Praga, ciutat d’art i història

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 4 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Praga, ciutat d’art i història
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Del diumenge 12 al dimecres 15 de maig 2019 (4 dies).

Viatge cultural d’art i història a Praga i la República Txeca – Karlovy Vary – La Vall del riu Moldava

El centre d’Europa acull una de les ciutats més encisadores del món: Praga, la capital bohèmia de la República Txeca. Tot a Praga és bonic. Des dels seus carrers empedrats, les seves places plenes de vida fins als seus barris històrics, qualsevol lloc de la màgica Praga mereix ser visitat. En Stare Mesto, la zona antiga, podrem visitar la Plaça de la Ciutat Vella, una de les més suggestives d’Europa, i contemplar-hi el seu rellotge astronòmic, un dels reclams més curiosos per al visitant.

Val la pena creuar el famós Pont de Carles cap a la ciutat vella i gaudir de la serenitat del Moldava (Vltava – Moldau), el gran riu que travessa Praga. Hi trobarem dues ribes ben diferents: a l’esquerra un turó verd amb la silueta del castell ; a la dreta, una plana urbanitzada amb la Ciutat Vella en primer pla. A banda i banda, campanars, cúpules, torres que toquen el cel i belles façanes de tots colors. Praga, una ciutat inoblidable.


Horaris dels vols:

Sortida: Diumenge 12 maig 2019. Trobada a la Terminal T1, mostrador 405, a les 5,30 h – Sortida vol, 7’40 h – Vueling

Retorn: Arribada a Barcelona T1, dimecres 15 maig a les 23 h aprox.

 • Diumenge 12 maig 2019
 • La República Txeca

Volem cap a Praga i visitem la ciutat

 • Presentació a l’aeroport de Barcelona on ens espera el guia del Centre Europeu que ens acompanyarà durant tot el viatge. Fets els tràmits de facturació, embarcarem al vol que ens portarà a Praga.
  La capital de la República Txeca es troba al cor d’Europa, a menys de 500 km dels mars Bàltic, mar del Nord i Adriàtic. Situada a la riba del riu Moldava (conegut com Vltava o Moldau), a la regió de Bohèmia Central, se la coneix com la ciutat de les cent torres, la ciutat daurada i el cor d’Europa, i des de 1992 el centre històric és considerat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

  Dedicarem el dia d’avui a descobrir dos dels barris del Centre històric, la Ciutat Antiga i la Ciutat Nova de Praga. Stare Mesto, zona coneguda com la Ciutat Vella, marca el centre històric de Praga i és la zona més bonica per passejar. Durant el S. XI els habitants del Barri del Castell van començar a expandir-se a l’est del riu Moldava creant la Ciutat Vella. Les seves places, cases i esglésies constitueixen la part més medieval de Praga i en els seus carrers es concentren la majoria de les seves torres.
  Ens acostarem fins a la Plaça, envoltada per interessants carrerons que conviden a la descoberta.
  La plaça està plena d’edificis d’interès entre els que destaquen l’Església de Nostre Senyora de Tyn, l’Església de Sant Nicolau i l’ Ajuntament. A la paret sud de L’Ajuntament es troba el Rellotge Astronòmic, sens dubte, el rellotge medieval més famós del món. Va ser construït el 1410 pel mestre rellotger Hanus i perfeccionat per Jan Taborsky el S. XVI. El seu principal atractiu és el “passeig dels apòstols”, un mecanisme de rellotgeria que mostra, quan el rellotge dóna les hores, les figures dels dotze apòstols.

  Continuarem el nostre recorregut fins a Nove Mesto, la Ciutat Nova, fundada per Carles IV el 1348 al voltant de tres grans mercats, el del fenc, el del bestiar i el dels cavalls, ubicat a l’ actual plaça Venceslao. Aquesta plaça és el centre comercial de la Ciutat Nova i ha estat escenari dels esdeveniments més destacats de la història recent de Praga. Va ser aquí, el novembre de 1989, quan una manifestació contra la brutalitat policial va iniciar la Revolució del Vellut i la caiguda del comunisme.

 • Dilluns 13 maig 2019
 • Praga, art i història

Continuem la descoberta de la ciutat. Els barris històrics.

 • Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a Hradcany, el districte més antic de Praga, on es troba la seva Ciutadella, recinte de 570 metres de llarg i 130 d’amplada mitjana, considerada la major fortalesa d’origen medieval del món. Des del segle XVIII l’edifici està casi intacte, i en ell apareixen representats casi tots els estils arquitectònics: Romànic, Gòtic, Renaixentista, Barroc, ... Un autèntic viatge en el temps. Passejarem per aquest gran recinte que acull la Catedral de Sant Guiu, la basílica de Sant Jordi i el Carreró d’Or, estret carrer empedrat contigu a la muralla flanquejat per cases diminutes construïdes al segle XVI, cadascuna pintada d’un color diferent.

  Continuarem fins al districte de Mala Strana, la Ciutat Petita, situat als peus de Hradcany i separat de la Ciutat Vella pel pont de Sant Carles. El seu major atractiu és el seu magnífic estat de conservació, la guerra no va deixar cap petjada i els palaus i cases antigues romanen inalterats des de fa segles. Visitarem l’ església de Nostre Senyora de la Victòria que guarda la famosa estàtua del nen Jesús de Praga, figureta de cera, ornada amb pedres precioses. Segons la llegenda la figureta ha fet diversos miracles com protegir la ciutat de la Pesta durant la Guerra de Set Anys (1756-1763).

  Acabarem el dia al Barri Jueu, Josefov, que es va originar quan les dues comunitats jueves existents a l’Edat Mitjana es van unir. El nom de Josefov és un tribut dels jueus a Josep II, governant que va començar a integrar als jueus en la vida de Praga. Durant els segles XVI i XVII, i degut a les acusacions dels cristians, tots els jueus devien portar una identificació groga. Aquest barri es va integrar a la ciutat el 1850. A finals del S. XIX les autoritats van reformar totalment la zona conservant solament les sinagogues, el cementiri i l’ajuntament. Per la nit ens embarcarem a un vaixell per gaudir, des del riu Moldava, de la ciutat il·luminada.

 • Dimarts 14 maig 2019
 • L'antiga Carlsbad

Visitem la ciutat balneària i termal de Karlovy Vary

 • Desprès d’esmorzar sortirem cap a Karlovy Vary, una de les ciutats-balneari més famoses i amb més llarga tradició de tot el món.
  El poder curatiu de les aigües termals d’aquesta població ja era conegut a l’Edat Mitjana però fou entre finals del segle XIX i començament del segle XX que es va convertir en lloc de retir indispensable per a músics, escriptors i artistes centreeuropeus i destí predilecte de l’aristocràcia. Durant aquesta època daurada es van construir la majoria d’edificis que podem veure avui. Durant el nostre recorregut passejarem pels seus carrers de cases de color pastel on encara es respira l’ambient de la Belle Epoque i, si voleu, podreu tastar l’aigua d’alguna de les nombroses fonts termals que conserva la ciutat.

 • Dimecres 15 maig 2019
 • Praga

Temps lliure. A la tarda volem cap a Barcelona

 • Esmorzarem i tindrem temps lliure per passejar, fer visites particulars o fer les últimes compres en aquesta magnífica ciutat plena de racons pintorescs i atractives panoràmiques. Per la tarda, anirem a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona. En arribar, ens acomiadarem dels participants i donarem per acabat aquest interessant viatge cultural del que esperem guardin un bon record.

Parga- Viatges Culturals Centre Europeu

Preu del viatge

980 €

Preu total: 980 €  –  (Estada en habitació doble compartida).

Suplement habitació individual: + 270 €

Forma de pagament: 

 • Primer Pagament: 350 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal.
 • La resta del pagament com a màxim fins a 30 dies abans de la sortida.

EL PREU INCLOU:

Viatge en avió des de Barcelona i retorn.

Totes les excursions, desplaçaments i sortides en el nostre autocar.

Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu i Guies locals.

Allotjament a l’ Hotel Majestic Plaza Prague (4****). www.hotel-majestic.cz

Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.

Règim AD a l’hotel (Allotjament i esmorzars bufet).

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.


EL PREU NO INCLOU:

Menjars: A fi de donar la major llibertat possible d’horaris, visites i tipus de menús als participants, els menjars seran lliures. Les diverses poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Els esmorzars – bufet son inclosos a l’hotel.


Visites opcionals: En aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Tots els desplaçaments, sortides i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Informació pràctica


Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc. En aquestes dates el temps normalment es bo, no obstant això es possible que, especialment per les tardes, hi hagin pluges o tempestes imprevistes.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.


Avís sobre el preu del viatge: Calculat amb data 20-01-2019. En cas de variacions excepcionals de preus, tarifes de vols i taxes aèries, per causes alienes a l’organització, es tindria que modificar el preu indicat.

Reunions preparatories

Divendres 26 abril 2019 a les 19,00 h.