Del 4 al 12 d’agost de 2020 (9 dies)
Viatge Cultural amb Rutes de Natura a Cornwall i Devon (Cornualla/Cornualles)
El Sud d’Anglaterra
Resum del Viatge
6 dies
VIATGE AJORNAT - Oportunament comunicarem la nova data.
Del 4 al 12 d’agost de 2020 (9 dies)
Viatge Cultural amb Rutes de Natura a Cornwall i Devon (Cornualla/Cornualles)
El Sud d’Anglaterra
Itineraris i Visites:
Descripció: Un extraordinari viatge a un dels territoris més remots i rurals d’Anglaterra, els comtats de Devon i la Cornualla (Cornwall), on coneixerem la seva història arrelada en el món celta, i veurem les seves escarpades i maragdes costes banyades per tres mars, el Canal de la Mànega, el Canal de Bristol i la Mar Cèltica a l’oest.
Descobrirem les imponents catedrals de Truro i Exeter, les capitals de Cornualla i Devon respectivament. Les marees baixes del Canal de la Mànega ens permetran arribar a peu fins a l’illa de Saint Michael’s Mount, una de les caminades més singulars a un dels punts més emblemàtics de les costes còrniques.
Passejarem per alguns encisadors pobles de l’anomenada Riviera Anglesa, pàtria d’Agatha Christie. Penetrarem en el Parc Nacional de Dartmoor, els extensos i isolats erms del qual van inspirar l’escriptor Arthur Conan Doyle la seva novel·la el Gos dels Baskerville, amb Sherlock Holmes com a principal protagonista. Aprofundirem en la importància de les mines d’estany, una font de riquesa ja explotada des dels romans, i que en Winston Grahan recull fidelment en la seva reeixida novel·la Poldark, ambientada a finals del s.XVIII.
Contemplarem la bellesa i espectacularitat dels penya-segats del Canal de Bristol on visitarem les ruïnes de l’encimbellat castell de Tintagel, bressol del llegendari el rei Artur. Anirem al famós cap de Land’s End, el punt més remot i occidental d’Anglaterra, on presenciarem la bravesa de la Mar Cèltica, les aigües de la qual agermanen les antigues nacions celtes de la Cornualla anglesa, l’illa d’Irlanda, la Bretanya francesa i el País de Gal·les.
I ens allotjarem en un cèntric i confortable hotel de 4 **** (Hotel Crowne Plaza) de Plymouth, població situada a un dels ports naturals més grans del planeta.
En aquest moll el Mayflower va llevar àncores amb els primers colons anglesos d’Amèrica i el corsari Francis Drake va partir per fer la volta al món a bord del galió Golden Hind.
Un viatge a una de les zones més aïllades i alhora més atractives i sorprenents de les Illes Britàniques … que no pots perdre’t !
Viatge en avió, excursions en autocar i estada en hotel a Plymouth.
Horaris:
Sortida: Dimarts 4 agost 2020 pel matí. Trobada a l’Aeroport de Barcelona T1.
Retorn: Dimecres 12 agost 2020 per la tarda. Arribada a Barcelona al vespre.
AVÍS: Properament posarem al web els horaris exactes i la descripció detallada del viatge, els itineraris i les visites previstes.
Presentació al l'aeroport de Barcelona-El Prat per agafar el vol que ens portarà a la Gran Bretanya, on ens recolliran un autocar i conductor locals per traslladar-nos al Sud-Oest d’Anglaterra, concretament a Plymouth, ciutat situada a la costa sud del comtat de Devon, on es troba el que serà el nostre hotel durant tota la nostra estada a Anglaterra. Plymouth és una població ubicada a un dels ports naturals més grans del planeta i, per tant, amb un passat marítim dels més dilatats de les Illes Britàniques. Una de les bases britàniques més importants durant la Segona Guerra Mundial i, per tant, un dels objectius més cobejat pels bombarders de la Luftwaffe alemanya. A més, des del seu antic moll, el Mayflower va llevar àncores amb els primers colons anglesos d’Amèrica i el corsari Francis Drake va partir per fer la volta al món a bord del localment gloriós galió Golden Hind.
Restarem a Devon per dirigir-nos a Torbay o Badia del Tor (*), municipi anglès situat a la costa nord del Canal de la Mànega. Una àrea litoral habitada des del Paleolític i que degut al seu privilegiat clima moderat ha esdevingut zona d’estiueig des del segle XIX, quan les famílies angleses més adinerades van començar a construir-hi les seves segones residències tot sembrant la llavor del que més tard s’anomenaria la Riviera Anglesa, una de les zones turístiques més importants d’Anglaterra i font d’inspiració de la novel·lista anglesa Agatha Christie. I passejarem per Brixham, població que conserva el traçat d’un nucli mariner crescut al voltant el port on l’any 1688 va desembarcar el Príncep Guillem d'Orange durant la Revolució Gloriosa, moment històricament recordat per la seva proclama "Jo mantindré la llibertat d'Anglaterra i de la Religió Protestant".
Ens dirigirem a l’extrem més occidental de Cornualla / Cornwall, fins a la població costanera de Marazion on aprofitarem la baixamar del Canal de la Mànega per arribar a peu a l’illa mareal de St Michael’s Mount (*)(**), una curta i alhora singular visita a un dels indrets més emblemàtics de les costes còrniques, important port relacionat amb el comerç d’estany durant l’Edat de Ferro i important santuari-fortalesa medieval, del que actualment resten un castell i una capella extradiocesana. Un conjunt monumental ubicat al bell mig d’una plana mareal amb una morfologia que recorda sorprenentment a la de l’abadia del Mont Saint Michel de la Normandia francesa, amb la qual va estar lligada històricament durant l’Edat Mitjana gràcies a la influència dels monjos benedictins normands del santuari francès després de la conquesta normanda de l’oest d’Anglaterra per Guillem el Conqueridor, qui va cedir el monestir al llavors Robert Comte de Mortain nomenat posteriorment Comte de Cornualla / Cornwall.
Penetrarem en el cor de Devon, on descobrirem el Parc Nacional de Dartmoor (*)(**). Un extens espai natural compost per extensos erms esquitxats de torberes i característics amuntegaments de roques granítiques anomenats Tors. Un indret carregat de misteris i llegendes, algunes fantasmagòriques, les quals van esdevenir font de suggestió i inspiració d’escriptors com ara l’Arthur Conan Doyle, qui va triar aquest singular paratge com a escenari de la seva famosa novel·la “El Gos dels Baskerville”, amb Sherlock Holmes com a principal protagonista.
Passejarem per la població de Truro, capital administrativa del comtat de Cornualla / Cornwall. Població històricament relacionada amb el comerç i que va prosperar gràcies a les millores que es van aplicar en l’extracció del mineral d’estany durant els s.XVIII i XIX, un esplendorós període durant el qual es van construir nombroses cases georgianes i victorianes i, sobretot, la seva catedral neogòtica (**), amb un imponent campanar de 76 m d’altura. I anirem al Cap de Lizard (*)(**), un dels indrets més atractius de la costa sud de Cornualla / Cornwall i oficialment el punt més meridional de la Gran Bretanya. Un magnífic paratge del que destaquen els seu Far i el seus espectaculars penya-segats, famós pels seus naufragis i per ser el lloc de la geografia anglesa on es va albirar per primer cop l’ Armada Invencible quan s’aproximava a les costes britàniques.
Recorrerem els carrers d’Exeter, capital del comtat de Devon i una de les ciutats més antigues d’Anglaterra en originar-se a partir d’un campament romà assentat a la riba del riu Exe. Anomenada la “ciutat de les flors” degut als seus nombrosos parcs i jardins, pot presumir de ser una combinació harmoniosa de modernitat i antiguitat, de la qual destaca la seva catedral anglicana (**), un formós edifici d’estil gòtic amb influències normandes.
Ens dirigirem a la costa nord de Cornualla / Cornwall (*), un dels litorals britànics més impressionants, amb verticals penya-segats llaurats durant milers d’anys per les embravides aigües de la Mar Cèltica. La Mar Cèltica és un extens braç de l’Oceà Atlàntic que distribueix les aigües temperades procedents del Corrent del Golf cap al Mar d’Irlanda, el Canal de la Mànega i el Canal de Bristol, tot provocant un important efecte moderador del clima britànic. I visitarem les ruïnes de l’encimbellat castell de Tintagel (*)(**), un indret mític des del sXII, quan el clergue i cronista britànic Geoffrey de Monmouth el va considerar com el bressol del llegendari rei Artur en la seva crònica Historia Regum Britanniae (“Història dels Reis de Bretanya”)
Tornarem a la par més occidental de Cornualla / Cornwall, on coneixerem la importància de les mines d’estany (*)(***), una font de riquesa ja explotada des dels romans, i que en Winston Grahan recull fidelment en la seva reeixida novel·la Poldark, ambientada a finals del sXVIII. I voltarem pels camins (*) del cap de Land’s End, el punt més remot i occidental d’Anglaterra, on presenciarem la bravesa de la Mar Cèltica, les aigües de la qual agermanen les antigues nacions celtes de l’anglesa Cornualla / Cornwall, l’illa d’Irlanda, la Bretanya francesa i el País de Gal·les. Un dels paisatges més espectaculars de les Illes Britàniques.
Avui acabarem la nostra estada a Cornualla / Cornwall i Devon. Creuarem novament en autocar els verds paisatges de les terres del Sud-Oest d’Anglaterra amb els seus pintorescs paisatges i ens traslladarem fins a l’Aeroport de Bristol, on agafarem el vol de tornada a Barcelona i acomiadar-nos dels participants en aquest atractiu viatge, del que esperem que en conservin un bon record.