Tornar Reservar
PDF

La Vall Fosca i l’Estany de Sant Maurici -2019

Viatge de Natura al Pirineu de Lleida - Sort

La Vall Fosca i l’Estany de Sant Maurici -2019

La Vall Fosca i l’Estany de Sant Maurici -2019

Viatge de Natura al Pirineu de Lleida - Sort
Viatges Estiu
Rutes de Natura Paisatges
 • Aquest viatge es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta els propers viatges disponibles al programa AQUÍ.

Resum del Viatge

Viatges Estiu

2 dies

Viatges Estiu | Activitat Club Cultural.

La Vall Fosca i l’Estany de Sant Maurici -2019

Viatge de Natura al Pirineu de Lleida - Sort

Viatge NO programat.

Cap de setmana 6 i 7 de juliol 2019 (2 dies)

Viatge de Senderisme i Natura als Pirineus de Lleida

La Vall Fosca i  l’Estany de Sant Maurici. El mirador de l’estany de Sant Maurici, als peus dels Encantats. Els estanys Gento, Tort, Colomina i Mar… el bressol del riu Flamisell. El telefèric de Sallente i el refugi Colomina. Sort i la Noguera Pallaresa. Espot i la Vall de l’Escrita


 

Presentació del viatge

Un atractiu viatge de Senderisme i Natura als Pirineus de Lleida.

Al Pallars Jussà agafarem el telefèric que puja des de l’ embassament de Sallente a l’ Estany Gento, punt d’inici del sender que mena al refugi de Colomina a través del circ lacustre d’origen glaciar format pels estanys de Tort, Colomina i Mar, bressol del Flamicell, el riu vertebrador de la Vall Fosca.

Anirem al Pallars Sobirà, concretament a Espot, emblemàtica població muntanyenca de la vall de l’Escrita on uns taxis 4×4 ens portaran al refugi Mallafré i l’estany de St Maurici. I caminarem fins al Mirador de l’Estany, l’indret amb les millors vistes de l’estany de Sant Maurici i de l’emblemàtica muntanya dels Encantats, una de les més espectaculars i belles dels Pirineus.

I ens allotjarem en un hotel de Sort, capital tradicional del Pallars Sobirà i riberenca del riu Noguera Pallaresa.

 • Dissabte 6 juliol 2019
 • Espot i Sort

El mirador de l'Estany de St Maurici i els Encantats

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7,00 h del Centre Europeu, amb parada als punts habituals, per tal de dur a terme un interessant i atractiu viatge per conèixer alguns dels racons més encisadors i atractius del Pallars Sobirà.

  El nostre destí d’avui és Espot, emblemàtica població muntanyenca del Pallars Sobirà, situada vora el riu Escrita, entrada i sortida natural de la part més oriental del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany Sant Maurici. A Espot agafarem uns taxis 4x4 (**) que ens portaran fins al mateix estany de Sant Maurici, on coneixerem la singularitat biogeològica d’aquest espai natural d’alta muntanya.

  Caminarem fins a l’estany de Ratera i el mirador de l’estany (*), des d’on gaudirem d’un marc visual d’incomparable bellesa, format per muntanyes que freguen els 3.000 m, com ara els Encantats, que sorgeixen d’un majestuosa catifa forestal on el pi roig, l’ avet i el pi negre són els arbres més representatius. Un espectacle natural on la truita de riu, l’ocell trencalòs i la petita cabra salvatge pirinenca, l’ isard, en són alguns dels seus actors protagonistes.

  Al vespre soparem i ens allotjarem en un hotel de Sort, capital tradicional de la comarca i localitzada a la riba dreta del riu Noguera Pallaresa.

 • Diumenge 7 juliol 2019
 • Vall Fosca

Els estanys de la Vall Fosca. El telefèric de Sallente. L’Estany Gento

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en el nostre autocar fins a la Vall Fosca, concretament a l’embassament de Sallent, situat a la capçalera del riu Flamicell. Indret on agafarem un telefèric (**) que ens portarà fins a un esplèndid mirador sobre l’Estany Gento, a 2.150 m d’altitud.

  L’origen del telefèric de Sallente-Estany Gento es remunta a principis del anys 80 des segle passat, quan es va construir la central reversible de Sallente, i es va optar per la seva instal·lació per transportar tot el material de construcció llavors necessari per fer-ne les obres. Un cop finalitzats els treballs, el telefèric va ser habilitat per al trasllat de persones tot salvant 450 m de desnivell.

  Des de l’ estació superior del telefèric, realitzarem un recorregut a peu (*) per la base del vessant sud del Pic Peguera, un dels cims més emblemàtics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany St Maurici. El sender ens menarà fins al refugi de Colomina a través d’un paisatge típic d’alta muntanya on els últims pins negres deixen pas al món del granit esquitxat per clapes de gramínies.

  Una ruta atractiva pels dominis de la marmota, l’isard i la perdiu blanca, que ens permetrà conèixer de ben a prop els estanys Tort, Colomina, Mar i el conegut estany Gento, tots d'origen glacial.

  A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 22h aprox.