Irlanda del Nord – Belfast

Baixar
Resum del Viatge
Història | Paisatges | Rutes de Natura / 8 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Irlanda del Nord – Belfast
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Del 8 al 15 d’agost 2019 (8 dies)

Viatge Cultural amb Recorreguts de Natura a Irlanda del Nord

La Calçada del Gegant, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El castell de Dunluce, la talaia de la Costa d’Antrim. El pont penjant de Carrick-a-rede i els penya-segats del Canal del Nord. Les muntanyes granítiques de Mourne i el llac de Neagh, el més gran d’Irlanda. Belfast des del turó de Cavehill, la inspiració dels Viatges de Gulliver. El museu del Titanic i els murals urbans de Belfast i Londonderry. El llac Strangford i Castle Ward, la Invernàlia de Joc de Trons. Saul i Downpatrick, l’origen i la fi de Sant Patrici d’Irlanda.


 

Un atractiu viatge de Senderisme Cultural a Irlanda del Nord, durant el qual coneixerem la seva dilatada història i caminarem per alguns dels seus atractius i encisadors espais naturals.

Anirem a Saul i Downpatrick, ambdós indrets relacionats amb en Patrici d’Irlanda, missioner cristià que va arribar a l’illa el s.IV procedent de la Britania romana i que, amb el pas dels segles ha esdevingut en el sant patró d’Irlanda. Contemplarem els famosos murals de Belfast i Derry / Londonderry, una interessant mostra d’art urbà reivindicatiu. Passejarem per la riba del llac glaciar de Neagh, el més extens de tota l’illa d’Irlanda.

Divisarem la ciutat de Belfast i el seu estuari des del turó de Cavehill, elevació que va inspirar Jonathan Swift la seva novel·la els Viatges de Gulliver. Penetrarem en els boscos que envolten el llac Strangford i el palau de Castle Ward, la Invernàlia de la famosa sèrie televisiva Joc de Trons. I visitarem el museu del Titanic de Belfast, emplaçat en les mateixes drassanes on va ser construït i avarat el famós vaixell.

Anirem a la costa atlàntica d’Antrim, on gaudirem d’esplèndides vistes dels espectaculars penya-segats del Canal del Nord i, amb sort, la llunyana costa d’Escòcia. Visitarem les ruïnes del castell medieval de Dunluce, la silueta del qual, amb l’oceà Atlàntic de fons, constitueix una de les imatges més màgiques i suggestives de la costa irlandesa. I caminarem entre les columnes basàltiques de la Calçada del Gegant, un caprici de la natura declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i un dels paratges irlandesos amb més renom internacional.

I ens allotjarem en un hotel de 4 **** de Belfast, capital d’Irlanda del Nord.

 • Dijous 8 agost 2019
 • Irlanda del Nord i Belfast

Vol Barcelona a Dublin. Arribada a Irlanda del Nord i Belfast

 • Presentació al l'aeroport de Barcelona-el Prat per agafar el vol que ens portarà a Dublin, on ens recolliran un autocar i conductor locals per traslladar-nos a través dels verds paisatges dels comtats de la República d’Irlanda de Dublin, Meath i Louth fins a Irlanda del Nord, territori pertanyent al Regne Unit i objectiu de totes les nostres visites i excursions que realitzarem durant el viatge

  Al vespre arribarem al que serà el nostre hotel durant tota la nostra estada a Irlanda del Nord, situat a Belfast, la capital d’Irlanda del Nord i la segona ciutat més gran de tota l’illa d’Irlanda. Una ciutat desenvolupada a partir d’un assentament de l’Edat del Bronze emplaçat originàriament als peus del turó de Cavehill i proper a la desembocadura del riu Lagan a l’estuari del Belfast Lough. Una ciutat renovada i moderna que ressorgeix d’un segle XX convuls, marcat pels bombardejos de la Segona Guerra Mundial i el més recent conflicte polític i religiós nord-irlandès.

  Durant el viatge recorrerem els carrers del seu centre urbà amb edificis destacables com ara l’Ajuntament, l’Ulster Bank, la biblioteca victoriana Linehall, l’emblemàtica torre del rellotge Albert Memorial Clock o l’actual centre comercial Victoria Square.

 • Divendres 9 agost 2019
 • Titanic i Cavehill

El museu del Titanic i el turó de Cavehill

 • Avui, i un cop haurem esmorzat a l’hotel contemplarem algunes de les pintures murals urbanes més representatives del conflicte nord-irlandès, que han esdevingut en una atracció turística rere l’Acord de Belfast de l’any 1998.

  Al migdia anirem al proper turó de Cavehill, l’anomenada Ben Madigan pels antics reis de l’ULster. Un promontori d’origen volcànic que degut a la seva peculiar forma va ser anomenada el Nas de Napoleó i va inspirar l’escriptor Jonathan Swift la seva novel·la Viatges de Gulliver. Pujarem a peu (*) fins al seu punt més enlairat per gaudir d’una de les millors vistes de Belfast i el seu estuari, una panoràmica que pot arribar a l’Illa de Man i Escòcia en dies clars.

  I a la tarda visitarem el museu del Titanic, conegut com a Titanic Belfast, edificat l’any 2012 a la mateixa drassana on el 2011 va ser avarat el cèlebre transatlàntic Titanic, i un segle després del seu tristament recordat naufragi en aigües de l’Atlàntic. Un modern centre d’interpretació de 14 mil metres quadrats de superfície i 6 plantes, amb una forma singular que recorda quatre proes, cadascuna de les quals posseeix l’alçada de la de l’autèntic Titanic. Un fantàstica experiència que gràcies a la utilització de tecnologia acústica i visual d’última generació, coneixerem la història del Titanic, entrarem en el seu interior, tindrem una visió aproximada de del Belfast del 1912 i de la vida de la gent va participar en la seva construcció, contemplarem imatges centenàries del moll, reviurem el seu naufragi i ens capbussarem fins als 4000 metres, profunditat on es troba actualment les restes del vaixell.

 • Dissabte 10 agost 2019
 • Londonderry i Llac Neagh

Les muralles de Derry i l’immens Llac Neagh

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en autocar al nord-oest d’Irlanda del Nord, concretament a la població de Derry, nom històric tot i que l’oficial va passar a ser el de Londonderry el s.XVII amb l’arribada a la ciutat de britànics de procedència majoritàriament londinenca durant el procés de Colonització de l’Ulster per part d’Anglaterra.

  Coneixerem la dilatada històrica d’aquesta ciutat, una de les poques de tota l’illa d’Irlanda habitada de manera ininterrompuda, i triada per St Columba fer fundar un monestir el s.VI abans d’abandonar Irlanda amb la missió d’estendre el cristianisme entre les poblacions pictes d’Escòcia. Passejarem per les muralles de l’antic nucli històric. Anirem al barri de Bogside, per veure-hi alguns de les pintures murals urbanes més representatives dels episodis del conflicte nord-irlandès que van tenir lloc entre 1969 i 1972, com ara el Bloody Sunday, recordat en la lletra de l’homònima cançó escrita i interpretada pel grup musical irlandès de fama internacional U2. I podrem passar pel modern Pont de la Pau, construït el 2011 sobre el Foyle, riu que té fama de tenir un dels millors salmons d’Irlanda i on, segons la tradició, encara es pot veure la silueta del drac Paiste, vençut i llençat a l’estuari del Foyle pel monjo St Murrough.

  I de tornada a Belfast ens acostarem al Llac Neagh, considerat el llac més gran de tota l’illa d’Irlanda, on farem una passejada (*) per la seva riba. Una gran extensió d’aigua de 30km de llarg per 15km d’ample que ha esdevingut en un punt important per a ocells nidificants i migratoris, i que, degut a la seva navegabilitat, durant segles ha possibilitat la pesca i el contacte entre les diferent poblacions riberenques, pertanyents a cinc dels sis comtats d’Irlanda del Nord. Una cubeta lacustre formada fa milions d’anys durant els mateixos moviments tectònics que va originar la conca del riu Bann, les aigües del qual provenen de les muntanyes Mourne i desaigüen a l’Oceà Atlàntic.

 • Diumenge 11 agost 2019
 • Mourne

Les muntanyes de Mourne

 • Un cop esmorzats a l’hotel, ens dirigirem en autocar a les Muntanyes de Mourne, un dels paratges naturals més formosos i alhora més salvatges d’Irlanda del Nord, situades a la costa del Mar d’Irlanda. Un massís molt antic compost per muntanyes arrodonides de naturalesa granítica, folrades per catifes de torberes i brugueres de muntanya.
  Gràcies a la realització d’una suggestiva ruta a peu (*) descobrirem el Mur de Mourne, una robusta paret de pedra seca que recorre de manera elegant i alhora inversemblant 35 quilòmetres de crestes i cims. Un mur construït amb a començaments del s.XX per tal de limitar aquelles valls amb embassament destinats a emmagatzemar l’aigua necessària per abastir les necessitats de les poblacions localitzades en les planes, principalment Belfast.
  Un dia en què ens submergirem en el silenci d’una de les regions muntanyoses més emblemàtiques i belles d’Irlanda.

 • Dilluns 12 agost 2019
 • Costa Nord

Mussenden i el castell de Dunluce

 • Avui, després d’esmorzar a l’hotel, anirem en autocar a la costa del comtat de Londonderry, concretament a l’espai natural de Downhill Demesne, on realitzarem una agradable caminada (*) fins al Mussenden Temple, una extravagant edificació construïda l’any 1785 com a biblioteca d’estiu de Frederick Augustus Hervey, bisbe de Derry i comte de Bristol, i inspirat en el Temple de Vesta de la italiana Tivoli. Una construcció situada en un marc natural incomparable, encimbellada sobre els penya-segats de la costa atlàntica, i que ha esdevingut en un dels indrets més fotografiats d’Irlanda.

  I a la tarda continuarem la nostra ruta en autocar que ens menarà a la propera costa d’Antrim, on durem a terme una interessant visita a un dels monuments irlandesos més icònics, les ruïnes del castell de Dunluce. Fortificació construïda al voltant de l’any 1500 per la família MacQuillan, i que ha estat testimoni d'una història llarga i tumultuosa. Un castell bastit de manera increïble sobre els espectaculars penya-segats costaners del comtat nord d'Antrim, la silueta del qual, amb l’oceà Atlàntic de fons, constitueix una de les imatges més màgiques i suggestives de la costa irlandesa.

 • Dimarts 13 agost 2019
 • Comtat de Down

Sant Patrici i Castle Ward, la Invernàlia de Joc de Trons

 • Un cop haurem esmorzats a l’hotel, ens dirigirem en autocar al comtat de Down, on visitarem dos dels indrets relacionats amb St Patrici més significatius, i que resumeixen la vida del Patró d’Irlanda, el seu començament a l’església de Saul i la seva fi a la catedral de Down.
  Sant Patrici, el patró d’Irlanda, en realitat no era irlandès, sinó un britó que va néixer a la costa anglesa de Cúmbria a finals del s.IV, i qui va introduir el cristianisme en una Irlanda llavors dominada espiritualment pels druides.

  Ens acostarem a la reconstruïda ermita de Saul, situada al mateix indret on l'any 432 d.C. Sant Patrici va trobar l’humil graner que va utilitzar per instaurar la seva primera església. I també anirem a la catedral de Down de Downpatrick, on es troba la tomba del sant patró.

  I farem una relaxant passejada (*) pels voltants de Castle Ward, un castell envoltat de boscos i proper a la vora del llac Strangford. Un paratge excepcional que va servir d’exteriors de la fortalesa Invernalia dels Stark, indret i personatge ficticis de la mundialment famosa sèrie televisiva Joc de Trons.

 • Dimecres 14 agost 2019
 • Comtat d’Antrim

Carrick-a-Rede i la Calçada del Gegant

 • Avui, rere esmorzar a l’hotel, ens dirigirem en autocar a la costa d’Antrim, on contemplarem la bellesa i l’espectacularitat dels seus penya-segats i, amb una mica de sort, també la costa d’Escòcia. Un tram molt escarpat de la costa que ha provocat nombrosos naufragis al llarg de la història, coma ara el La Girona, vaixell de l’Armada Invencible.

  Recorrerem a peu (*) el camí costaner que mena a l’illa de Carrick-a-rede, a la qual s’accedeix per un pont penjant utilitzat durant gairebé tres segles per a la pesca del salmó. Un pas actualment condicionat per al turisme que ha esdevingut en un dels majors atractius turístics de la costa d’Antrim.

  I visitarem un dels racons més excepcionals i llegendaris d’Irlanda, la Calçada del Gegant, un extraordinari paratge natural catalogat com a meravella de la geologia i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Caminarem (*) a través de les seves característiques columnes basàltiques poligonals, resultat d’una erupció volcànica que va tenir lloc fa 60 milions d’anys, però que segons la llegenda, no és més que l’ amuntegament de roques llançades a l’oceà pel gegant irlandès Fionn per obrir-se pas entre les aigües, arribar a les costes escoceses i lluitar contra el gegant local Benandonner.

 • Dijous 15 agost 2019

Retorn a Barcelona

 • Avui acabarem la nostra estada a Belfast. Creuarem novament en autocar els verds panorames de les terres d'Irlanda, amb els seus pintorescs paisatges i petits pobles rurals i ens traslladarem fins a l’Aeroport de Dublín, on agafarem el vol de tornada a Barcelona. Ens acomiadarem dels participants en aquest atractiu viatge, del que esperem guardar un gran record.

Preu del viatge

1864 €

Preu:  1.864 

 • Suplement  hab. individual:  + 250
 • Bestreta: totes les persones interessades hauran d’abonar 390 € a l’hora d’inscriure’s al viatge. Les places d’avió i hotel no restaran oficialment reservades fins que aquest pagament no s’hagi efectuat.
 • El termini límit per fer efectiva la totalitat de l’ import del viatge és de 30 dies naturals abans de la data d’inici del viatge.

El preu inclou:

 • Viatge anada i tornada avió.
 • Trasllats locals en autocar i conductor locals.
 • Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament: hotel Europa 4**** de Belfast, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Enllaç hotel: cliqueu aquí.
 • Règim de Allotjament i Esmorzar a l’hotel.
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

El preu no inclou:

 • Les entrades i/o visites opcionals als paratges / museus / monuments. Veure l’apartat Activitats de Pagament.
 • Els esmorzars que no es realitzin a l’hotel.
 • Els dinars ni sopars. Veure l’apartat Àpats.
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.
 • Tot allò no inclòs a l’apartat “el preu inclou”.

Informació pràctica

-Detalls dels vols:

 • Anada: Dijous, 8 agost 2019.
 • Punt de trobada a las 10,00 h en el mostrador 405 de Vueling, terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona.
 • Sortida vol: 12,40 h – Arribada: 14,30 h a Dublín.

 

 • Retorn: Dijous, 15 agost 2019.
 • Aeroport de Dublín, mostrador Vueling.
 • Sortida vol: 15,05 h – Arribada: 18,40 h a Barcelona.

 


 • Notes:

 • El dia de la Reunió Preparatòria totes les persones inscrites seran oportunament informades amb la confirmació de totes les dades referents als vols del viatge (número/referència, terminal i horaris).
 • El bitllet d’avió és nominal i no atribuïble a cap altra persona. En conseqüència, un cop el bitllet hagi estat emès, l’import corresponent mai no serà reemborsable en cas d’anul·lació, independentment del motiu.
 • S’adverteix que incidències imprevistes alienes a l’organització, com ara hipotètiques afectacions dels accessos per carretera o de l’espai aeri, o bé, possibles canvis dels imports dels mitjans de transport utilitzats (motivats per fluctuacions dels preus dels combustibles / taxes d’avió), podrien modificar la programació final del viatge i/o incrementar-ne lleugerament el preu final.

Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin tenir lloc alteracions en la seva programació ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots/totes els/les participants.


Diferència horària: l’hora oficial d’Irlanda del Nord és d’una hora menys (si a BCN són les 22 h, a Belfast seran les 21 h).


Climatologia / meteorologia: el clima irlandès és oceànic, amb hiverns suaus i estius frescos. Les temperatures a Belfast i Derry / Londonderry  durant el mes d’agost són semblants, i oscil·len entre els 12ºC de mínima i els 18ºC de màxima, temperatures que poden augmentar o disminuir en zones de muntanya o costa. El seu relleu ondulat i la proximitat de l’oceà fan que predominin les condicions meteorològiques canviants, amb una pluviositat mitjana de 93 mm repartida durant el dia.


Activitats en el Medi Natural:

 • La Direcció del Centre Europeu considera que les persones que participin en les excursions i viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, assumirien la total responsabilitat de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar en fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
 • El no llegir i/o el desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments , no eximeix la persona participant de les seves responsabilitats.

(*) Recorreguts a peu:

 • Es contempla la realització de vàries rutes a peu als paratges naturals de Cavehill, la Costa dels Comtats de Derry i Antrim, la Calçada del Gegant, Carrick-a-rede, les Muntanyes de Mourne, el Llac Neagh i Castle Ward, totes elles incloses en la programació.
 • Els recorreguts es faran tranquil·lament, sense ànim esportiu ni competitiu. Així gaudiràs de l’atractiu paisatge, mentre coneixes a fons la seva riquesa històrica i natural gràcies a les explicacions dels professors i / o monitors culturals.
 • Dades tècniques:
  • Longituds totals: entre 2 km i 9 km.
  • Desnivells acumulats: entre +/- 50 m i +/- 275 m.
  • Durada total de marxa activa (sense comptar parades): entre 1h min i 2h 45min, aprox.
  • Tipus camí: camins forestals i senders amb trams pedregosos i/o herbosos, i probablement humits.
  • Adaptables / Parcialment Adaptables.
  • Nivells: ◉◎◎◎◎ / ◉◉◎◎◎
 • Equip i material:
  • Calçat específic de muntanya (preferible botes de muntanya). Observació: en els viatges que contemplen la realització de  2 o més rutes a peu, s’aconsella portar-n’hi un segon parell de recanvi.
  • Aigua i pica-pica energètic.
  • Roba abric / impermeable (polar, paravent, impermeable / capelina, guants fins i buff).
  • Ulleres de sol i protecció solar per a la pell i llavis.
  • Protecció mosquits/insectes (repel·lent, remei picades, xarxa mosquitera, pantalons llargs i mànigues llargues)
  • Bastons de tresc (no obligatoris / en cas de portar-los, s’aconsella que tinguin una longitud regulable, puntes amb protector de goma per als trams cimentats / asfaltats, roseta ampla per trams fangosos o sorrencs i roseta estreta per als trams pedregosos). Important: per no haver-los de facturar, s’aconsella introduir-los dins de la maleta amb el protector de punta per no foradar-la.

Indumentària bàsica: a més de la indumentària de muntanya indicada a l’apartat Recorreguts a Peu, per passejar per les diferents poblacions que visitarem es recomana l’ús de calçat còmode i resistent a la pluja, així com també paraigües i una mica de roba de abric / impermeable.


Àpats / pícnics:

 • En general, els horaris de restauració d’Irlanda del Nord són estrictes i reduïts, especialment quan es tracta de bars/restaurants  situats en poblacions rurals i petites, on els horaris del dinar i sopar són de 12h a 14h i de 17h a 19h aprox, respectivament. A Belfast, aquests horaris  són quelcom més amplis.
 • Aquells dies en què la durada de la sortida en autocar o bé qualsevol imprevist o incidència impossibilités arribar a l’hotel dins dels horaris de sopar locals, es realitzaria una parada en un punt de ruta amb servei de bar / restaurant, on poder sopar per lliure.
 • Per tal d’optimitzar la dinàmica del viatge i dedicar més estona en la descoberta del país, es reduirà l’estona que es deixa habitualment per dinar per lliure en les poblacions o bé, se substituirà per la realització de pícnics a l’aire lliure, que es faran coincidir amb les rutes a peus que es duran a terme dins dels paratges naturals que es visitaran durant el viatge.
 • Durant el desenvolupament del viatge, el/les guies i responsables indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries per confeccionar els pícnics.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic programat, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració.
 • En qualsevol cas, l’ import corresponent a cada àpat sempre aniria a càrrec de cada persona.

Transport local:

 • Durant tot el viatge el mitjà de transport utilitzat per realitzar-ne les diferents excursions i trasllats diaris serà una autocar d’una empresa local, conduït per un xofer també local.
 • Els horaris de disponibilitat dels autocars/conductors locals són més estrictes i reduïts que a casa nostra.
 • A Belfast es podria utilitzar el transport públic. Veure Activitats de Pagament (**).

Moneda:

 • La moneda oficial local és la lliura esterlina (el seu símbol és £ o bé GBP).
 • Canvi (març 2019): 1 £ (GBP) = 1,17 €   / 1 € = 0,85 £ (GBP)
 • A més de diners en efectiu, també es recomana portar alguna targeta de crèdit / dèbit tipus VISA no caducada i validada per a fer-la servir a l’estranger (consultar entitat bancària).

 


Activitats de pagament:

 • Entrades/visites: esglésies de Downpatrick i Saul (5 £ aprox, cadascuna); castell de Belfast (6 £ aprox); Castle Ward (11 £ aprox); Calçada Gegant (15 £ aprox); Carrick-a-rede (9 £ aprox); parcs naturals de Cavehill, Mussenden Temple, Lough Neagh i Mourne (6 £ aprox, cadascú); castell Dunluce i Dunseverick (5 £ aprox, cadascú); museu Titanic (22 £ aprox).
 • Els imports d’aquestes activitats es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • Es recorda que a l’hora de recollir els imports de les activitats col·lectives que es duguin a terme durant el viatge, únicament s’acceptaran euros.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 •  Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que totes les persones que assisteixen en aquest viatge també participaran en aquestes activitats de pagament. En cas contrari cal comunicar-ho en el moment d’efectuar-ne la inscripció. Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge no inclou els imports dels mitjans de transport públic o privat locals que es poguessin utilitzar per lliure o amb el grup, ni els d’aquelles d’ activitats (entrades / visites / menjars…) no contemplades en la programació del viatge i que es poguessin realitzar per lliure o amb el grup de manera improvisada.

Telefonia:

 • El prefix telefònic d’Espanya és el +34, mentre que el d’Irlanda del Nord (Regne Unit) n’és el +44.
 • Per tal d’evitar problemes associats a la itinerància, es recomana consultar l’operador de telefonia mòbil contractat abans de sortir a l’estranger.

Adaptador endolls: Per connectar/carregar els dispositius/aparells electrònics/elèctrics (portàtils, mòbils, càmeres fotos, …) al subministrament elèctric d’Irlanda del Nord (Regne Unit), serà necessari un adaptador d’endoll tipus G (anglès).


Idioma:

 • Els idiomes oficials d’Irlanda del Nord són l’anglès (majoritari) i l’irlandès o gaèlic irlandès modern (minoritari)
 • Els/les Professors/Professores i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • L’idioma que utilitzarien els/les guies locals seria el castellà o l’anglès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català).

Documentació:

 • Cal portar-hi el DNI i el PASSAPORT no caducats.
 • Per raons de seguretat es recomana portar-los separadament.

Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment.
 • Es recomana portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció / reserva amb anterioritat a la data de modificació.

Reunions preparatories

Dimecres 10 juliol, a les 18 h i 19 h.

Punt de trobada

 • Data: dijous 8 agost 2019.
 • Horari: 10 h
 • Lloc: mostrador de facturació N. 405 Vueling de la terminal T1 de l’Aeroport del Prat (Bcn)
 • Horari vol: sortida 12:40h