La Vall d’Aran – Luchon – Lys – El Comminges

Bajar
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
La Vall d’Aran – Luchon – Lys – El Comminges
Viaje no programado

Pont del divendres 11 al diumenge 13 de setembre 2020 (3 dies)

Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatges – Sortida autocar, 7,00 h del Centre amb les parades habituals.

Descripció: El Centre Europeu us proposa un atractiu viatge cultural al bell mig dels Pirineus Occidentals, a la regió de la Vall d’Aran i de Luchon, i que sens dubte ens deixarà la memòria plena de bonics records. Per una banda, la comarca catalana de l’Aran, sembla un món a part, tant des de un punt de vista paisatgístic com geogràfic i històric. Les altes muntanyes, els llacs, les cascades, els pobles encisadors, els grans boscos, els prats i les pastures,… ens desvetllaran davant dels nostres ulls les vistes panoràmiques que sempre hem somiat.

Alhora, aquesta regió compta amb una identitat pròpia molt interessant, i que es va començar a desenvolupar molts segles enrere. Ja al 1313, el rei Alfons II d‘ Aragó va concedir als aranesos un conjunt de privilegis coneguts com “Era Querimonia”, que constituirien les bases de les llibertats i drets històrics de la Vall d’ Aran. Actualment, aquesta regió forma part de Catalunya sota un règim especial d’ autogovern, amb el Conselh Generau d’Aran, el síndic d‘Aran i els conselhers com a òrgan de govern. A més, compta amb una cultura i llengua pròpia, l’aranès, que destaca per tenir una clara influència occitana i que conviu de manera cooficial amb el català i el castellà.

Anirem també a visitar un dels sectors més atractius del Pirineu Francès. Per la Vall de la Garona, ens dirigirem a Saint Bertrand de Comminges, (Comenge en occità) petit poble classificat dins dels ranking dels 50 més bonics de França, amb la seva esplèndida catedral medieval, el magnífic claustre, les muralles, els portals, carrers típics, i racons molt pintorescs.

Després anirem a Bagnères de Luchon, (Banhèras de Luishon en occità) població balneària amb fonts d’aigües termals sulfuroses, i un entorn de esplèndids boscos de pi negre i avets. A més de visitar la ciutat anirem fins la Vall de Lys, al peu de la zona de Superbagnères, a on veurem unes extraordinàries panoràmiques dels cims del Pirineu Central i on l’aigua hi té un paper molt rellevant, amb torrents i rius que baixen de les muntanyes, rierols, i cascades com la Cascade de l’Enfer.

Aquest viatge també és ideal per a tots els amants de l’arquitectura, ja que visitarem pobles molt pintorescs com Salardú, Vielha, Bossost, Arties, … on podrem gaudir de les típiques esglésies romàniques araneses i els seus reconeguts campanars amb taulades punxegudes, viles refinades, cases senyorials, morades neopaladianes … Sense cap mena de dubte, aquest viatge ens revitalitzarà amb els paisatges de natura i amb el seu patrimoni natural únic, i així gaudirem de la variada riquesa cultural, geogràfica i històrica del nostre país. Ens allotjarem en un confortable i cèntric hotel (4****) de Vielha, la capital de l’Aran.

 • Divendres 11 setembre 2020
 • L'Alta Ribagorça

De la Vall de Boí a la Vall d'Aran

 • Sortirem a les 7 h del matí amb les parades habituals cap a les terres de Lleida. Seguirem la ruta de Balaguer i Benavarri. Seguirem la vall del riu Noguera Ribagorçana. Veurem el magnífic Pantà d’Escales i després arribarem a Pont de Suert, que és la capital de la comarca de L'Alta Ribagorça. Aquí farem una visita al nucli antic i deixarem temps lliure per dinar. A la tarda anirem a visitar l'aspecte més interessant de la comarca que es troba a la Vall de Boí, amb les seves famoses esglésies romàniques. Destaca la de Erill-la-Vall amb una torre-campanar de 6 pisos i especialment les de Taüll (s.XII), vertaderes obres mestres del romànic amb magnífiques pintures murals i el cèlebre Pantocrator. Després d'aquestes visites, ens dirigirem cap al Túnel de Vielha i per bells paisatges d'alta muntanya arribarem a la Vall d’Aran. Ens instal·larem a l'hotel de Vielha i soparem.

 • Dissabte 12 setembre 2020
 • L'Alta Garona

El Comminges - Luchon - Vall de Lys

 • Avui visitarem un dels sectors més atractius del Pirineu Francès i les terres occitanes. Per Bossost i la Vall del riu Garona, ens dirigirem a veure la comarca del Comminges (Comenge en occità). Destaca Saint Bertrand de Comminges, petit poble classificat dins dels 50 més bonics de França, amb l'esplèndida catedral medieval, el magnífic claustre, les muralles, els portals, carrers típics, i racons molt pintorescs. Després anirem a Bagnères de Luchon (Luishon), població balneària amb fonts d’aigües termals sulfuroses, i un entorn de esplèndids boscos de pi negre i avets. A la tarda anirem fins la Vall de Lys, al peu de Superbagnères, a on veurem unes grans panoràmiques dels cims del Pirineu Central i la bonica Cascada de l'Enfer. Al capvespre retornarem a l’hotel de Vielha. Allotjament i sopar a l'hotel.

 • Diumenge 13 setembre 2020
 • Paisatges de la Vall d'Aran

Artíes - Salardú - Baqueira

 • Avui ens dedicarem a visitar diversos paisatges i llocs típics de l'Aran. Així visitarem Artíes, atractiu poble situat a l’entrada de la Vall de Volarties i al peu del massís de Montardó de 2.830 m. La població compta amb el Parador Nacional de Don Gaspar de Portolà, descobridor de Califòrnia, i amb bonics carrers i racons típics. Després anirem a Salardú, vila que té com a monument més ressaltat el temple romànic de tres naus de Sant Andreu dels segles XII i XIII. Des d’aquí anirem cap a Baqueira, la famosa estació d’esquí i turisme. Si el dia es bo i clar podrem veure àmplies panoràmiques des del Pla de Beret. Retorn a Vielha. Dinar lliure i finalment a la tarda retornarem a Barcelona, amb arribada prevista cap a les 21 h.

Precio del Viaje

 • Preu total: 348 €  (Estada en habitació doble compartida).
 • Suplement habitació individual: + 90 € (Places limitades).
 • Forma de pagament: 70 € de bestreta de reserva, com a paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins 15 dies abans de la sortida del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a Vielha a l’Hotel Melià – Tryp Vielha-Baqueira (4****).
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.
 • Règim MP: Mitja pensió. Allotjament, esmorzar-bufet i sopars a l’hotel.
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

 • NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

Els dinars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menjars als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.

Normalment les entrades a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, tramvies, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats opcionals es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes i preus reduïts de grup.  

Información práctica

VESTUARI i CALÇAT: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això sempre recomanem portar un calçat esportiu antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar caigudes i relliscades i un vestuari còmode i adient, per passejar i caminar sense dificultat tant pels pobles i zones de muntanya, com per ciutats.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer la confirmació definitiva i el pagament del viatge (i no posteriorment) a les nostres oficines.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2020 i anul·len a les anteriors.


INFORMACIONS IMPORTANTS: Us recomanem que consulteu aquí diverses informacions d’interès pels viatges i excursions. Cliqueu a cada apartat:Si teniu qualsevol consulta, no dubteu en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. 

reuniones preparatorias

Oportunament informarem als inscrits de les dates i horaris de les reunions preparatòries del viatge.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus cerca de Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 y Renfe).

5 minutos después, aprox.

3ª parada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 Fabra y Puig, y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.