes i extres a l’hotel.
 • Increments de taxes aèries.

Información práctica

Viatge cultural amb fàcils recorreguts de Natura per Eslovènia i Ístria (Nord de Croàcia)


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


(*) Rutes a peu:

 • Durant el viatge es realitzaran una sèrie de visites opcionals a paratges naturals (llacs, cascades, gorges i grutes) consistents en recorreguts a peu de 3 a 6 km de longitud total, de 100 a 250 m de desnivell acumulat i d’1 a 2 hores de durada màxima aproximada (sense comptar parades).
 • Tots els recorreguts es podran adaptar a les ganes de caminar de cada persona i es realitzaran seguint camins habilitats per al turisme, com ara el senders amb trams de passarel·les del Congost de Vintgar, i els camins i senders esglaonats que faciliten l’accés i visita a la cascada de Savica, al castell de Predjama i a les coves de Postojna i Scokjan.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i/o esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
 • El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Climatologia / meteorologia:

 • Eslovènia posseeix una climatologia molt variada, per la seva situació geogràfica. El mediterrani o submediterrani a la costa adriàtica, l’alpí al nord, i el continental a les planes del nord-est del país.
 • Durant el mes d’agost, la temperatura mitjana de Liubliana és de 23ºC, i oscil·la entre els 17ºC (mín) i els 28ºC (màx). Valors que poden ser més baixos a les zona de Bled i Alps Julians, o bé més alts a les zones properes a la costa adriàtica d’Eslovènia (Piran) i Croàcia (Pula, Porec i Rovinj), més semblant als de Barcelona.
 • La pluviositat no és elevada, però són freqüents les típiques tempestes estiuenques acompanyades d’aparell elèctric, i que acostumen a estar associades a un descens notable de la temperatura, especialment a les zones muntanyoses.
 • La temperatura de l’interior de les grutes és de 12 ºC /15 ºC

Calçat:

 • Rutes natura / grutes: és obligatori l’ús d’un calçat esportiu, preferiblement específic de muntanya, amb una sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, amb trams esglaonats o pedregosos i probablement humits.
 • Passejades poblacions: per tal de visitar còmodament i amb seguretat per algunes de les poblacions i monuments que visitarem, amb trams esglaonats o empedrats i probablement humits, es recomana un calçat esportiu amb sola adient.

Indumentària / equip / material:

 • Rutes natura: roba impermeable i d’abric (tallavent, polar i guants d’estiu), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavi), protecció contra insectes i bastons de tresc (no obligatoris / aconsellables amb rosseta estreta i protector puntes).
 • Coves: roba impermeable i d’abric i bastons de tresc (no obligatoris amb protector puntes).
 • Liubliana: es recomana portar-hi quelcom d’abric per passejar-hi a les nits, quelcom més fresques que a Barcelona, especialment després d’una típica tempesta d’estiu (pantalons llargs i una jaqueta)
 • En cas de portar-ni bastons de tresc, es recomana cobrir-ne les puntes amb un protector de goma per tal que no foradin la maleta quan es facturada duarnt els vols.
 • No oblidar el paraigües.
 • En cas de desitjar banyar-se al mar, piscina o llac, es recomana portar-hi banyador.
 • Recomanable càmera fotogràfica i prismàtics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització d’una sèrie d’àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho.
 • Durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Moneda:

 • Eslovènia: euro (€).
 • Croàcia: kuna (HRK).
 • Canvi (abril 2018): 1 HRK = 0,134 €   / 1 € = 7,43 HRK
 • Es recomana portar-hi targeta VISA o similar validada per a l’estranger i no caducada.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català.
 • L’idioma que utilitzarien els/les guies locals seria el castellà, l’italià o l’anglès (en aquests dos últims casos se’n faria la traducció simultània en català).

Documentació: cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats. Per raons de seguretat es recomanable portar el 2 documents i en llocs separats.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment.
 • Es recomana també portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament al nostre web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció / reserva amb anterioritat a la data de modificació.

reuniones preparatorias

Dimecres 4 de juliol a les 18,00 h i 19,00 h. Recomanem l’assistència.