El Pirineu Francès – La Cova de Niaux – L’Arieja – El Capcir i La Cerdanya

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
El Pirineu Francès – La Cova de Niaux – L’Arieja – El Capcir i La Cerdanya
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Cap de setmana 12-13 octubre 2019 – Sortida, 7,00 h – Viatge cultural d’art, història i paisatges per la Cerdanya i el Pirineu Francès

 

Descripció: Un viatge en el que visitarem els atractius paisatges del Pirineu a l’inici de la tardor. Dels prats i boscos de La Cerdanya a les coves prehistòriques de L’Arieja i els llacs del Capcir, amb el rerefons dels grans cims i muntanyes.

El DISSABTE destaca la visita a Niaux. Oculta a la Vall de Vicdessos, a 7 quilòmetres de Tarascon-sur-Ariège, la cova de Niaux, cèlebre per les seves pintures rupestres, és un santuari de l’art parietal. La visita guiada en petits grups i amb llanternes, ens permet descobrir el Saló Negre, una rotonda natural on les parets es troben adornades amb un centenar de pintures rupestres de representacions animals. Un conjunt excepcional magníficament conservat.

A l’entrada de la cova hi destaca una escultura estructural de Massimiliano Fuksas, arquitecte i pintor de fama mundial. El 1999 va rebre el Gran Premi Nacional d’Arquitectura atorgat pel Ministeri de Cultura francès. L’obra està fabricada en acer de Corten, amb corrosió superficial, i simula simbòlicament una sortida de la cova dels animals prehistòrics. Després de la visita anirem al proper Parc Prehistòric de Tarascon, que complementa amb un interessant museu la visita de la cova de Niaux. Ens allotjarem i soparem a un confortable hotel de Puigcerdà.

El DIUMENGE el dedicarem a la zona de l’Alta Cerdanya, amb els seus esplèndids panorames de boscos i muntanyes. Anirem amb l’autocar a conèixer alguns dels millors paisatges d’aquests territoris. En primer lloc, anirem a Montlluís, petit nucli francès emplaçat en un lloc estratègic, en la confluència de l’Alta Cerdanya, el Conflent i el Capcir. Es una població històrica que destaca per les seves fortificacions militars, ideades per l’enginyer francès Vauban el 1679, i ordenades pel rei Lluís XIV, un cop signat el Tractat dels Pirineus el 1659. Actualment són declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Després entrarem a les terres del Capcir. Veurem bonics paisatges en uns indrets d’alta muntanya envoltats de grans prats, boscos i pastures. Si el dia és clar, veurem magnífiques panoràmiques del Pirineu i dels seus cims, com el Pic Carlit (2.921 m), el Cambra d’Ase (2.747 m), el Puigmal (2.910 m), el Serrat dels Llops (2.344 m), etc. Seguirem la ruta de Les Angles i el Llac de Matamala i ens arribarem fins al pintoresc poble de Formiguera o Formiguères, amb l’església romànica de Santa Maria, documentada l’any 873. Tornarem a dinar a l’hotel. A la tarda retornarem cap a Barcelona.

Viatge de Marxa Nòrdica a la Cerdanya
 • Dissabte 12 octubre 2019
 • El Pirineu Francès

L'Arieja - La Vall de Vicdessos - La zona prehistòrica de Tarascon

 • Dissabte: Sortida 7,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals. Pel Bages, el Túnel del Cadí i la Cerdanya entrarem al Pirineu Francès i la zona del Puimorens. Seguirem la ruta de la vall del Riu Carol i L'Hospitalet. Veurem Ax-les-Thermes i les terres de l'Arieja. Continuació cap a la Vall de Vicdessos. Visita a la Cova de Niaux i al Parc Prehistòric de Tarascon. Al vespre, retorn pel Tunel de Puimorens cap a Puigcerdà. Allotjament i sopar a l'hotel de La Cerdanya.

 • Diumenge 13 octubre 2019

Les terres de la Cerdanya i el Capcir - El Llac de Matemala

 • Diumenge: Esmorzar a l'hotel. La ruta del Coll de la Perxa, Mont-Lluis i les fortificacions de Vauban. Visita a la zona del Capcir francès i els seus grans llacs i muntanyes. El bosc de Matemala. Formigueres, vila pintoresca. Les Angles. Dinar a l'hotel de la Cerdanya. A la tarda veurem l'estany de Puigcerdà i retorn a Barcelona pel Tunel del Cadí.

Preu del viatge

186 €
 • Preu total del viatge: 186 €   (Preu per persona compartint habitació doble).
 • Suplement habitació individual: + 45 €  (Places limitades).
 • Primer pagament: 70   de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • Resta del pagament: Com a màxim fins 15 dies abans de la sortida.

 


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Estada en hotel 3*** a la Cerdanya: Hotel del Prado – www.hoteldelprado.cat

Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.

Règim de PC, pensió completa a l’hotel. Inclou el sopar de dissabte i l’esmorzar i dinar de diumenge. No inclou el dinar del dissabte en ruta.

Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.


NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

No inclou el dinar del dissabte. Cal portar picnic, ja que ens tenim que adaptar als horaris de França i a la visita especial a les coves (13 h).

El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, taxis,… etc, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Visita a la Cova de Niaux + Visita al Parc Prehistòric de Tarascon: 20 €.  Aquest pagament es realitzarà directament al lloc.

Informació pràctica


Avís Important: La visita a la Cova de Niaux no es possible per persones amb problemes per caminar o persones amb mobilitat reduïda, PMR, ja que hi han escales, desnivells i paviments irregulars. La visita es fa en petits grups amb llanternes especials, acompanyats de Guies. Distància total entre anada i tornada, 1,6 Km. Durada aprox: 1’15 h.


Vestuari i Calçat: Es important recordar que per entrar a la cova cal portar un calçat antilliscant de muntanya o esportiu, amb sola rugosa i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades ja que hi han paviments inestables, irregulars i humits. Cal portar un vestuari càlid, ja que la temperatura interior de la cova es 12ºC. Com es habitual, a tots els viatges també es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc.


Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament total del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Reunions preparatories

Dimarts 8 octubre a les 18 h i 19 h. Són 2 reunions iguals. Podeu venir en el vostre horari preferit.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.