El Valle de Aran – Luchon – Valle de Lys

Bajar
Resumen del Viaje
Sobre el Viaje
El Valle de Aran – Luchon – Valle de Lys
Viaje no programado

Viatge cultural d’art, història i paisatges – Cap de setmana 20-21 juliol 2019

Vielha – Arties – Salardú – Baqueira – El riu Garona – Bagnères de Luchon – La Cascada de l’Infern – Vall de Lys – Pirineu Francès

El Centre Europeu us proposa un atractiu viatge cultural al bell mig dels Pirineus, a la regió de la Vall d’Aran i de Bagnères de Luchon, i que sens dubte ens deixarà la memòria plena de bonics records. Per una banda, la comarca catalana de l’Aran, sembla un món a part, tant des de un punt de vista paisatgístic com geogràfic i històric. Les altes muntanyes, els llacs, les cascades, els pobles encantadors, els grans boscos, els prats i les pastures, …

Alhora, aquesta regió compta amb una identitat pròpia molt interessant, i que es va començar a desenvolupar molts segles enrere. Ja al 1313, el rei Alfons II d‘ Aragó va concedir als aranesos un conjunt de privilegis coneguts com “Era Querimonia”, que constituirien les bases de les llibertats i drets històrics de la Vall d’ Aran.

Actualment, aquesta regió forma part de Catalunya sota un règim especial d’ autogovern, amb el Conselh Generau, el síndic d‘Aran i els conselhers com a òrgan de govern. A més, l’Aran compta amb una cultura i llengua pròpia, l’aranès, que destaca per tenir una clara influència occitana i que conviu de manera cooficial amb el català i el castellà.

En la nostra ruta visitarem poblacions molt pintoresques com Salardú, Vielha, Bossost, Arties, … on podrem gaudir de les típiques esglésies romàniques araneses i del seu magnífic entorn paisatgístic.

Visitarem també la regió de Luchon (Banhèras de Luishon en occità), a l’extrem sud de la Haute-Garonne, amb uns paisatges excepcionals de boscos i muntanyes. Es troba rodejada pels 13 cims més cèlebres dels Pirineus, on l’aigua hi té un paper molt rellevant, amb torrents i rius que baixen de les muntanyes, aigües termals, rierols, i cascades com la Cascade d’Enfer, a la propera Vall de Lys.

 • Dissabte 20 juliol 2019
 • L'Alt Pirineu

EL PONT DE SUERT - VIELHA - ARTIES - SALARDÚ - BAQUEIRA

 • Sortida en autocar a les 7,00 h des del Centre Europeu, amb les parades habituals. Començarem el nostre viatge en direcció a les terres de Lleida. Durant el camí farem diverses parades. Veurem el mític pantà d’Escales, un bonic embassament d’aigua cristal·lina construït el 1955. Després, veurem El Pont de Suert, la capital de l’Alta Ribagorça, i destacada població al llarg de la historia per la seva funció de mercat i que compte amb un destacat conjunt arquitectònic del romànic medieval.

  Tot seguit, anirem a Vielha, deixarem les maletes i farem un dinar en grup a l’hotel. A la tarda, anirem amb l’autocar a visitar Arties, típic poble de muntanya situat a la confluència del riu Garona amb el riu Valarties. Es considerat per a molts el més bonic de la vall, amb encisadors carrers empedrats, cases amb teulades de pissarra punxegudes i agradables racons. Ressalta la curiosa església de Santa Maria d’Arties (s. XII-XIII), exemple de la superposició de diferents estils: romànic i gòtic, amb bonics retaules d’estil barroc a l’interior.

  Després, veurem Salardú, que presenta molts indrets encantadors, amb fonts, una amplia plaça i l’església parroquial de Sant Andreu de Salardú. Finalment passarem per la zona de Baqueira, famosa estació d’esquí pirinenca, que presenta uns espectaculars paisatges. Sopar i allotjament a l’hotel.

 • Diumenge 21 juliol 2019
 • La Vall de Lys

BOSSÒST - LA CASCADE DE L’ENFER - BAGNÈRES-DE-LUCHON

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem a Bossòst, vila situada a la riba del riu Garona i segona localitat més important de la Vall. El seu aspecte arquitectònic denota una clara influència gascona, especialment en la construcció del seu passeig al costat del riu amb nombrosos til·lers. A més, aquesta animada població del Baix Aran, acull un magnífic exemple d’arquitectura aranesa, l’església de la Mare de Deu de la Purificació, fidedigne document visual de l’arquitectura romànica del segle XII.

  Posteriorment, entrarem a França i anirem a la Vall de Lys, amb grans boscos i envoltada de cims. Destaca la Cascada de l’Enfer, de 70 metres d’alçada, que es nodreix de les aigües provinents del desgel de diferents glaceres. Al migdia, anirem a visitar Bagnères-de-Luchon (Luishon), població famosa per les seves aigües termals, sent els romans qui varen construir les primeres. A més, les avingudes senyorials, els parcs i les elegants viles fan de les passejades per la vila un veritable plaer. A la tarda, tornarem amb l’autocar cap a Barcelona, amb arribada prevista a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

220 €

-Preu total del viatge : 220 €  – (Estada en habitació doble compartida).

-Suplement individual: + 40 €

-Forma de pagament: 65 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal. La resta com a màxim fins a 15 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Estada en hotel cèntric i confortable a Vielha: Hotel Tryp Melià (4****). www.melia.com

Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa en règim PC a l’hotel (dinar dissabte + allotjament + sopar dissabte + esmorzar bufet). No inclou el dinar en ruta del diumenge.

Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.


NOTA: 

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

Menjars: El dinar del migdia del diumenge serà lliure, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte.

Visites opcionals: En aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Tots els desplaçaments, sortides i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc. son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Información práctica

Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Vestuari i calçat: A tots els viatges i excursions recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc. Cal preveure que en zones rurals o de muntanya i especialment per les tardes, hi hagin pluges o tempestes imprevistes.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Autocars, trens i avions:  No es reserven seients concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.


 

reuniones preparatorias

Dimarts 16 juliol, a les 19 h.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus cerca de Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 y Renfe).

5 minutos después, aprox.

3ª parada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 Fabra y Puig, y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.