Tornar Reservar
PDF

Dinamarca – Copenhague – Odense – El sud de Suècia -2019

Castells i Paisatges de Selandia, el Mar Bàltic i el sud de Suècia

Dinamarca – Copenhague – Odense – El sud de Suècia -2019

Dinamarca – Copenhague – Odense – El sud de Suècia -2019

Castells i Paisatges de Selandia, el Mar Bàltic i el sud de Suècia
Cultura i Arts Història Paisatges
  • Aquest viatge es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta els propers viatges disponibles al programa AQUÍ.

Resum del Viatge

Programa Viatges Culturals

6 dies

Programa Viatges Culturals | Activitat Club Cultural.

Dinamarca – Copenhague – Odense – El sud de Suècia -2019

Castells i Paisatges de Selandia, el Mar Bàltic i el sud de Suècia

Viatge NO programat.

Del 19 al 25 agost (7 dies) – Viatge cultural

Dinamarca, art, història i paisatges

Presentació del viatge

Us presentem un suggestiu viatge a Dinamarca, a on coneixerem el país, amb els seus típics pobles rurals, els grans paisatges marítims i els pintorescs castells medievals. Destaca la ciutat de Copenhague, la gran capital escandinava. Amb poc mes d’un milió d’habitants, Copenhague és la ciutat més gran de Dinamarca i d’Escandinàvia. Està situada a la costa est de la illa de Selandia, a la riba del Bàltic, connectada des de l’any 2000 amb la ciutat sueca de Malmö gràcies al pont d’Oresund.

Copenhague és un dels grans centres culturals europeus i la seva arquitectura és una barreja de conte de fades medieval i modernitat. Passejarem pels seus barris de carrers empedrats, palaus, ponts i canals. Visitarem el Palau de Rosenborg, navegarem amb barca pels canals del centre històric, descobrirem la història de Hamlet al Castell Kromborg de Helsingor, veurem els vaixells víkings que van ser el més gran exponent del poder militar dels escandinaus, descobrirem la ciutat natal de Hans Christian Andersen i ens deixarem enamorar per la serenitat de l’estàtua d’un dels seus personatges mes cèlebres, la Sireneta.

En suma un atractiu viatge per Copenhague i Dinamarca, amb una escapada per veure els paisatges de la propera regió del sud de Suècia.


Viatge en avió des de Barcelona. Excursions i visites en autocar. Estada a Copenhague en cèntric i confortable hotel de 4****.

HORARIS

Sortida: Dilluns 19 agost 2019 – Trobada Aeroport de Barcelona T1 – Mostrador 405 de Vueling a les 4,30 h del matí – Sortida vol 6,15 h a Copenhague.

Tornada: Diumenge 25 agost 2019 – Sortida de Copenhague a les 17,10 h – Arribada a Barcelona T1 a les 20,10 h.

Viatge Cultural a Copenhague Centre Europeu 2
  • Dilluns 19 agost 2019
  • Dinamarca

Volem cap a Copenhague

  • Presentació a l’aeroport de Barcelona a l'hora indicada, on ens espera el guia del Centre Europeu que ens acompanyarà durant tot el viatge. Fets els tràmits de facturació, embarcarem al vol que ens portarà a Copenhague.

    En arribar farem un recorregut panoràmic per començar a familiaritzar-nos amb la ciutat. Creuada per grans avingudes, envoltada de canals, esquitxada de palaus monumentals i bells parcs, Copenhague ofereix una sensació d’espai desconeguda en altres metròpolis imperials del continent. Coneguda com la capital més acollidora del Nord d’Europa: plena de cafès, botigues i els millors restaurants dels països escandinaus. Amb els seus carrers sinuosos de la Ciutat Vella, els magnífics palaus reials, els edificis avantguardistes i les més noves atraccions, és la combinació perfecte entre la tradició i la modernitat. Allotjament a l'hotel.

  • Dimarts 20 agost 2019
  • Copenhague

Continuem la descoberta de la ciutat. Els barris històrics. El Tívoli.

  • Esmorzarem a l’hotel i tot seguit continuarem descobrint la capital danesa. En primer lloc ens dirigirem a la plaça de l’Ajuntament, construït l’any 1892 en estil romàntic nacionalista està dominat per la seva façana ricament decorada, l’estàtua d’Absalom i l’esvelta Torre del Rellotge. Continuarem la visita passejant pel port de la ciutat, conegut per les seves façanes multicolors i els vells vaixells ancorats que li confereixen un bonic aspecte tradicional. També veurem l’edifici de la Borsa, un original edifici construït en estil renaixentista holandès i veurem la façana del bell Palau d’ Amalienberg, situat en ple centre del barri de Frederiksstaden.

    Coneixerem també el Palau de Rosenborg, construït entre 1606 i 1624 per Christian IV com a una casa de camp per a l’estiu en estil renaixentista neerlandès, típic dels edificis danesos d’aquesta època. El palau fou utilitzat pels regents danesos com a residència reial fins al 1710. Ens acostarem fins el passeig de la costa Langelinie, a la badia del port de Copenhaguen, per conèixer la famosa estàtua de la Sireneta obra de l’escultor danès Edvard Eriksen. Feta en bronze i descansant sobre unes roques que s’endinsen en el mar, s’ha convertit en el símbol més emblemàtic de la ciutat. Acabarem amb un passeig opcional en barca pels canals que ens oferiran una panoràmica diferent de la ciutat. Copenhague és un antic port i ciutat marítima, i una de les formes més belles de veure-la, és des d’un vaixell navegant pels seus encantadors canals.

    A la nit, sortirem per conèixer el famós parc Tívoli, una de les principals atraccions de la capital. El parc va obrir les seves portes el 1843 sent un dels més antics del món. El Parc ofereix una gran varietat d’atraccions: edificis d’estil exòtic d’un Orient imaginari com la pagoda xinesa o el palau oriental, restaurants, cafeteries, jardins de flors, jocs mecànics, muntanyes russes i atraccions populars. (Entrada opcional).

  • Dimecres 21 agost 2019
  • Castells i Parcs

Visitem el Palau de Frederiksborg, Helsingor i el Castell de Kromborg.

  • Després d’esmorzar sortirem cap a la població de Hillerod, on coneixerem el Palau de Frederiksborg. Fou construït com a residència reial per al rei Christian IV sobre una construcció anterior encarregada per Frederic II, el seu pare. El Palau s’ubica sobre tres petites illes al mig del llac del palau, i està envoltat per un gran jardí barroc. L’edifici es va restaurar completament l’any 1859 després de patir un incendi que el va deixar greument afectat; gràcies a les ajudes rebudes d’arreu del país va recuperar tot el seu esplendor, convertint-se en la magnífica construcció actual. Durant la visita veurem els interessants jardins barrocs del Palau, coneixerem les seves sales plenes de quadres de la reialesa danesa i visitarem la capella, enriquida amb estucs policromats.

    Continuarem el nostre recorregut fins al castell de Kromnorg, cèlebre gràcies a Shakespeare per ser la residència del príncep Hamlet. El castell és un dels més importants castells renaixentistes del nord d’Europa i fou designat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000. Sortint del castell coneixerem el centre de Helsingor, bonica ciutat que va prosperar gràcies a la seva estratègica situació als estrets que uneixen el mar del Nord amb el Bàltic, just davant de la costa de Suècia. Al capvespre retorn a Copenhague.

  • Dijous 22 agost 2019
  • El Sud de Suècia

Visitem la ciutat de Malmö i la catedral de Lund.

  • Després d’esmorzar sortirem direcció Malmö creuant el pont d’Oresun que connecta Dinamarca amb Suècia. Malmö és la tercera ciutat més gran de Suècia, situada a la província més al sud, Escània. De fet, la ciutat es va fundar en el que llavors era Dinamarca, el segle XIII, com un moll fortificat de l’Arquebisbe de Lund, a uns 20 km al nord-est. És una ciutat per passejar, ja que molts dels seus carrers són peatonals. Compta amb bells edificis històrics com l’Ajuntament, que data del segle XVI , l’església de Sant Petri , del segle XIV, construïda en maó vermell i el Palau de Malmö, construcció renaixentista única als Països Nòrdics. Però, sens dubte, Malmö destaca per tenir un gran número de zones verdes i una llarga tradició de decorar la ciutat amb plantes i flors de temporada. De fet, per aquesta raó se la coneix com la ciutat dels parcs.

    Acabarem el dia a la ciutat suèca de Lund, amb més de mil anys d’història, és un important centre industrial, científic i educatiu, gràcies a la seva universitat i al parc científic Ideon. Visitarem la seva catedral, construïda el segle XII, principal monument de la ciutat i probablement l’obra més significativa de l’arquitectura romànica en tots els països nòrdics. En el seu interior es conserva el Rellotge astronòmic construït fa 600 anys. Aquesta meravella mecànica permetia mostrar la informació del calendari, les fases de la lluna, dies de festa de l'Església i la història bíblica.
    Al capvespre retorn a Copenhague.

  • Divendres 23 agost 2019
  • El Museu de Lejre

Roskilde, la Catedral i el Museu de Vaixells Víkings.

  • Esmorzarem a l’hotel i ens dirigirem cap a Roskilde, antiga ciutat que data de l’època dels víkings. Harald I de Dinamarca hi va construir una primera catedral de fusta que, a partir del 1020, es convertiria en la seu del bisbat més poderós de Dinamarca. Quan l’any 1417 Eric de Pomerània va traslladar la capital a Copenhagen, la ciutat va perdre la seva antiga influència política. No obstant això la seva Catedral continuà sent la tomba dels reis danesos. Durant la visita entrarem a la Catedral, construïda entre els segles XII-XIII i considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Tal i com podrem veure, el temple destaca tant per les seves teulades d’agulla com per la riquesa ornamental dels panteons reials del seu interior. A continuació visitarem el Museu de Vaixells Víkings situat a la riba del bell fiord de Roskilde i en el que es poden contemplar les restes de cinc vaixells víkings del segle XI, que foren localitzats en el fiord de la ciutat i reflotats als anys 60. Coneixerem les tècniques que es van usar per la conservació i manteniment de la fusta dels vaixells i repassarem la història dels víkings.

    A pocs quilometres, es troba Lejre, bressol de la civilització danesa, un dels llocs més importants durant l’època víking i l’Edat del Ferro. Segons les cròniques medievals, la història del Regne de Dinamarca comença a Lejre, on la família coneguda com Scyldings va regnar des del 600 aC fins el 950, donant alguns dels reis més llegendaris de la història del país, com Skjold, Roar, Frode i Rolf Krake . El museu de Lejre, en el Parc Nacional Skjoldungernes Land, ens permetrà apropar-nos a la història, mites i tradicions del poble víking. Al capvespre retorn a Copenhague.

  • Dissabte 24 agost 2019
  • Fiònia

Visitem Odense i passegem pels jardins d’Egenkof.

  • Després d’esmorzar ens dirigirem cap a la illa de Fiònia on es troba Odense, la tercera ciutat més gran de Dinamarca, després de Copenhaguen i Arhus. La ciutat es troba a la riba del riu Odense, el més llarg de l’illa de Fiònia i a 3 km al sud del fiord d’Odense. El nom de la ciutat provindria dels mots Odin i Vi i significaria “santuari d’Odin”, Odin és el déu suprem de la mitologia germànica i de l’antiga religió nòrdica anterior al cristianisme. A Odense hi havia una de les sis fortificacions circulars víkings que es van construir durant el regnat de Sven Tvskaeg. En època medieval va ser un important centre comercial i a partir del segle XII, després de l’assassinat del rei Canut IV de Dinamarca en aquesta ciutat, es va convertir en un important centre de pelegrinatge. A finals del segle XVIII va començar l’excavació del canal d’Odense que permetria la construcció del port, fet que seria determinant per al desenvolupament de la ciutat fins els nostres dies.

    La ciutat és mundialment famosa per ser el bressol d’uns dels personatges danesos més coneguts, Hans Christian Andersen. Per això, bona part dels seus atractius turístics es centren al voltant del popular escriptor de contes infantils com “l’Aneguet lleig” o “la Sireneta”. En el centre d’Odense encara es conserva la casa en la que va néixer l’escriptor o en la que va residir durant la major part de la seva vida, que actualment acull un museu, ubicada en una zona que conserva l’estil de les construccions tradicionals daneses de cases baixes i acolorides, ben restaurades i conservades, que permeten entendre l’estructura d’una ciutat danesa dels segles XVIII i XIX.

    Continuarem el recorregut fins al castell d’Egeskov, bell exemple de castell renaixentista envoltat d’aigua. A causa dels problemes i inestabilitats causats per la Guerra Civil Danesa entre 1534-1536 la major part de la noblesa danesa va construir les seves residències planificant-les com a autèntiques fortaleses. Així, el castell està construït sobre un pilons de roure i localitzat en un petit llac amb una profunditat màxima de cinc metres. Segons la llegenda es va necessitar un bosc sencer de roures per construir els fonaments de l’edifici, i d’aquí derivaria el nom d’Egeskov (bosc de roures). El castell està envoltat per un antic parc, que abasta una superfície total de 200.000 metres quadrats de terreny. El parc es troba dividit en un elevat nombre de jardins: el jardí renaixentista que destaca per les seves fonts, el jardí de fúcsies que conté més de cent espècies diferents, un jardí anglès, un jardí aquàtic, i quatre laberints entre d’altres atraccions. Tindrem temps per passejar per aquests immensos jardins centenaris carregats d’història. Al capvespre retorn a Copenhague.

  • Diumenge 25 agost 2019
  • Dia lliure

Volem cap a Barcelona

  • Esmorzarem i tindrem temps lliure per passejar, fer visites particulars, veure museus o fer les últimes compres. Per la tarda, anirem a l’aeroport de Copenhague per emprendre el vol de retorn a Barcelona. En arribar donarem per acabat aquest viatge cultural del que esperem guardin un bon record.