Preguntes Freqüents

 

El Centre Europeu de Barcelona és un centre cultural i educatiu fundat el 1977, amb seu a Barcelona.

El Centre Europeu de Barcelona organitza Viatges Culturals en Grup amb Guies i Professors experts. Es tracta d’un ampli programa de viatges, excursions, activitats i sortides culturals d’Art, Història i Natura per Catalunya, Espanya i Europa.

La finalitat és la organització d’activitats i viatges culturals per a divulgar l’art, la història i els diversos aspectes de la natura i geografia del nostre País i d’Europa, amb Guies i Professors experts. Alhora es fomenta un agradable ambient d’amistat i cultura entre tots els participants.

Vine i participa !  Recorda que cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb projecció d’audiovisuals per conèixer el Centre i informar de les properes activitats i viatges. Et convidem a participar. Places limitades. Recomanem reservar.

El Centre Europeu de Barcelona presenta nombrosos avantatges:

 • Els viatges, sortides i visites van sempre acompanyades per Professors Universitaris d’Art, Història, Natura, Geografia, Arquitectura, etc … i Guies especialitzats.
 • Es fan noves amistats i s’amplien les relacions socials, en un agradable ambient cultural.
 • Les excursions i viatges tenen preus reduïts de grup i descomptes especials.
 • Els viatges culturals són diferents i originals. Es visiten territoris poc coneguts, zones de muntanya, espais naturals protegits, parcs nacionals, llacs, boscos, … i petits pobles i ciutats que normalment en els circuits turístics convencionals no es visiten.
 • Es procura conèixer en profunditat un territori determinat o una regió europea, des de tots els aspectes culturals, artístics, ecològics i geogràfics.
 • Consulta més informació en aquest enllaç: Avantatges i més informació.

Durant tot l’any s’organitzen nombrosos viatges culturals, sempre acompanyats de guies i professors especialitzats.

Un dels nostres grans trets diferencials, és el contingut temàtic dels nostres viatges i activitats, enfocat a la difusió dels aspectes culturals i naturals. En el nostre Programa de Viatges, trobaràs:

Més enllà de les visites programades amb els nostres professors, tots els participants gaudeixen de temps lliure suficient per a les seves visites particulars.

La dinàmica dels viatges és activa, però sense presses ni aclaparaments. A més solem visitar llocs diferents i variats fora dels llocs turístics habituals, per conèixer en detall, els pobles, comarques i regions d’Europa.

El viatges culturals son diferents i originals. Es visiten paratges, pobles i indrets que normalment no es coneixen amb els circuits turístics convencionals.

Les activitats culturals, excursions i viatges del Centre Europeu són actives i requereixen un estat físic saludable que permeti caminar, passejar, estar de peu durant una bona estona, pujar escales, etc… alhora també es requereix que els participants no tinguin cap afectació a la seva mobilitat personal, no pateixin cap malaltia auto-limitant (vertigens, afectacions cardio-respiratòries,etc…) i/o limitants del normal desenvolupament d’una activitat en grup, i/o persones que requereixin una atenció especial dels guies i professors del Centre.

 

Els viatges de temàtica de natura tenen un nivell assequible i normal, per a qualsevol persona acostumada a caminar, a passejar i a l’excursionisme. Son caminades senzilles i agradables per la muntanya i els parcs naturals. Es un senderisme cultural i ecològic. No hi han components competitius o esportius.

No es fa cap activitat dificil o perillosa, sino simplement caminar i passejar per senders i boscos per gaudir de la natura i el paisatge. Aquestes caminades, rutes i passejades es complementen amb visites i explicacions d’art, història, medi ambient, geografia, etc.

En cas que responguis afirmativament en alguna d’aquests punts, preguem ens contactis per avaluar la teva situació personal i trobar la millor proposta per a tu. En el moment de l’Alta ja sigui com a nou Soci/a o la inscripció en un viatge, el participant declara i signa una clausula d’auto-responsabilitat sobre el seu Estat Físic. En cas necessari, l’organització podria requerir en el moment de l’Alta un informe mèdic d’aptitud física per a la participació en el Centre Europeu.

Es proposen viatges durant tot l’any, els caps de setmana, ponts, dies festius, vacances, … segons les temporades. Molt sovint estem proposant viatges entre setmana i fora de temporada per evitar aglomeracions i poder viatjar amb més tranquil·litat. Consulta el nostre Programa complet per conèixer totes les dates de cada sortida.

El punt de sortida sempre s’informa en el Programa del Viatges.

En les Excursions i Viatges en Autocar el punt de sortida sempre és el mateix: Muntaner 213 (entre Av.Diagonal i Londres).

Com a deferència cap als Participants, es programen diferents punts de parada alternatius secundaris per la ciutat seguint aquest ordre:

 1. Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom);
 2. 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 3. 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 4. 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1 i Renfe, estació Fabra i Puig. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

A Catalunya, depenent del viatge (cal consultar cada programa de viatge especific) també es programen punts de parada alternatius:

 • Comarques de Girona: Àrea de l’Empordà de l’autopista AP-7. Direcció nord (França), 1,30 h desprès (aprox). de la sortida inicial.
 • Resta de Catalunya: Altres punts de parada depenent de l’itinerari del viatge. Cal consultar el programa del viatge.

Addicionalment, per aquells viatgers que ho desitgen, tenim acords especials amb Hotels al centre de Barcelona, molt propers als punts de recollida a Barcelona.

Informa’ns si vols fer una nit prèvia en el moment de la reserva o contacta amb el nostre equip d’Atenció i Reserves per a més informació.

El Centre Europeu és un operador independent. Això vol dir que organitzem els nostres propis viatges. En algunes destinacions col·laborem amb altres operadors especialitzats, agències i guies locals de confiança, que ens ajuden amb l’organització del viatge.

El nostre equip organitzatiu, amb els guies i professors acompanyants tenen un gran coneixement de les destinacions visitades, i molts anys d’experiència en els circuits realitzats.

Això ens permet oferir uns viatges exclusius seguint itineraris únics i propis i d’alta qualitat, diferents dels que promocionen els grans tour-operadors turístics.

Totes les persones interessades són benvingudes. No cal estar associat al Centre Europeu, per participar en un viatge cultural.

No obstant això, per participar a les activitats de lleure del Club, les sortides gratuïtes, excursions, passejades, reunions i activitats per Barcelona, si que cal estar inscrit com a soci/a. La quota es només de 12 € al mes.

Els participants a les nostres activitats i viatges són persones actives especialment interessades en temes educatius i culturals, amb l’afició de viatjar, conèixer l’art i la història, fer excursions, visitar ciutats i museus, conèixer països i nous llocs, etc.

L’assistència a aquestes activitats permet, a més, fer noves amistats amb les mateixes inquietuds, aficions i interessos culturals.

Poden participar-hi totes les persones interessades. No obstant això, les activitats, excursions i viatges no son adequats per a PMR, persones amb mobilitat reduïda o persones amb dificultats per caminar, viatjar, … etc.

S’intenta que tots els hotels contractats pels viatges siguin confortables, cèntrics i de bona qualitat, de 3, 4 i 5 estrelles.

Normalment, les habitacions són dobles (2 llits separats tipus Twin o un llit gran). Les persones que viatgen soles, si ho desitgen, podran ser ubicades amb altres persones del grup en similar situació i COMPARTIR habitació.

En cas de demanar una habitació individual, els hotels demanen un suplement. El nombre d’habitacions individuals és limitat i per això s’han de sol·licitar en el moment de fer la inscripció, i no posteriorment.

Si necessites allotjar-te a Barcelona, abans o després d’un viatge del Centre Europeu, tenim acords especials amb Hotels cèntrics propers als punts de recollida de l’autocar. Contacta amb el nostre equip d’Atenció i Reserves en el moment de fer l’inscripció.

La nostra web està especialment dissenyada per utilitzar-la des del telèfon mòbil i tabletes com l’ipad. D’aquesta forma, es poden consultar també totes les activitats previstes, por temàtica, data i durada, i poden compartir-se per correu electrònic i xarxes socials.

El procés de Reserva és àgil i senzill, i totes les comunicacions són enviades per email. Pots consultar +info aquí: Com reservar

Enviem per correu electrònic, freqüents missatges per donar a conèixer amb anticipació tots els viatges prevists.

Vine i participa !  Recorda també que cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb projecció d’audiovisuals per conèixer el Centre i informar de les properes activitats i viatges. Et convidem a participar. Places limitades. Recomanem reservar.

No es necessari disposar de vehicle per participar en les sortides, excursions i viatges.

Quan efectuem viatges curts o de mitjana distància, el medi de transport utilitzat normalment es l’autocar privat. Els vehicles són moderns i confortables, amb xofers habituals i de confiança, i amb punts de recollida distribuïts per la ciutat de Barcelona.

Freqüentment utilitzem també ferrocarrils, funiculars i telefèrics pers accedir als parcs naturals i als paisatges de muntanya.

En els viatges de llarga distància, el medi de transport habitual es l’avió o els trens AV i després continuem les visites en autocar. No s’efectuen excursions o sortides en cotxes particulars.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mesura que per ordre d’arribada, puja al vehicle. Les persones que comparteixen habitació en un hotel tenen que compartir fila de seient a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturó de seguretat és obligatori.

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives. Totes les sortides i excursions en el nostre autocar són sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

Normalment no s’inclouen les possibles entrades opcionals a museus, monuments, castells, coves, espectacles…, i els viatges en transports públics, funiculars, trens, embarcacions, vaixells, taxis…, etc. Aquestes possibles activitats opcionals o particulars es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general són imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si és possible, descomptes i preus reduïts de grup.

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de la bestreta del viatge. No és possible guardar places de viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent ja que hi han reserves prèvies de vols, hotels, visites, etc ….

Cal fer la bestreta o paga i senyal de reserva, que s’indica en cada programa, en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció.

La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa, que normalment es

 • Viatges de 2 o més dies de durada: en els viatges que inclouen hotels, avions, trens, etc cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a 45 dies abans de la sortida, o be en la data límit indicada en l’apartat de preus de cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

 


Normalment els pagaments es fan online amb targetes tipus VISA amb els enllaços enviats en la confirmació d’una reserva, però també hi ha l’opció de fer pagaments directament a les nostres oficines, per la tarda de 16 a 19 h o be per Transferència Bancària. Consulteu-nos al Tel. 93.430.99.79 en cas de qualsevol dubte.

Assegurança d’Assistència mèdica de Viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica, malalties i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, sigui quina sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar a tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS per Internet i els possibles carnets o documents de mútues privades.

Assegurança Bàsica de Cancel·lació de Viatge

En alguns viatges llargs (+6 dies) també s’inclou en el preu una assegurança de cancel·lació BÀSICA que garanteix l’anul·lació del viatge fins a 1000€ amb cobertures per malaltia greu, accident personal, hospitalització, malaltia familiar i defunció (no inclou malalties preexistents). En el programa de Viatge a la secció “Preu i Condicions” s’indica si el viatge inclou aquesta assegurança. No dubtis en consultar-nos per a més informació.

Assegurança Extra de Cancel·lació de Viatge

Les assegurances de cancel·lació extra permeten sentir-se més segur alhora de contractar un viatge. Per evitar qualsevol incidència abans d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació extra que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, mort familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa.


Important: Les assegurances no inclouen el lliure desistiment (no venir al viatge sense causa mèdica justificada). Tampoc s’inclouen les malalties nervioses, psíquiques, mentals, depressives, d’ansietat, etc …  amb o sense hospitalització, així com determinades malalties cròniques o pre-existents.


El Centre recomana :

 • En Viatges de 2-3 dies i/o menys 600 €, recomanem Escapada Plus (15 €)
 • En Viatges de més 4 dies, i/o més de 600 €, i/o pateixes una malaltia preexistent o crónica, recomanem VIP Plus Prex (55 €).
 • En aquest enllaç troba tots els detalls, més informació i cobertures sobre les assegurances (Clic aquí )

 

És important destacar que el Centre Europeu és només una figura intermediària en la contractació d’assegurances, essent la relació contractual entre l’asseguradora i la persona participant en el viatge, que gestionarà directament els possibles tràmits amb l’empresa asseguradora. El Centre Europeu no gestiona els tràmits entre el viatger i l’asseguradora. Fent clic aquí pots trobar que fer exactament per gestionar la cancel·lació de viatge.

T’informem també que el nostre equip de guies està format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuació en cas d’incidència (Avís immediat al 112) durant les activitats, excursions i viatges per Catalunya, Espanya i Europa.

No, en absolut. Les persones poden participar en els viatges, inscriure’s en activitats o bé donar-se d’alta o baixa, quan ho desitgin, sense cap tipus de compromís o obligació.

Et convidem a participar en les activitats del Centre Europeu de Barcelona. Hi trobaràs un bon ambient, noves amistats i sortides, excursions i viatges molt interessants. Vine i participa-hi!

T’esperem !!  Contacta amb nosaltres o telefona al 93 430 99 79 i vine a coneixer-nos.

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida.


Condicions de Cancel·lació i Canvis de Viatges (+2 dies) – Condicions particulars dels viatges en grup: 

Els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els diversos prepagaments que imposen els serveis reservats per a grups (vols, transports, hotels, guies, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta i perjudica les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, recomanem contractar l’assegurança EXTRA opcional d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència o malaltia imprevista (pròpia o familiar) abans d’un viatge.

Quan un participant cancel·la un viatge per desistiment voluntari o per causes no cobertes per l’assegurança opcional de cancel·lació, es produeixen les següents despeses:

 

1.- Despeses d’anul·lació

La bestreta o paga i senyal no és reemborsable. A més, en tots els casos, el client te que assumir els costos dels serveis pre-pagats per l’agència, degudament justificats, com bitllets d’avió, vaixell o tren, reserves hoteleres, autocars, etc. Cal ressaltar que en cap cas és possible retornar l’import dels bitllets emesos de vols, vaixells, trens, i similars.

 

2.- Despeses de penalització: 

 • Entre els 45 i 20 dies abans de la sortida: El 50% del preu total del viatge.
 • Entre els 19 i 15 dies abans de la sortida:  El 75% del preu total del viatge.
 • Entre els 14 dies abans i el dia de sortida: El 100% del preu total del viatge.
 • La no presentació: El 100% de l’import del viatge, qualsevol que sigui la causa.

 

3.- Despeses de gestió: Qualsevol cancel·lació o modificació d’una reserva té unes despeses de gestió de 50 €. Tots els canvis i cancel·lacions hauran de fer-se sempre per escrit en dia feiner a info@centroeuropeo.com 


Nota: Recomanem contractar l’assegurança EXTRA de cancel·lació per prevenir qualsevol incidència o malaltia (pròpia o familiar) abans d’un viatge, i especialment en el cas de tenir familiars directes d’edat avançada. Les assegurances de cancel·lació no inclouen el lliure desistiment (no venir al viatge sense causa mèdica justificada). Tampoc s’inclouen les malalties nervioses, psíquiques, mentals, depressives, d’ansietat, etc amb o sense hospitalització.

Les assegurances de cancel·lació permeten sentir-se més segur alhora de contractar un viatge perquè et protegeix davant determinats incidents que puguin ocórrer abans del teu viatge o si et veus obligat a interrompre’l i tornar a casa per algun imprevist, inclòs un possible contagi de COVID-19.

Què cobreix una assegurança d’anul·lació?

L’assegurança de cancel·lació ofereix garanties sanitàries i cobertures d’anul·lació, com per exemple:

 • Cancel·lació per motius de salut de l’assegurat o d’un familiar, per malaltia greu, accident o defunció, intervenció quirúrgica o trasplantament d’òrgans.
 • A causa de situacions relacionades amb la COVID-19, si per recomanacions mèdiques no pots viatjar per haver donat positiu en COVID o si algun membre de la teva família està greu a causa de COVID. També queda inclosa l’assistència mèdica i les despeses de prolongació d’estada i quarantena de l’assegurat en un hotel.

A més les assegurances que oferim pels viatges més llargs, inclouen altres motius de cancel·lació com per exemple:

 • Motius laborals, com un acomiadament laboral o canvi vacacional imposat unilateralment per l’empresa.
 • Causes legals, com per exemple que et convoquin en una mesa electoral durant les dates del teu viatge o que et convoquin per a assistir a un judici.
 • Altres motius importants com poden ser el robatori de documentació o equipatge, retard en el transport, avaria en el teu vehicle, cancel·lació per part de l’acompanyant, perjudicis greus en la teva llar o lloc de treball.

Les cobertures sanitàries són molt amples, i queden cobertes les despeses de prolongació d’estada en un hotel i el transport o repatriació sanitària.


Que faig si he de cancel·lar un viatge i tinc una assegurança de cancel·lació:

En cas d’haver d’anul·lar el teu viatge abans del seu inici o interrompre’l per una de les causes cobertes en la pòlissa, hauràs de posar-te en contacte amb nosaltres i aportar la documentació que acrediti la causa de cancel·lació del viatge.

Recorda que les anul·lacions sense assegurança es regeixen per la normativa del Centre Europeu. Consulta-ho aquí.


Important: Cap de les assegurances de cancel·lació inclou el lliure desistement (no venir al viatge sense causa justificada). Tampoc s’inclouen les malalties nervioses, psíquiques, mentals o depressives, amb o sense hospitalització.

Els viatges es realitzen sempre amb els horaris indicats i segons el programa oficial previst, independentment de les condicions climatològiques dels dies anteriors o del moment de la sortida.

L’experiència de molts anys ens indica que encara que en el moment de la sortida a Barcelona plogui o les condicions meteorològiques siguin adverses, aquestes poden ser totalment diferents en el lloc de visita. I en el supòsit que aquestes condicions no milloressin, sempre es recorre a activitats alternatives.

En qualsevol cas, si un viatge tingués alguna modificació, canvi d’horari o cancel.lació per alguna causa imprevista o excepcional, ens posaríem en contacte amb tu per telèfon, SMS o E-mail el més aviat possible.

Per participar en tots els viatges, cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat antilliscant, esportiu o de muntanya, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural. Es recomana que subjecti bé el peu i el turmell per evitar possibles accidents, com caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. És recomanable també portar paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, els medicaments personals, … etc.

Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, aeroports, estacions, etc. Per les excursions diàries és recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mà o maletins.

Cal consultar el programa del viatge per saber quins àpats estan inclosos.

En moltes ocasions, en els viatges donem temps lliure als participants a les ciutats i pobles que visitem, per fer els diferents àpats en bars i restaurants locals que ofereixen el menú del dia amb la millor relació qualitat-preu.

També és molt habitual fer pícnic a l’aire lliure en alguna àrea verda o parc, especialment en les sortides de natura i muntanya.

En altres viatges, els hotels escollits ofereixen règim de mitja pensió (MP), cosa que significa que inclourem l’esmorzar i el sopar. I en alguns itineraris es fa pensió completa (PC) a l’hotel, depenent del tipus de sortida i llocs a visitar.


Soc vegetarià/na, sense gluten o tinc restriccions dietètiques, puc escollir els menjars?

Si tens alguna limitació, al.lergia o problema dietètic, un cop confirmada la reserva, et recomanem que ens ho indiques amb antelació suficient per informar als hotels i restaurants, a info@centroeuropeo.com. Cal recordar-li també al Guia a l’inici del viatge.

Si no has trobat resposta a la teva pregunta, preguem que ens truquis al 93.430.99.79 o bé ens escriguis un email fent clic aquí, et donarem resposta en menys de 24 h!

Recorda també que cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb projecció d’audiovisuals per conèixer el Centre i informar de les properes activitats i viatges. Et convidem a participar. Places limitades. Recomanem reservar.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció als Viatgers +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar