Suïssa – El Llac Leman – Chamonix -2019

Baixar Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 7 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Suïssa – El Llac Leman – Chamonix -2019
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Del 16 al 22 d’agost del 2019 (7 dies) 

Viatge cultural d’art, història i paisatges amb fàcils passejades (opcionals) per boscos i espais naturals.

 

Descripció: La regió de Llac Leman i la Savoia, constitueix un dels llocs més encisadors d’Europa. Ressalten les majestuoses muntanyes alpines amb neus perpètues, com la mítica cimera del Montblanc de 4.807 m, la muntanya més alta d’Europa. El contrast entre les muntanyes, els extensos boscos de coníferes i els grans llacs, proporciona a aquesta regió un excepcional atractiu. A tot això s’hi afegeixen interessants ciutats històriques i pintoresques poblacions rurals.

Navegarem en vaixell pel Llac Leman, veurem els pobles medievals de Nernier i Yvoire, anirem a Chamonix, pujarem al cremallera del Mar de Glaç i veurem els grans paisatges del Montblanc. Visitarem també les ciutats de Berna i Lausanne, les viles medievals de Murten i Gruyères, i ens relaxarem pels carrers de Ginebra.

Farem estada en un confortable hotel al centre de la ciutat de Ginebra i cada dia amb el nostre autocar realitzarem les diverses visites i excursions. Anirem sempre acompanyats dels Professors i Guies del Centre Europeu, que donaran àmplies explicacions històriques, culturals i geogràfiques dels llocs a visitar. Intentem combinar els avantatges de viatjar en grup, amb la màxima llibertat de visites i activitats per a tots els participants.

D’altra banda, aquesta regió amb els seus grans llacs i boscos es un indret ideal per a fer caminades i passejades, ja que ofereix rutes fàcils, molt planeres i amb unes vistes excepcionals. Per això en aquest viatge, alguns dies hi haurà dues alternatives en els itineraris i visites:

La primera (A) fer les visites culturals i els trajectes en l’autocar i la segona (B) participar en diverses passejades de marxa nòrdica, a peu pels boscos i espais naturals propers. Es un viatge obert a tothom, ja que cada persona podrà escollir diàriament les seves activitats o visites preferides. Qui vulgui podrà visitar els llocs fent els trajectes en l’autocar  i qui ho prefereixi podrà realitzar les passejades i caminades de natura i marxa nòrdica. Els 2 grups aniran sempre acompanyats pels corresponents Professors i Guies del Centre Europeu. Al finalitzar ens trobarem de nou tots junts.

Un viatge, doncs, original i molt diferent dels clàssics viatges turístics, ja que combinarem les visites culturals d’art i història a ciutats, poblacions i paisatges amb les rutes de natura i les passejades per boscos, parcs naturals i llacs, sempre amb el rerefons de les magnífiques panoràmiques dels Alps.

 • Divendres 16 d’Agost 2019
 • Suïssa

Sortida de Barcelona cap a Ginebra.

 • Sortida puntualment a les 7,00 h en autocar del Centre, amb les parades habituals. Seguirem la ruta de la Vall del Riu Roïne, en un viatge panoràmic en el qual contemplarem variats paisatges. Farem diverses parades i a la tarda arribarem a Suïssa i a la ciutat de Ginebra. Allotjament a l'hotel.

 • Dissabte 17 d’Agost 2019

Ginebra i el llac. Els pobles medievals d’Yvoire i Nernier.

 • Avui pel matí visitarem la ciutat de Ginebra. De totes les ciutats suïsses, Ginebra és segurament la que gaudeix del millor emplaçament. Ningú es queda indiferent davant la bellesa que transmet el Llac Leman i el seu sortidor, l'arquitectura dels edificis, els grans parcs i jardins, i les incomparables perspectives amb el rerefons dels Alps. Pel matí, visitarem el barri antic de Ginebra, i coneixerem la complexa i agitada història de la urbs.

  Per la tarda agafarem el típic vaixell del Llac Leman per fer un creuer de navegació fins al poble medieval de Yvoire. Visitarem aquesta bonica població i després l'objectiu es anar a Nernier, petita vila coneguda com "la perla" del llac Leman. A Yvoire hi haurà dues possibilitats:

  A) Anar en autocar de Yvoire a Nernier i veure les suggestives panoràmiques de les ribes del llac Leman.

  B) Fer la ruta a peu de marxa nòrdica: Yvoire a Nernier: Durada: 1,15 h aprox. Distància: 4 km. Desnivell: Inapreciable. Tipus de Camí: Carrer, i pista.

  Finalment des de la pintoresca vila de Nernier, tornarem tots junts en l'autocar cap a Ginebra.

Viatges Culturals Centre Europeu
Viatge Marxa Nòrdica Centre Europeu
Viatge Marxa Nòrdica Centre Europeu
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
 • Diumenge 18 d’Agost 2019

De Murten a Môtier, vila medieval. Els Llacs de Murten i Neuchatel.

 • Avui després d'esmorzar, ens dirigirem cap a l'encisadora població medieval de Murten, que ressalta pel seu agradable llac, els carrers amb muralles i terrasses i els seus pintorescs racons medievals, tallers i botigues artesanals. La petita ciutat medieval dels Zähringer, presenta un casc antic històric singular i nombrosos carrers amb arcades i antigues cases. La muralla de la ciutat data dels segles XIII a XVII. És una de les obres de fortificació militar millor conservades de Suïssa.

  El petit llac de Murten és un dels més bonics de Suïssa. Destaca l'entorn de vinyes i els boscos, como el de “Le Chablais”, un espai natural esplendorós, amb indrets habilitats on la població local, hi fa els reconeguts i cada cop més de moda “Banys de Bosc”. Després de visitar Murten, hi haurà dues possibilitats:

  A) Anar en l'autocar per veure el proper llac i la ciutat històrica de Neuchatel, on podrem passejar i visitar la típica ciutat vella, el barri de la Col·legiata i el Castell dels segles XV i XVI, avui seu del govern cantonal.

  B) Fer una ruta a peu de marxa nòrdica: Ruta Lineal Murten – Môtier. Durada: 2,30 h aprox. Distància: 10,2 km, amb parades per descansar. Desnivell: +60 m / -60 m. Tipus de Camí: Carrer, pista forestal i camí entre vinyes. Môtier, és un poblet medieval molt pintoresc, amb esplèndides vistes de Llac de Murten.

  Després de gaudir dels paisatges de boscos i llacs d'aquesta atractiva regió de Suïssa, ens trobarem novament tots junts i tornarem amb l'autocar cap a Ginebra.

Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
 • Dilluns 19 d’Agost 2019

Visita Cultural a Berna i el País de Gruyère

 • Avui dedicarem el dia a fer visites culturals i delectar-nos amb les delícies gastronòmiques de Suïssa!

  Pel matí, ens dirigirem a Berna. La capital suïssa té un marcat caràcter històric, amb les seves velles cases amb porxos i les boniques fonts envoltades de flors. Veurem la Catedral o Münster amb el seu superb campanar de 100 m d'alt, els miradors, el fossar dels óssos, el curiós meandre del riu Aar, la famosa Torre del Rellotge, etc.

  Per la tarda, ens aproparem al País de Gruyère i visitarem la famosa vila de Gruyères, població mundialment coneguda pels seus formatges i la seva indústria làctia. Es troba en un meravellós paisatge de verds turons, al peu del Pic Moleson (2.002 m). La vila de Gruyères es manté com a l'Edat Mitjana, amb seu el castell feudal, les muralles i el camí de ronda, en un context de seductors paisatges, prats, boscos i cims alpins.
  Al capvespre retornarem a Ginebra per l'autopista.

Viatge a Suissa amb el Centre Europeu de Barcelona
 • Dimarts 20 d’Agost 2019

Les terrasses de Lavaux, St-Saphorin, Lutry i Lausanne

 • Avui, visitarem la zona de les terrasses de Lavaux, un dels llocs més suggestius i espectaculars del nostre viatge! A la coneguda com a “Riviera Suïssa”, hi destaca el bonic poble de St-Saphorin a la riba del Llac Leman, on hi han les terrasses de vinyes de Lavaux, Patrimoni de la Humanitat, i unes fabuloses vistes sobre el Llac Leman, i els Alps. Caldrà portar el mòbil amb suficient bateria perquè les vistes i la passejada ens convidaran a fer moltes fotos! Avui tindrem dues alternatives:

  A) Els que desitgin anar en autocar visitaran la zona de Montreux i castell de Chillon, per veure les magnífiques panoràmiques d'aquest sector i després anar a Lutry.

  B) Els que prefereixin caminar faran el trajecte a peu de St-Saphorin a Lutry. Passejada de marxa nòrdica: Ruta Lineal St-Saphorin – Lutry. Durada: 2,45 h aprox, amb parades per descansar. Distància, 11 Km. Desnivell: +60 m / -75m. Tipus de Camí: Carrer i pista asfaltada entre vinyes.

  Lutry, és una població molt pintoresca. Aquí, es pot portar el banyador per que hi ha un parc, amb vestidors i xiringuitos, i platges on poder capbussar-se al Llac Leman. Pels que no us vulgueu banyar, el poble de Lutry és d'allò més agradable per passejar-hi, descansar, i menjar a la vora del llac.

  Després agafarem tots junts novament l’autocar per dirigir-nos cap al nucli antic de Lausana, on hi realitzarem una visita cultural i veurem els seus monuments més característics, com la Catedral, el Barri Antic i la Universitat.

Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
 • Dimecres 21 d’Agost 2019

Chamonix i el Mont-Blanc - La Savoia Francesa

 • Avui anirem a visitar la regió del Mont-Blanc i Chamonix, al Ducat de Savoia. El cim del Mont-Blanc amb 4.807 m d’altura és la muntanya més alta del nostre continent, sempre amb neus perpètues. Si el dia és bó i clar, l'espectacle és realment impressionant amb superbes panoràmiques dels Alps.

  Durant el matí val la pena pujar al Tren-Cremallera de Chamonix, que ens portarà fins a la famosa glacera del Mar de Glaç. El petit ferrocarril de via estreta fa un espectacular viatge per viaductes i túnels, amb pendents de més del 25%, en direcció Montenvers (1.914 m). S'observen esplèndids boscos de coníferes, avets, pícees i làrixs, així com moltes flors alpines, prats i vegetació d'alta muntanya amb magnífiques perspectives dels Alps de Savoia.

  La visió de la Glacera del Mar de Gel des de les terrasses panoràmiques és impressionant. La glacera es desplaça suau i lentament com un veritable riu de gel. La profunditat del glaç arriba en alguns llocs fins als 420 m. Es pot arribar en un petit telefèric fins a les Grutes de Gel, penetrar en el seu interior i observar el sorprenent color i la lluminositat de la glacera i de les grutes de gel, realçada pels jocs de llum. La visita és realment inoblidable.

  A la tarda tindrem dues opcions:

  A) Estar a la ciutat de Chamonix, i gaudir de la població i el seus animats carrers comercials, visitar el Museu Alpí, els parcs i jardins, pujar a algun dels seus famosos telefèrics, com el del Pic Brevent o el del Pic du Midi, etc ...

  B) Fer una passejada de marxa nòrdica pel Paradís dels Praz de Chamonix. Una molt agradable i suau caminada, amb unes vistes espectaculars sobre el massís del Montblanc. Ruta lineal Les Tines - Chamonix. Durada: 1,15 h amb parada per descansar. Distància: 5 Km. Desnivell: inapreciable. Tipus de Camí: Pista forestal i carrer.

  Al capvespre ens trobarem de nou tots junts per retornar en l'autocar a Ginebra.

Viatge de Marxa Nòrdica a Suïssa
 • Dijous 22 d’Agost 2019

La Provença. Retorn cap a Barcelona

 • Avui deixarem els paisatges alpins per tornar a Barcelona. Per la ruta de Valènce, Montelimar i la Vall del Roïne, arribarem a les terres mediterrànies de La Provença. Ens aturarem a Avignon, la Ciutat Papal, per veure exteriorment els monuments i panoràmiques d’aquesta suggestiva població històrica. Finalment arribarem a Barcelona a les 21 h aprox. Ens acomiadarem dels participants en aquest viatge cultural, del qual esperem guardar un gran record.

Preu del viatge

Preu total: 946 €  (Preu per persona compartint habitació doble).

Suplement hab. individual: + 324 €  (Places limitades).

Forma de pagament: 230 € de bestreta o paga i senyal de reserva al formalitzar la inscripció. La resta com a màxim fins a 20 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU: 

 • Viatge en autocar des de Barcelona.
 • Totes les excursions i rutes en autocar definides en el Programa.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Règim AD – Allotjament i esmorzar Buffet a l’ Hotel Ibis Centre Nations (3 ***) 
 • Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

 

 • Important: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives ni despeses imprevistes. Totes les sortides, excursions i desplaçaments en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

Menjars:  A fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants, el preu no inclou els dinars ni els sopars, que seran lliures. Totes les ciutats i paratges que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Les poblacions visitades tenen també espais per fer picnic. S’informarà a tots els participants amb antelació de les possibilitats, i s’indicarà llocs on poder comprar entrepans, menjars o amanides el dia abans de la ruta.


Visites opcionals: Com hem indicat anteriorment, en aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, trens, cremalleres, funiculars, embarcacions, vaixells pels llacs, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.  Nota: Viatges en els vaixells dels llacs i tren-cremallera de Chamonix: uns 20-25 € aprox. c/u. (Pagaments al lloc).

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Moneda:  El viatge es realitza per França i Suïssa. Encara que l’euro s’accepta habitualment a Suïssa, és recomanable portar també alguns francs suïssos. És aconsellable portar també alguna targeta de crèdit tipus VISA o similar


Situació de l’hotel: L’Hotel Ibis Genève Centre Nations es troba situat a la ciutat de Ginebra, a pocs minuts de l’Estació Central de Cornavin. Es un hotel modern i pràcticament nou. Des de l’hotel es pot anar caminant en 15 minuts al centre. No obstant això, al mateix costat de l’hotel hi ha la parada del Bus 8, que porta directament al barri antic en 8-10 minuts. L’hotel facilita a cada persona una targeta per viatjar gratuïtament en els transports públics de la ciutat, autobusos, tramvies i troleibusos, durant tota l’estada del grup a Ginebra.


Habitacions: Totes les habitacions de l’hotel són igualment confortables i disposen d’un llit doble ó 2 llits. Poden ser ocupades per 1 ó 2 persones, però les habitacions no son gaire grans. Per això recomanem que les persones que venen soles i no coneixen a altres participants, reservin habitacions individuals per estar amb més comoditat. Si teniu algun dubte al respecte, consulteu-nos.


Vestuari i calçat:  A tots els viatges recomanem portar un calçat esportiu i antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc. En aquestes dates el temps normalment es bo i càlid, no obstant això als Alps cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorològics i es possible que, especialment per les tardes, hi hagin pluges o tempestes imprevistes.


Passejades i caminades: Les persones que vulguin fer les caminades opcionals, cal que portin els bastons de marxa nòrdica i el calçat esportiu adient. Al Centre us informarem si teniu algun dubte o consulta al respecte.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Reunions preparatories

Dijous 25 juliol 2019, a les 18 h i 19 h.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.