Tornar Reservar
PDF

Navarra – L’esclat de la tardor – 29/10/22 – 7h

Pont de Tots Sants: Viatge de Natura a Navarra, el Valle del Baztán i els Parcs Naturals del Pirineu Atlàntic.

Navarra – L’esclat de la tardor – 29/10/22 – 7h

Navarra – L’esclat de la tardor – 29/10/22 – 7h

Pont de Tots Sants: Viatge de Natura a Navarra, el Valle del Baztán i els Parcs Naturals del Pirineu Atlàntic.
Viatges Tardor
Paisatges Natura
 • Aquest viatge es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta els propers viatges disponibles al programa AQUÍ.

Resum del Viatge

Viatges Tardor

4 dies

Viatges Tardor | Activitat Club Cultural.

Navarra – L’esclat de la tardor – 29/10/22 – 7h

Pont de Tots Sants: Viatge de Natura a Navarra, el Valle del Baztán i els Parcs Naturals del Pirineu Atlàntic.

Viatge NO programat.
Destacats del Viatge
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

T’agradarà aquest Viatge per…

 1. Natura a cada racó: turons suaus, verdes pastures, frondoses fagedes o congostos profunds perfilats pel riu.
 2. Esclat de la tardor: dies que s’escurcen, llums que s’atenuen i boscos que canvien d’imatge dia rere dia, colors daurats que prenen protagonisme…
 3. Explicacions de Natura i Cultura: gaudeix del programa de visites amb explicacions en català dels nostres Professors i Guies de Natura, Història i Cultura.

Els Professors del Centre destaquem… 

Navarra és un terra de contrastos on conviuen quatre climes diferents, quatre influències que la vesteixen de paisatges i que la transformen estació rere estació. Trobaràs frondoses fagedes, cims escarpats, l’acollida de les valls i la serenor de les pastures. Tot una experiència immersiva a la natura, on a més, tindràs l’oportunitat de descansar en un cèntric Hotel**** a Pamplona.


Caminar pel Valle del Baztan, en ple cor del Pirineu Atlàntic, gaudir de l’elegància del Parque Natural del Señorío Bertriz, sorprendre’s amb pobles pintorescos i el seus “caseríos” o bé, deixar-se seduir per la gastronomia local. Un viatge per combinar natura, paisatges i tardor … T’hi esperem!


 

Foz de Lumbier, els paisatges del riu Irati

A les 7,00 h agafarem el nostre autocar en direcció a Navarra, terra de contrastos, boscos, selves, vinyes … Iniciarem un viatge que ens portarà a descobrir paratges naturals de Navarra i el País Basc, a la tardor… época de canvis, temps de calma i de treva abans de l’arribada de l’hivern. Farem una parada intermèdia per tal de dinar i descansar, i entrada a la tarda, arribarem a Lumbier. Des d’allà farem una passejada per conèixer la famosa Foz Lumbier, un congost agrest, un tall profund a la roca, un perfil esculpit pel riu Irati. Avançada la tarda, arribarem a Pamplona on ens allotjarem al nostre hotel.

Vitoria-Gasteiz i el Parc Natural del Gorbeia

Un cop esmorzats al nostre hotel, ens desplaçarem cap al País Basc per visitar el Parc Natural del Gorbeia, un paratge esquitxat per fagedes, rouredes i relleus suaus que han permès l’establiment de pastures. Des del Saldropo, farem una caminada que ens portarà a la fageda d’Otzarreta, un espai únic on faigs centenaris conviuen amb l’incansable serpenteig del riu Zubizabala.

A continuació, ens traslladarem fins a Vitoria-Gasteiz, ciutat reconeguda com a Capital Verda Europea 2012 i amb una distinció de ciutat climàticament neutra i intel·ligent. Allà deixarem temps per dinar i podrem passejar per les places i els carrerons del seu casc antic medieval. Tancarem el dia a Pamplona, on trobarem el nostre hotel.

Vall del Baztan i el Parc Natural del Señorio de Bertiz

Després d’esmorzar al nostre hotel, anirem fins al Parc Natural del Señorio de Bertiz, en ple Pirineu occidental i vora les aigües del riu Bidasoa, un espai encantador on conflueixen natura i llegenda. Des d’allà, farem una caminada que ens permetrà endinsar-nos entre els seus boscos humits i conèixer la seva biodiversitat.

Dinarem de pícnic i a la tarda, ens traslladarem cap a Elizondo, el cor de la Vall del Baztan, un poble de palauets i cases senyorials atravessat pel riu Bidasoa. Un poble escenari de la “Trilogía del Baztan”, on podrem situar el famós pont de Txokoto. Farem una ruta cultural i iniciarem la tornada cap a Pamplona, on podrem descansar al nostre hotel.

El Bosc de Orgi, la Vall d'Ultzama

Un cop esmorzats al nostre hotel, ens desplaçarem cap al Bosc de Orgi, una roureda que s’estén cap al sud de la Vall de l’Ultzama, un bosc mil·lenari que cal destacar per la seva bellesa en aquest moment de l’any. Passejarem pels seus itineraris i un cop finalitzada la visita, ens trasalladarem cap a Jaca, on farem una parada intermèdia per dinar. A continuació, agafarem el nostre autocar per reprendre el viatge de tornada cap a Barcelona.

Detalls del preu
El preu inclou
 • Viatge en autocar.
 • Disseny, Organització i Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’Hotel Hotel Tres Reyes 4**** de Pamplona
 • Règim AD (allotjament i esmorzar bufet).
 • S’inclou el sopar de benvinguda la primera nit a l’Hotel.
 • Assegurança d’assistència sanitària durant el viatge.
 • Taxes i Impostos locals

Nota: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge.


El preu NO inclou
 • Visita guiada al Bosc de Orgi (5€)

Assegurança de cancel·lació: El preu no inclou l’assegurança opcional de cobertura de despeses de cancel·lació abans del viatge (Consulteu les condicions).


Menjars: no inclou el dinars lliures o de pícnic, ni els sopars

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. Pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en l’apartat de preus de cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades

Assegurança de Viatge

Assegurances d’assistència

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.


Assegurances de cancel·lació

D’altra banda, per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’Assegurança de Cancel·lació Extra, que cobreix una malaltia greu imprevista, accident personal, hospitalització, defunció, malaltia familiar o altres incidències, produïdes abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional implica fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge, i té un període de 72 hores de carència. Consulteu a les nostres oficines, per saber tots els detalls de les assegurances de cancel.lació, especialment en el cas de malalties pre-existents o cròniques tant personals com familiars.


Nota: En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

AVÍS: Recordem que cal portar la mascareta posada i de forma correcte en l’interior dels autocars, mentre no n’hi hagi canvis en les normatives oficials.


Àpats:

 • Dia 1. Foz Lumbier, els paisatges del riu Irati
  • Esmorzar en ruta: Farem parada en algún poble o àrea de servei. No obstant, s’aconsella portar-lo de casa.
  • El dinar serà tipus pícnic (cal portar-lo enllestit de casa).
  • Sopar de benvinguda a l’hotel.
 • Dia 2. Vitoria-Gasteiz i el Parc Natural del Gorbeia
  • Esmorzar a l’Hotel Hotel Tres Reyes 4**** de Pamplona
  • Dinar lliure a Vitoria
  • Sopar lliure a Pamplona
 • Dia 3. Vall del Baztan i el Parc Natural del Señorio de Bertiz
  • Esmorzar a l’Hotel Hotel Tres Reyes 4**** de Pamplona
  • Dinar de pícnic
  • Sopar lliure a Pamplona
 • Dia 4. Bosc de Orgi, la Vall d’Ultzama
  • Esmorzar a l’Hotel Hotel Tres Reyes 4**** de Pamplona
  • Dinar lliure a Jaca

Equipament i preparació de la sortida

 • Hidratació: cal portar un mínim de 1.5l d’aigua
 • Alimentació: cal portar pica-pica energètic per si cal un reforç durant la caminada, fruits secs naturals sense tractar (ametlles, avellanes, nous…), fruita natural (plàtan, poma, pera..), barretes energètiques…
 • Equipament:
  • Calçat específic de muntanya (botes de muntanya): al tractar-se d’un viatge de dos dies es recomana portar calçat de recanvi.
  • Ulleres de sol i barret.
  • Roba d’abric:  s’aconsella portar una jaqueta o polar i seguir regla de les tres capes (samarreta + polar+ jaqueta/impermeable) ja que l’ambient pot resultar frescal.
  • Impermeable/capelina: per fer fronts a possibles precipitacions.
  • Motxilla i roba còmode (samarreta i pantaló de trekking o esportiu).

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals.

Dissabte 29 d’octubre 

1. Foz Lumbier, els paisatges del riu Irati

 • Ruta lineal
 • Longitud total: 4 km
 • Desnivells: +40m (pujada)/-40m (baixada)
 • Durada total (sense parades): 45 min – 1h
 • Nivell exigència: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell esforç: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell dificultat: ◉◎◎◎◎ (baix)

Diumenge 30 d’octubre

2. Vitoria-Gasteiz i el Parc Natural del Gorbeia

 • Ruta lineal
 • Longitud total: 4-5 km
 • Desnivells: +50m (pujada)/-50m (baixada)
 • Durada total (sense parades): 1h
 • Nivell exigència: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell esforç: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell dificultat: ◉◎◎◎◎ (baix)

Dilluns 31 d’octubre

3. Vall del Baztan i el Parc Natural del Señorio de Bertiz

 • Ruta circular
 • Longitud total: 7 km
 • Desnivells: +150m (pujada)/-150m (baixada)
 • Durada total (sense parades): 1h30 – 2h
 • Nivell exigència: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  • Nivell esforç: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  • Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)

Dimarts 1 de novembre

4. Bosc de Orgi, la Vall d’Ultzama

 • Ruta circular
 • Longitud total: 3 km
 • Desnivells: inapreciable
 • Durada total (sense parades): 45 min – 1h
 • Nivell exigència: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell esforç: ◉◎◎◎◎ (baix)
  • Nivell dificultat: ◉◎◎◎◎ (baix)