Aigüestortes, les Falles de Boí i el Romànic de la Ribagorça

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 3 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Aigüestortes, les Falles de Boí i el Romànic de la Ribagorça
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Pont de Sant Joan, del 22 al 24 de juny 2019 (3 dies)

Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatge als Pirineus de la Ribagorça

Aigüestortes, les Falles de Boí i el Romànic de la Ribagorça. Les Falles de la Nit de St Joan de Boí, el solstici d’estiu dels Pirineus. La catedral de Roda de Isábena, la joia medieval de la Ribagorça aragonesa. Taüll, Boí, Erill la Vall i Durro, el romànic de la Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat. El mirador de St Esperit i el pantà de Cavallers, l’encís del Parc Nacional d’Aigüestortes


 

Un interessant viatge Cultural als Pirineus d’Osca i Lleida. Anirem a la catedral de Roda de Isábena, una de les joies medievals de la Ribagorça aragonesa. Visitarem les esglésies de Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall i Sant Climent de Taüll, un complet viatge pel Romànic de la Vall de Boí, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.

Des de l’ermita romànica de St Quirc de Durro, un exemple del romànic de les altes valls pirinenques situat al bell mig d’un marc natural incomparable, gaudirem d’una de les imatges més belles i espectaculars de la Vall de Boí.

Anirem en taxis 4×4 al Mirador de St Esperit i al Pantà de Cavallers, on ens captivaran les immenses muntanyes i els boscos que entapissen les pregones valls del Parc Nacional d’Aigüestortes.

I ens allotjarem en un hotel rústic de Boí, població on presenciarem la seva Festa de les Falles,  una tradició ancestral pagana que té lloc la Nit de Sant Joan, i està relacionada amb el culte solar, un inoblidable espectacle de foc declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO!

 • Dissabte 22 juny 2019
 • Isàbena i Boí

La Catedral de Roda de Isàbena. Sant Joan de Boí

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7,00 h del Centre Europeu, amb parada als punts habituals.

  Ens dirigirem a la comarca aragonesa de la Ribagorça, situada a la província d’ Osca, concretament a la petita població de Roda, la localitat espanyola més petita amb seu catedralícia. Un racó aïllat del Prepirineu que atresora la catedral romànica de Sant Vicent Màrtir de Roda d'Isàvena. Edifici datat dels s.XI i XII que va ser seu episcopal del bisbat de Roda-Barbastre entre els anys 887 i 1149 i que visitarem per aprofundir en el coneixement de la seva història i arquitectura.

  A la tarda continuarem el nostre viatge cap a Boí, població pirinenca de la comarca catalana de la Alta Ribagorça, on visitarem l’ església de Sant Joan, una de la joies del Romànic de la Vall de Boí, conjunt monumental inclòs dins de la llista del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per garantir la seva protecció i conservació per a les generacions futures.

  Al vespre soparem i ens allotjarem al que serà el nostre hotel durant tota l’estada a la Vall de Boí, situat a la mateixa població de Boí.

 • Diumenge 23 juny 2019
 • Aigüestortes i Durro

Aigüestortes i l’estany de Cavallers. El Romànic de Durro. Les Falles de Boí

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en taxis 4x4 a dos dels punts més emblemàtics del Parc Nacional d’Aigüestortes. Realitzarem una fàcil i curta passejada pels voltants del Mirador de Sant Esperit, on descobrirem com les cristal·lines aigües del riu Sant Nicolau serpentegen formant meandres entre l’ espessor dels boscos de coníferes que entapissen el fons de la vall. I des del Pantà de Cavallers contemplarem les impressionant muntanyes dels Bessiberris i Comaloforno, que amb més de 3000 m en són algunes de les més altes de tota la cadena pirenaica.

  A la tarda, un cop el vehicles 4x4 en hagin portat de tornada a Boí, i després de dinar en el nostre hotel, agafarem novament els taxis que en aquesta ocasió ens portaran a la població muntanyenca de Durro, on visitarem l’església de la Nativitat, les grans dimensions de la qual confirmen la gran importància de Durro durant l’Edat Mitjana. I ens acostarem a la isolada ermita de St Quirc de Durro, un exemple del romànic de les altes valls pirinenques situat al bell mig d’un marc natural incomparable, un indret on gaudirem d’una de les imatges més belles i espectaculars de la Vall de Boí.

  I al vespre, després de sopar al nostre hotel i sense moure’ns de la població, presenciarem un dels esdeveniments més tradicionals d’aquestes contrades pirinenques, la localment anomenada Festa de les Falles de Boí. Una tradició ancestral pagana relacionada amb el culte solar, i caracteritzada pel descens nocturn de falles (torxes) portades per les mateixes persones que les han fabricades artesanalment, la majoria habitants del poble organitzador, des del Faro o promontori situat en les muntanyes que envolten la població. Un inoblidable espectacle de foc declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO!

 • Dilluns 24 juny 2019
 • Taüll i Erill la Vall

St Climent de Taüll. Santa Eulàlia d’Erill la Vall

 • Avui, rere esmorzar al l’hotel, visitarem l’església de Sta Eulàlia d’Erill la Vall que posseeix una còpia del grup escultòric del Davallament de la Creu (els originals es troben repartits entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic) i un dels millors campanars de tot el conjunt del romànic de la Vall de Boí, una imponent torre de base quadrada de sis plantes d’ alçada amb algunes mostres de la decoració del romànic llombard, com ara els arquets cecs i els frisos de dent de serra. Un campanar que complia funcions de comunicació i vigilància del territori, corroborat per la seva gairebé perfecta alineació amb els de Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll.

  Anirem a Sant Climent de Taüll, una veritable joia del Romànic de la Vall de Boí. La bellesa del seu esvelt campanar i les pintures murals del Pantocràtor o Crist en Majestat del seu absis central (l’original es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya) han esdevingut en dues de les imatges més utilitzades per representar internacionalment el romànic català de la Vall de Boí.

  I a la tarda, després de dinar a l’hotel, tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 21 h aprox.

Preu del viatge

394 €

Preu:

 • Total:  394€ (preu per pax compartint habitació doble)
 • Suplement  hab. individual:  + 70 € (places limitades)
 • Bestreta: totes les persones interessades hauran d’abonar 85 € a l’hora d’inscriure’s al viatge. Les places d’hotel no restaran oficialment reservades fins que aquest pagament no s’hagi efectuat.
 • El termini límit per fer efectiva la totalitat de l’ import del viatge és de 30 dies naturals abans de la data de l’inici del viatge.

El preu inclou:

 • Viatge i trasllats locals en autocar i conductor HT.
 • Professorat i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament: hotel Pey 2** de Boí, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Enllaç hotel: cliqueu aquí.
 • Règim: Pensió Completa (sopars i allotjaments del dissabte i diumenge + esmorzars i dinars del diumenge i dilluns).
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

El preu no inclou:

 • L’ entrada / visita a la catedral de Roda de Isábena (4 € aprox) ni les entrades / visites a les esglésies romàniques de la Vall de Boí de St Joan de Boí, Erill la Vall, St Climent de Taüll, la Nativitat de Durro i St Quirc de Durro (17,5 € aprox, totes les esglésies incloses). Veure l’apartat Activitats de Pagament.
 • Els trasllats en taxis locals a Durro (9 € aprox, anada/tornada incloses) i al Parc Nacional d’Aigüestortes ( 19 € aprox, inclosos els  accessos als paratges de St Esperit i Estany de Cavallers, anada/tornada incloses). Veure l’apartat Activitats de Pagament.
 • L’esmorzar del primer dia, lliure en ruta.
 • El dinar del primer dia, tipus pícnic a la petita població de Roda d’Isàbena (caldrà dur-lo preparat de casa).
 • El sopar de l’últim dia, en el supòsit que hi hagués cap incidència imprevista que retardés la tornada / arribada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.
 • Tot allò no inclòs a l’apartat “el preu inclou”.

Informació pràctica

Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatge a la Ribagorça d’Osca i Lleida.


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir alteracions en la seva programació ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de totes les persones participants.


Calçat i indumentària:

 • Cal un calçat esportiu amb sola adherent no desgastada per passejar amb comoditat i seguretat pels carrers de les poblacions i els accessos als diferents monuments i paratges naturals que es visitaran, amb trams empedrats, esglaonats o humits.
 • Es recomana roba còmoda, d’abric i impermeable (paraigües), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis) i protecció contra insectes.
 • Per portar-hi una mica d’aigua, la roba sobrant, la documentació, la càmera de fotos durant les visites i passejades, el més pràctic i còmode és la utilització d’una bossa tipus motxilla.
 • Festa de les Falles: no cal portar-hi cap indumentària especial. Però en cas desitjar viure-les de més a prop, i degut a les característiques pròpies d’una celebració on el foc n’és el protagonista, s’aconsella l’ús de roba preferentment de cotó (pantalons llargs, jaqueta o mànigues llargues, mocador, barret…) i evitar-ne la confeccionada amb teixits sintètics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de pícnics a l’aire lliure.
 • Durant el viatge, els/les responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

 

Activitats de pagament:

 • L’ entrada / visita a la catedral de Roda de Isábena (4 € aprox), les entrades / visites a les esglésies romàniques de la Vall de Boí de St Joan de Boí, Erill la Vall, St Climent de Taüll, la Nativitat de Durro i St Quirc de Durro (17,5 € aprox, totes les esglésies incloses) i els trasllats en taxis locals a Durro (9 € aprox, anada/tornada incloses) i al Parc Nacional d’Aigüestortes ( 19 € aprox, inclosos els  accessos als paratges de St Esperit i Estany de Cavallers, anada/tornada incloses).
 •  Aquests imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-te en aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te. Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • Els/les Professors/Professores i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • L’idioma que utilitzarien els/les guies locals seria el català o castellà.

Documentació: es recorda que cal portar el DNI i/o el PASSAPORT vigents a TOTS els viatges.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment.
 • Es recomana portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció / reserva amb anterioritat a la data de modificació.

Reunions preparatories

 • Dimarts 18 juny 2019 a les 19 h al Centre.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.