La Cova de Niaux, pintures rupestres prehistòriques al Pirineu Francès

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 2 dies
Hora de sortida:
07:00
Data
Ds 12 - Dg 13 Oct 2019
Duració
2 dies
Tipus de viatge
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
186€
Preu de la reserva
70€
Supl. Hab. Individual
45€
Viatge Programat
Places Disponibles
Sobre el Viatge
La Cova de Niaux, pintures rupestres prehistòriques al Pirineu Francès
Resum del viatge
 • Dates:

  Dissabte, 12 d'Octubre de 2019 - Diumenge, 13 d'Octubre de 2019

 • Hora de sortida:

  07:00

 • Duració

  2 dies

 • Tipus de viatge:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  186€

 • Preu de la reserva:

  70€

 • Supl. Hab. Individual:

  45€

 • Viatge Programat

  Places Disponibles

Cap de setmana 12-13 octubre 2019 – Viatge cultural d’art, història i paisatges per l’Arieja, el Capcir i el Pirineu Francès – Viatge en autocar

 

Viu l’experiència única d’un viatge misteriós al cor de la prehistòria!

Oculta a la Vall de Vicdessos, a 7 quilòmetres de Tarascon-sur-Ariège, la cova de Niaux, cèlebre per les seves pintures rupestres, és un santuari de l’art parietal. La visita guiada en petits grups i amb llanternes, ens permet descobrir el Saló Negre, una rotonda natural on les parets es troben adornades amb un centenar de pintures rupestres de representacions animals.

Amb una antiguitat de més de 12000 anys, aquestes pintures realitzades amb traços negres representen els grans mamífers de la fauna prehistòrica d’aquest territori, com els bisons, cavalls, cérvols i cabres salvatges. Un conjunt excepcional magníficament conservat.

A l’entrada de la cova hi destaca una escultura estructural de Massimiliano Fuksas, arquitecte i pintor de fama mundial. El 1999 va rebre el Gran Premi Nacional d’Arquitectura atorgat pel Ministeri de Cultura francès. L’obra està fabricada en acer de Corten, amb corrosió superficial, i simula simbòlicament una sortida de la cova dels animals prehistòrics.

Després de la visita anirem al proper Parc Prehistòric de Tarascon, que complementa amb un interessant museu la visita de la cova de Niaux.


Itineraris: Pirineu Francès – L’Arieja – La Cerdanya – El Capcir

Dissabte: Sortida 7 h en autocar. Pel Túnel del Cadí i la Cerdanya entrarem al Puimorens, Ax-les-Thermes i les terres de l’Arieja. Vall de Vicdessos. Visita a la Cova de Niaux i al Parc Prehistòric de Tarascon. Al vespre, allotjament i sopar a l’hotel de La Cerdanya.

Diumenge: Visita a la zona del Capcir francès i els seus grans llacs i muntanyes. La ruta de Mont-Lluis. El bosc de Matemala. Formigueres. Les Angles. Dinar a l’hotel de la Cerdanya. A la tarda retorn a Barcelona.


 

Preu del viatge

186 €
 • Preu total del viatge: 186 €   (Preu per persona compartint habitació doble).
 • Suplement habitació individual: + 45 €  (Places limitades).
 • Primer pagament: 70   de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • Resta del pagament: Com a màxim fins 15 dies abans de la sortida.

 


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Estada en hotel 3*** a la Cerdanya: Hotel del Prado – www.hoteldelprado.cat

Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.

Règim de PC, pensió completa a l’hotel. Inclou el sopar de dissabte i l’esmorzar i dinar de diumenge. No inclou el dinar del dissabte en ruta.

Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.


NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

No inclou el dinar del dissabte. Cal portar picnic, ja que ens tenim que adaptar als horaris de França i a la visita especial a les coves (13 h).

El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, taxis,… etc, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Visita a la Cova de Niaux + Visita al Parc Prehistòric de Tarascon: 20 €.  Aquest pagament es realitzarà directament al lloc.

Informació pràctica


Avís: La visita a la Cova de Niaux no presenta cap dificultat especial, però no es possible per persones amb problemes per caminar o persones amb mobilitat reduïda, PMR, ja que hi han escales, desnivells i paviments irregulars. Cal portar un calçat adequat i roba càlida. La visita es fa en petits grups amb llanternes especials, acompanyats de Guies. Distància total entre anada i tornada, 1,6 Km. Durada aprox: 1’15 h.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc.


Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament total del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Reunions preparatories

Oportunament informarem de les dates de les reunions preparatòries.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.