El Llac de les Bulloses, el mar del Capcir

Bajar
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
El Llac de les Bulloses, el mar del Capcir
Viaje no programado

Viatge amb fàcils recorreguts i passejades de Natura pels Pirineus de la Cerdanya i el Capcir (França)

El Llac de les Bulloses, el mar del Capcir. Els estanys Negre i de la Pradella, als peus del massís del Carlit. L’estany de l’Orri, el mirall dels Pirineus Ceretans. Els boscos de Lles i el refugi de Cap de Rec.

Us presentem un fantàstic viatge de natura pels Pirineus Orientals, durant el qual durem a terme curtes i agradables rutes a peu per alguns dels paratges naturals més suggestius de la Cerdanya i el Capcir francès. Farem un atractiu recorregut a peu pels volts del refugi de Cap de Rec, situat al bell mig del bosc de Lles. Un itinerari amb àmplies panoràmiques sobre la vall de Cerdanya i el vessant nord de la serra del Cadí, que ens portarà fins a l’amagat i alhora formós estany de l’Orri.

Anirem a l’immens llac de les Bulloses, per tal de realitzar una relaxada caminada fins als estanys Negre i de la Pradella. Una passejada a través d’un un espai natural protegit esquitxat de verds prats de muntanya on els cavalls i vaques pasturen en llibertat, i on els avets i pins formen immensos boscos que folren els peus del massís del Carlit. I ens allotjarem en un hotel de Bellver de Cerdanya, bella població ceretana i riberenca del riu Segre.

 • Dissabte 21 juliol 2018
 • La Baixa Cerdanya

L'Estany de l'Orri. Els boscos de Lles. Refugi de Cap de Rec.

 • Sortida en autocar a les 8,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Un cop realitzada una parada per esmorzar, el nostre autocar travessarà el túnel del Cadí per després continuar l’estreta carretera panoràmica que uneix els pobles muntanyencs de Martinet, Travesseres i Lles, fins arribar al refugi de Cap de Rec. Un indret privilegiat situat a gairebé 2000 m d’altitud i al bell mig del Bosc de Lles, una immensa massa forestal composta de pi roig i pi negre, esquitxada de bucòliques pastures d’alta muntanya.

  El lloc idoni per iniciar un interessant recorregut a peu (*) que, a través de boscos i amb àmplies panoràmiques sobre la vall de Cerdanya i el vessant nord de la serra del Cadí, ens portarà fins a les aigües cristal.lines de l’estany de l’Orri. Un petit i alhora paradisíac estany de muntanya envoltat de pins, sobre el qual es dibuixa la silueta de l’enorme Tossa Plana de Lles que, amb els seus 2.916 m, és el cim més alt de la Cerdanya.

  I al vespre soparem i ens allotjarem en un hotel de Bellver de Cerdanya, bella població ceretana situada al capdamunt d’un turó i vora el riu Segre, amb sensacionals vistes sobre els Pirineus i el Cadí.

 • Diumenge 22 juliol 2018
 • Alta Cerdanya i Capcir (França)

El llac de les Bulloses. Els estanys Negre i de la Pradella.

 • Aquest matí, després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem amb el nostre autocar a les atractives comarques de l’ Alta Cerdanya i el Capcir, pertanyents als Pirineus francesos de la Catalunya Nord .

  Agafarem unes autobusos (**) que ens traslladaran al Llac de les Bulloses, embassament localitzat sobre la depressió d’un antic llac glacial i que posseeix unes dimensions considerables... un petit mar dels Pirineus ! Un extraordinari espai format per verds prats de muntanya i grans boscos que cobreixen els vessants del massís del Carlit, que amb gairebé 3.000 m està considerat el bressol del riu Tet i la muntanya més elevada dels Pirineus Orientals.

  I realitzarem una fàcil ruta a peu (*) fins als estanys Negre i de la Pradella, un paratge perfecte per passejar-hi tranquil•lament i gaudir d’un pícnic a la natura, al bell mig de la considerada la “Canadà Pirinenca”, on l’aigua és la gran protagonista. A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

198 €
 • Preu total per persona compartint habitació doble: 198 €
 • Suplement hab. individual: + 35 € (Places limitades).
 • Forma de pagament: 69 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • La data de la reunió preparatòria és el termini màxim del pagament de la resta de l’ import del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hotel Bellavista 3*** ( per veure’n els detalls cliqueu aquí ), situat al poble de Bellver de Cerdanya, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim de Mitja Pensió (sopar i allotjament dissabte + esmorzar diumenge).
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Els trasllats en autobusos locals al Llac Bulloses (8 €** aprox, anada i tornada incloses).
 • L’esmorzar del dissabte (lliure en ruta)
 • El dinar del dissabte (tipus pícnic a la muntanya i que caldrà dur-lo enllestit de casa);
 • El dinar del diumenge, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información práctica

Viatge Cultural amb fàcils Recorreguts de Natura pels Pirineus de la Cerdanya i el Capcir (França)


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


-(*) Rutes a peu:

 • Bosc de Lles / Estany Orri (dissabte). Long total: 6 km. Desnivell acumulat: +198 m (pujada) / -198 m (baixada). Durada total: 2h. Tipus camí: pista terra i sender pedregós o herbós, amb trams probablement humits. No adaptable. Recomanat a Caminadors Principiants.
 • Llac Bulloses / Estanys Pradella i Negre (diumenge). Long total: 7,5 km. Desnivell acumulat: +135 m (pujada) / -135 m (baixada). Durada total: 2h. Tipus camí: camí ample i herbós, i sender amb curt tram pedregós, amb trams probablement humits. Adaptable. Recomanat a Caminadors Principiants.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
 • El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat:

 • Rutes natura: és obligatori l’ús d’un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitjana/alta, amb una sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, amb trams pedregosos i/o herbosos i probablement humits.
 • Poblacions: per tal de passejar còmodament i amb seguretat per les poblacions i monuments que visitarem, amb trams esglaonats o empedrats i probablement humits, es recomana un calçat esportiu amb sola adient.

Indumentària / equip / material:

 • Rutes natura: roba impermeable i d’abric (tallavent, polar i guants d’estiu), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), protecció contra insectes i bastons de tresc (no obligatoris / aconsellables amb rosseta estreta).
 • Poblacions: es recomana portar-hi quelcom d’abric per les fresques nits pirinenques, com ara pantalons llargs i una jaqueta.
 • Recomanable càmera fotogràfica i prismàtics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de dos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho.
 • Durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

-(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te. Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català.
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, l’idioma que utilitzarien els possibles guies locals seria el castellà o el francès (en aquest últim cas se’n  faria la traducció simultània en català).

Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €.
 • Apart, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

reuniones preparatorias

Dimarts 17 de juliol a les 19,00 h. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.