Terres de l’Ebre … paisatges d’història i natura

Baixar
Resum del Viatge
Història | Paisatges / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Terres de l’Ebre … paisatges d’història i natura
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Viatge Cultural

Cap de Setmana 2-3 octubre 2021 (2 dies) – Sortida autocar 7 h

Descripció: El pas del Riu Ebre per terres catalanes presenta dos paisatges ben diferenciats, el de la part superior amb nombrosos records històrics i un gran patrimoni cultural, i el de la part baixa amb els seus suggestius paisatges de natura a la desembocadura.

En conjunt, aquestes comarques apleguen un mosaic paisatgístic excepcional. Per tot això la UNESCO ha declarat les Terres de l’Ebre com Reserva Natural de la Biosfera. En el nostre viatge farem una àmplia visita panoràmica, histórica i cultural a aquesta atractiva zona del sud de Catalunya, i ens acostarem també a la propera zona del Baix Maestrat i la pintoresca Costa dels Tarongers.


ITINERARI

Dissabte: Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal-Muntaner) amb les parades habituals cap a les comarques de Tarragona. Des de Mora d’Ebre anirem resseguint el riu i explicarem les característiques de la zona. Destaquen les properes Serres de Cavalls i Pàndols de singular importància històrica durant la Guerra Civil i la Batalla de l’Ebre. A la vora trobarem el Castell de Miravet, que s’alça imponent sobre un turó que domina el territori, entre conreus i vegetació de ribera. Es un exemple arquitectònic de l’òrde dels Templers a Europa.

En aquest sector ressalta també el poble de Benifallet. Aquí podrem fer un passeig en barca (el típic llagut) pel riu Ebre, per observar les panoràmiques d’aquest sector del riu.

Dinar lliure a la zona. Recomanem portar el dinar de picnic per poder gaudir de més temps durant les visites. Desprès continuarem en l’autocar per la ruta de Xerta cap al mar. Al capvespre anirem al Baix Maestrat i la Costa dels Tarongers i ens allotjarem i soparem a un cèntric hotel de Peniscola.


Diumenge: Dedicarem aquest dia a visitar en primer lloc la vila de Peníscola i recordarem la seva gran importància histórica i cultural. Desprès anirem a la part baixa del riu per veure les panoràmiques. Es, juntament amb la Camarga francesa, un dels hàbitats aquàtics més important de la Mediterrània, amb una flora i fauna excepcional. Un espai natural en perill pels canvis climàtics i que els recents temporals marítims, han fragilitzat. Deixarem temps lliure per dinar a Sant Carles de la Ràpita, lloc amb molts restaurants i pintoresc port de pescadors.

Cal ressaltar la importància històrica de La Ràpita. A la segona meitat del segle XVIII el Rei Carles III projectà la construcció d’un gran port al delta de l’Ebre, i ordenà que al lloc de pescadors de la Ràpita fos construïda una gran ciutat, que en honor seu s’anomenà Sant Carles de la Ràpita. Es construí el canal de navegació d’Amposta als Alfacs, perquè el monarca ambicionava de poder convertir el port dels Alfacs en un dels més importants de la Mediterrània. Malgrat tot, els diferents projectes posats en marxa per la monarquia borbònica no van acabar de reeixir. Posteriorment, a finals del segle XIX, el projectat ferrocarril a Sant Carles, que tenia que revitalitzar el port i tota la comarca tampoc va arribar.

A la tarda retorn a Barcelona per l’autopista amb arribada cap a les 21 h aprox. Ens acomiadarem dels amics i participants en aquest interessant viatge cultural del que esperem guardar un bon record.


 

Preu del viatge

178 €
 • Preu total: 178 €  (Estada en habitació doble compartida).
 • Suplement habitació individual: + 40 € (Places limitades).
 • Forma de pagament: 78 € de bestreta de reserva, com a paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins 15 dies abans de la sortida del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a Peniscola en cèntric Hotel (4****).
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.
 • Règim MP: Mitja pensió. Sopar, allotjament i esmorzar-bufet a l’hotel.
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

 • NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

Els dinars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menjars als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.

Normalment les entrades a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, tramvies, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats opcionals es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes i preus reduïts de grup.  

Visita Castells i Viatge en barca: uns 15 € aprox. (Pagament al lloc).


 

Informació pràctica

VESTUARI i CALÇAT: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això sempre recomanem portar un calçat esportiu antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar caigudes i relliscades i un vestuari còmode i adient, per passejar i caminar sense dificultat tant pels pobles i zones rurals o de muntanya, com per ciutats.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer la confirmació definitiva i el pagament del viatge (i no posteriorment) a les nostres oficines.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2021 i anul·len a les anteriors.


INFORMACIONS IMPORTANTS: Us recomanem que consulteu aquí diverses informacions d’interès pels viatges i excursions. Cliqueu a cada apartat:Si teniu qualsevol consulta, no dubteu en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. 

 

 

Reunions preparatories

Abans del viatge ampliarem les informacions a les persones apuntades.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.