L’encís natural de Biscaia i Bilbao

Baixar Viatge Cultural al País Basc
Resum del Viatge
Paisatges | Rutes de Natura / 4 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
L’encís natural de Biscaia i Bilbao
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Viatge cultural amb rutes i passejades de natura – Setmana Santa, del 19 al 22 abril (4 dies) – Sortida, 7,00 h

El Santuari d’Urkiola i les muntanyes del Duranguesado. L’illa de Gaztelugatxe, la costa biscaïna del Cabo Machichaco. La Reserva de la Biosfera de l’estuari d’Urdaibai. El bosc animat d’Oma. Les torberes del Parc natural de Gorbea. L’Arbre de Guernica. Bermeo.

Un interessant viatge a Biscaia on coneixerem una mica més les tradicions i història basques i caminarem per alguns dels seus encisadors paratges naturals.

A les Muntanyes del Duranguesado visitarem el santuari d’Urkiola i gaudirem de les impressionants vistes de la muntanya Amboto que, segons la mitologia basca, és l’estatge de la seva deessa Mari.

Ens endinsarem a peu en el màgic i animat Bosc d’Oma, pintat per Agustín Ibarrola en els troncs d’un bosc de pins Monterrey.

Anirem a l’estuari cantàbric d’Urdaibai, declarat Reserva de la Biosfera pel seu valor ecològic i per ser un important punt de parada de gran diversitat d’aus durant els seus corrents migratoris.

Recorrerem a peu el gairebé il·lusori camí que accedeix a l’ermita de Sant Joan de Gaztelugatxe, situada de manera inversemblant en un illot pròxim a l’espectacular i agresta costa de Biscaia.

I passejarem per les històriques poblacions de Guernica, Bermeo i Bilbao, on ens allotjarem en un hotel de 4 ****.

 • Divendres 19 abril 2019
 • Gorbea. Bilbao

El parc natural de Gorbea. Bilbao

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7,00 h del Centre Europeu, amb parada als punts habituals. Després de passar per Lleida, Saragossa, Tudela .... i realitzar vàries parades per esmorzar i descansar, arribarem al Parc Natural de Gorbea que, emplaçat entre Àlaba i Biscaia, és el més extens del País Basc. Gràcies a la realització d'una interessant ruta a peu (*) coneixerem una part d'aquest fabulós espai natural, caracteritzat per la presència d'aiguamolls, antigues torberes, frondosos boscos i emblemàtics muntanyes, com és el Gorbea.

  En finalitzar el dia ens traslladarem a Bilbao, on es troba el que serà el nostre hotel aquests dies a Biscaia. Bilbao presumeix de ser una de les ciutats europees amb una major renovació i regeneració urbana. Passejarem pel seu centre urbà per conèixer la seva famosa ria i apropar-nos a un dels seus edificis més singulars i emblemàtics, el museu Guggenheim.

 • Dissabte 20 abril 2019
 • Oma. Guernica

El bosc de Oma. Guernica. El Casco Viejo de Bilbao

 • Un cop haguem esmorzat a l'hotel, anirem al nostre autocar cap a les proximitats de la localitat biscaïna de Kortezubi, on caminarem pel bosc animat de la Vall d'Oma (*) (**). Un paratge on l'artista Agustín Ibarrola va pintar en els troncs dels pins Monterrey diverses figures humanes, d'animals i geomètriques que doten de "habitants màgics" el bosc. Figures creades amb la idea d'harmonitzar la presència humana en la naturalesa, i que només s'evidencien des de posicions determinades, en què les imatges de diferents troncs se superposen formant una imatge conjunta. El dramaturg Pedro Víllora va situar en el Bosc d'Oma l'acció de la seva tragèdia Electra en Oma.

  Al migdia ens traslladarem en autocar fins a la propera població de Guernica on es deixarà temps lliure per menjar. Coneixerem la seva història i ens acostarem fins al lloc que albergava el roure conegut com Arbre de Guernica, símbol de les llibertats dels biscaïns i on els Senyors de Biscaia juraven respecte al Fur de Biscaia.

  A la tarda tornarem a Bilbao per perdre'ns pels carrerons del seu Casco Viejo, el barri més antic de la ciutat i conegut localment com a “7 Calles”. Un barri banyat per la Ria de Bilbao que alberga atractius edificis com el Teatre Arriaga, d'estil neobarroc, l'església gòtica de Sant Antón, la Catedral de Bilbao ... i que, gràcies a la rehabilitació de nombrosos edificis, ha recuperat el tipisme i bellesa d'abans. En acabar el dia ens allotjarem al nostre hotel de Bilbao.

 • Diumenge 21 abril 2019
 • Gaztelugatxe. Urdaibai.

L’illa de Gaztelugatxe. Urdaibai. Bermeo

 • Després d'esmorzar a l'hotel anirem al nostre autocar fins l'estuari d'Urdaibai, on realitzarem una interessant ruta a peu (*). Un atractiu paratge natural resultat de l'acumulació dels sediments del riu Oka en desembocar en les tumultuoses aigües cantàbriques del Golf de Biscaia. Un aiguamoll que, per la seva valor ecològic i al seu important funció com a punt de pas i parada per a nombroses aus migratòries, ha estat considerat un dels espais naturals de major interès del País Basc i de l'Europa atlàntica i declarat Reserva de la Biosfera.

  A la tarda, després de deixar temps lliure per menjar a la població costanera de Bermeo, ens desplaçarem al nostre autocar fins l'agresta i espectacular costa de Biscaia, per recórrer a peu (*) (**) el curt i sensacional itinerari que, primer per un pont de roca i després per fàcils i segurs graons, porta fins a l'illot que allotja l'ermita de Sant Joan de Gaztelugatxe.

  A causa de la seva situació estratègica, a més d'esdevenir un lloc de culte i peregrinació des del segle X, també ha estat testimoni de diversos episodis bèl·lics esdevinguts en aquesta part de la costa cantàbrica. Al costat de l'illa de Aqueche i el cap Machichaco, conformen un paratge de gran bellesa i una important reserva d'aus marines. En acabar el dia ens allotjarem al nostre hotel de Bilbao.

 • Dilluns 22 abril 2019
 • Urkiola

El parc natural d'Urkiola

 • Després d'esmorzar a l'hotel, ens desplaçarem en el nostre autocar fins al santuari d'Urkiola, un dels santuaris més venerats i antics de Biscaia.

  Es troba localitzat en el cor del Parc Natural d'Urkiola, al costat d'una de les rutes històriques que uneix la costa cantàbrica amb l'altiplà castellà. És el punt de partida d'un recorregut a peu (*) que ens portarà a través de prats de muntanya fins al cim del Urkiolamendi, envoltada d'una exuberant natura en què destaca les impressionants parets calcàries de les muntanyes del Duranguesado. Una ruta que ens permetrà contemplar el Amboto, una de les muntanyes basques més simbòliques i on, segons explica la mitologia basca, se situa l'estatge principal de la seva màxima deïtat, Mari ... l'anomenada Dama d'Amboto. A la tarda tornarem a Barcelona, on arribarem a les 22 h aprox.

Preu del viatge

585 €
 • Preu total: 585  (preu per persona compartint habitació doble)
 • Suplement hab. individual: + 135 €  (places limitades).
 • Primer pagament: 180 € en concepte de bestreta o paga i senyal per tal de formalitzar-ne la inscripció.
 • Resta de pagament: el termini màxim serà 10 dies naturals abans de la data de l’ inici del viatge. 

El preu inclou:

 • Viatge en autocar.
 • Professors/Professores i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament: hotel Silken Indautxu Bilbao 4**** de Bilbao, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Enllaç hotel: cliqueu aquí.
 • Règim de Allotjament i Esmorzar (allotjaments divendres, dissabte i diumenge + esmorzars dissabte, diumenge i dilluns).
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

El preu no inclou:

 • Les entrades als paratges / monuments d’Oma, Guernica, Gaztelugatxe i Urkiola (uns 5 € aprox. ** cadascun).
 • L’esmorzar del divendres (lliure en ruta).
 • El dinar del divendres (pícnic a l’aire lliure, que caldrà dur-lo preparat de casa)
 • Els dinars del dissabte i diumenge, lliures a Guernica i Bermeo, respectivament (poblacions amb bars / restaurants).
 • El dinar de dilluns (tipus pícnic a l’aire lliure – durant el viatge, els responsables del grup indicaran on i quan es podran fer-ne les compres necessàries)
 • Els sopars de divendres, dissabte i diumenge, lliures a Bilbao (ciutat amb bars / restaurants).
 • El sopar del dilluns, en el supòsit que hi hagués cap incidència imprevista que retardés la tornada / arribada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Informació pràctica

Viatge Cultural amb rutes i passejades de natura a Biscaia (País Basc).


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir alteracions en la seva programació ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots/totes els/les participants.


Activitats en el Medi Natural:

 • La Direcció del Centre Europeu considera que les persones que participin en les excursions i viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, assumirien la total responsabilitat de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar en fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
 • El no llegir i/o el desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix la persona participant de les seves responsabilitats.

(*) Rutes a peu:

 • Es contempla la realització de 5 rutes a peu als paratges naturals de Parc Natural del Gorbea, Bosc d’Oma, Urdaibai, Sant Joan de Gaztelugatxe i Parc Natural d’Urkiola, totes elles incloses en la programació. Els recorreguts es faran tranquil·lament, sense ànim esportiu ni competitiu. Així gaudiràs de l’atractiu paisatge, mentre coneixes a fons la seva riquesa històrica i natural gràcies a les explicacions dels professors i / o monitors culturals.
 • Dades tècniques:
  • Longituds totals: entre 4 km i 9 km.
  • Desnivells acumulats: entre +/- 100 m i +/- 290 m.
  • Durada total de marxa (sense comptar parades): entre 1h 15 min i 2h 15min, aprox.
  • Tipus camí: asfalt, pista terra i sender amb trams pedregosos, sorrencs, herbosos i probablement humits o fangosos.
  • No adaptables.
  • Nivells: ◉◉ ◎◎◎
 • Equip i material:
  • Calçat específic de muntanya (preferible botes de muntanya). Observació: en els viatges que contemplen la realització de  2 o més rutes a peu, s’aconsella portar-n’hi un segon parell de recanvi.
  • Aigua i pica-pica energètic.
  • Roba abric / impermeable (polar, paravent, impermeable / capelina, guants i buff per abrigar orelles i coll).
  • Protecció solar per a la pell i llavis, ulleres de sol.
  • Bastons de tresc (no obligatoris / en cas de portar-los, s’aconsella que tinguin una longitud regulable, puntes amb protector de goma per als trams cimentats / asfaltats, roseta ampla per trams fangosos o sorrencs i roseta estreta per als trams pedregosos).

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de pícnics a l’aire lliure.
 • Durant el viatge, els/les responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-te en aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te. Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • Els Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà.

Documentació: es que recorda cal portar el DNI i/o el PASSAPORT vigents a TOTS els viatges.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment.
 • Es recomana portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció / reserva amb anterioritat a la data de modificació.

Reunions preparatories

 • Dimarts 9 abril 2019 – 19,00 h.
 • Recomanem l’assistència.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.