Els Pobles Medievals de l’Aveyron – Roquefort

Bajar
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
Els Pobles Medievals de l’Aveyron – Roquefort
Viaje no programado

Viatge cultural d’art i història pel nord de l’Occitània

Us presentem un atractiu i interessant viatge cultural per descobrir els Pobles Medievals de l’Aveyron, a la regió francesa de l’Occitània. Destaca la ciutat de Rodez, amb la seva magnífica Catedral fortificada i sobretot la fascinant població de Conques, que ha estat declarada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que és un dels pobles més bells i harmoniosos de França. Visitarem també les famoses Caves de Roquefort, possiblement el formatge francès més conegut i del que el literat Diderot va dir que era el «rei dels formatges». I ens allotjarem en un hotel de la bonica població de Millau, famosa per la seva indústria de guants de pell i pel seu pont, considerat el viaducte més alt del món!

 • Divendres 12 octubre 2018
 • Paisatges d'Occitània

Pézenas - La Couvertoirade - Millau

 • Sortirem a les 7 h del matí del Centre, fent les parades habituals d'autocar. Primerament, ens dirigirem a visitar Pézenas, a les terres de L'Herault. Aquesta atractiva població d'art i història, ens encisarà amb les seves cases elegants, els impressionants palaus i els carrers típics que tant van inspirar al gran escriptor i artista francès Molière, considerat el creador de la "Comédie-Française". Deixarem temps lliure per dinar.
  A la tarda, descobrirem la petita i encisadora població emmurallada de La Couvertoirade, qualificada dins del rànquing dels "50 pobles més bonics de França". Passejarem pels seus carrerons i muralles, en una suggestiva visita que ens transportarà a l'Edat Mitjana, quan aquest petit poble era dominat pels cavallers de les Ordres Medievals.
  A la tarda arribarem a la ciutat de Millau, famosa pel seu espectacular Viaducte, que és el més alt del món, obra de Norman Foster. La situació geogràfica de Millau entre els altiplans de les Causses, on predominen els ramats d'ovelles i xais, ha motivat que des del s. XII es consideri com el principal centre de producció de guants de pell del món. Allotjament i sopar a l'hotel.

Pobles Medievals de l'Aveyron
 • Dissabte 13 octubre 2018

Art i Història a Rodez i Conques

 • Avui després d'esmorzar a l'hotel, anirem a visitar Rodez, la capital de les terres del Rouergue. Aquesta bonica i animada ciutat està situada sobre un turó i domina el llit del riu Aveyron. Es troba coronada per la impressionant torre de la seva catedral fortificada, construïda en pedra vermella, i que a 87 m d'alçada volia afirmar davant tots el poder dels bisbes de Rodez. L'edifici actual es va construir a partir de 1277 i presenta un singular aspecte de fortalesa.
  A la tarda anirem a Conques, petita vila medieval qualificada com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO i situada en un entorn de gran bellesa. Els seus típics carrerons i les seves cases antigues serveixen de marc a una magnífica església romànica, l'Abadia de la Sainte-Foy, del s. XII i que durant molt de temps va donar aixopluc als pelegrins que anaven a Santiago de Compostel·la. Ressalta l'excepcional timpà que representa el Judici Final amb 124 personatges esculpits en pedra calcària. Al capvespre retornarem a Millau. Allotjament i sopar a l'hotel.

Pobles Medievals de l'Aveyron
 • Diumenge 14 octubre 2018

Millau - Les Caves del Formatge Roquefort

 • Aquest matí, després d'esmorzar a l'hotel, visitarem les famoses Caves de Roquefort anomenades "Societé". Possiblement és el formatge francès més conegut. Un formatge que data de 5000 anys a.C., que es consumia a Roma en temps de Plini, i que el mateix Carlemany el va menjar. Elaborat amb llet d'ovella, el seu característic sabor és degut al seu particular procés de fermentació en les coves del massís de Combalou, on a més d'una temperatura i una humitat constant, també s'hi troba el Penicillium roqueforti, el fong responsable del "rei dels formatges", anomenat així per Diderot. Veurem també els magnífics paisatges de muntanya de l'entorn. En molts dels pobles d'aquesta abrupta, pintoresca i solitària regió rural, encara es parla i es manté viva la llengua occitana, molt semblant al català. A la tarda, retorn a Barcelona, amb arribada prevista a les 21,00 h aprox.

Pobles Medievals de l'Aveyron

Precio del Viaje

358 €
 • Preu total del viatge: 358 € (Preu per persona compartint habitació doble).
 • Suplement hab. individual: + 70 €  (Places limitades).
 • Primer pagament: 94 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la reserva.
 • Resta del pagament: Com a màxim fins 10 dies abans de la sortida.

EL PREU INCLOU:

 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en el nostre autocar.
 • Estada en hotel confortable a Millau: Hotel Cévenol  (3***) – www.cevenol-hotel.fr
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa en règim MP (mitja pensió).
 • Inclou allotjament, esmorzar bufet de dissabte i diumenge, i els sopars de divendres i dissabte.
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

 • NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

Els menjars no indicats anteriorment i les possibles entrades opcionals o particulars a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … viatges en transports públics locals, funiculars, trens, embarcacions, taxis,… etc. , ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup. Aquests pagaments es realitzaran directament al lloc.

-Entrada a Les Caves Roquefort: uns 6 € (aprox).  

reuniones preparatorias

Dimecres 3 octubre 2018, a les 18,00 h i 19,00 h.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus cerca de Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 y Renfe).

5 minutos después, aprox.

3ª parada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 Fabra y Puig, y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.