Tornar Reservar

El País Basc – Bizkaia – La Costa Cantàbrica

Ries i Costes de Bizkaia. La Ria de Gernika. Bermeo. La ria del Nervión. La badía de Gorliz. Getxo. Castro-Urdiales.

El País Basc – Bizkaia – La Costa Cantàbrica

El País Basc – Bizkaia – La Costa Cantàbrica

Ries i Costes de Bizkaia. La Ria de Gernika. Bermeo. La ria del Nervión. La badía de Gorliz. Getxo. Castro-Urdiales.
Viatges Tardor
Art Història Paisatges
 • Viatge NO programat.

Resum del Viatge

Viatges Tardor

5 dies

Viatges Tardor | Activitat Club Cultural.

El País Basc – Bizkaia – La Costa Cantàbrica

Ries i Costes de Bizkaia. La Ria de Gernika. Bermeo. La ria del Nervión. La badía de Gorliz. Getxo. Castro-Urdiales.

Viatge NO programat.
Descripció de l'Activitat
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Descripció: Us proposem un atractiu viatge a les terres d’Euskadi i Cantàbria, on visitarem alguns espais naturals de la costa i també descobrirem la renovada i moderna ciutat de Bilbao. Veurem la bellesa dels paisatges verds combinats amb el blau intens del Mar Cantàbric en una costa escarpada amb penya-segats, platges, estuaris,…  Coneixerem la història de Euskal Herria, visitant Gernika una de les poblacions més emblemàtiques amb el conegut arbre i la Casa de Juntes. I ens allotjarem a la ciutat de Bilbao, que ha passat de ser considerada una urbs industrial a convertir-se en un centre urbà modern i dinàmic, replet de nous projectes arquitectònics i turístics, destacant el seu emblemàtic Museu Guggenheim.

La Vall de l'Ebre. La Rioja

Sortirem a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Tot seguit ens dirigirem a les comarques de Lleida per continuar cap a Saragossa i la Rioja. Anirem fent diverses parades i al migdia estarem a Logronyo per dinar i passejar pel seu centre històric. Aquesta ciutat, situada a la riba del riu Ebre, és un lloc de pas i parada pels pelegrins de Santiago i conserva diversos monuments com la Concatedral de Santa Maria la Redonda, la Plaza del Mercado i diversos carrers a on degustar la típica gastronomia i els vins de la Rioja. A la tarda arribarem a la ciutat de Bilbao i ens instal·larem en un cèntric hotel de 4 estrelles situat a prop de l’Alhóndiga, antic magatzem de vins, ara transformat en un modern centre d’oci i cultura.

Bilbao. La Ría del Nervión. La Badía de Gorliz

Després d’esmorzar a l’hotel, dedicarem el matí a visitar la ciutat. Bilbao sempre ha estat considerada una ciutat industrial. Tot i així a finals del segle XX ha sofert un canvi urbanístic radical, que fa que sigui una ciutat diferent, moderna i renovada.
A la vora de la ría del Nervión, Frank Gehry va aixecar el Museu Guggenheim, un edifici emblemàtic de l’arquitectura moderna, construït amb pedra calcària, vidre i titani, i que ofereix una imatge impactant. Però també val la pena passejar pel Bilbao tradicional i veure el pintoresc Casc Antic i els seus tradicionals 7 carrers, plens de bars i tavernes amb gran animació, la Catedral de Santiago, la “Plaza Nueva” porxada, el Mercat de la Ria,… etc.

A la tarda deixarem temps lliure per seguir visitant la ciutat. Per qui ho desitgi ens dirigirem amb el nostre autocar cap a la costa, on hi destaca el curiós Pont penjat de ferro sobre la ria. A través de Getxo arribarem a l’amplia Badia de Gorliz, amb boniques panoràmiques. Al capvespre retorn a Bilbao.

NOTA: El Museu Guggenheim es visitarà exteriorment, amb els jardins i la zona interior de lliure accés. No està previst visitar en grup les exposicions del Museu.

El Port de Bermeo. La Ría de Guernika

El nostre objectiu d’avui és conèixer algunes localitats de la província de Bizkaia banyades pel Mar Cantàbric i contemplar les seves platges, ports pesquers i verds paratges. Visitarem una de les seves poblacions més emblemàtiques, Gernika-Lumo, que està indissolublement unida a la tradició foral del poble basc. Per això, aquesta vila, és considerada la capital espiritual dels bascos. Anirem també a Bermeo, que és una de les poblacions més boniques de la costa. Molt a la vora hi ha la Reserva de la Biosfera de Urdaibai, un lloc molt conegut pels surfistes per les seves cèlebres onades. Resseguint la Cornisa Cantàbrica destaca l’impressionant panoràmica de San Juan de Gaztelugatxe, amb la seva pintoresca ermita situada en un illot. Al capvespre retornarem a Bilbao.

Costa de Cantàbria. Castro-Urdiales. Noja

Avui farem un atractiu recorregut per les costes de Cantàbria. Destaquen boniques poblacions com Castro-Urdiales amb un interessant nucli antic i un pintoresc port de pescadors. Anirem també a Santoña, atractiva població marinera. A la vora trobem Noja, un altre suggestiva població amb grans platges, penyasegats, aiguamolls i espais naturals protegits. Al capvespre retornarem a Bilbao.

La Rioja Alavesa. Laguardia. Tornada a Barcelona

Avui deixarem la ciutat de Bilbao i continuarem el nostre itinerari cap a terres de la Rioja Alavesa. Visitarem la bonica població de Laguardia. La població fortificada conserva diverses torres i la majestuosa església de Santa Maria de los Reyes que guarda en el seu interior una extraordinària portalada del s.XIV. Els seus carrers i racons conserven un gran sabor medieval i la seva economia està basada en la indústria del vi, amb nombrosos cellers i caves. Després per la ruta de Tudela, Zaragoza i Lleida, tornarem a Barcelona per l’autopista, amb arribada prevista cap a les 21 h aprox. Ens acomiadarem dels socis i amics que han participat en aquest interessant viatge cultural.

Viatge Cultural al País Basc
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, explicacions i guiatge dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Viatge i tots els desplaçaments i excursions en el nostre autocar.
 • Allotjament a l’Hotel Silken Indautxu (4****) de Bilbao
 • Estada en habitacions dobles amb bany.
 • Règim AD (allotjament i esmorzar bufet).
 • Assegurança de viatge.
 • Taxes i imposts locals.

El preu NO inclou

Menjars: Els dinars i sopars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les ciutats i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Moltes poblacions i zones visitades tenen també espais i parcs per fer pícnic. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.

Entrades opcionals: El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, funiculars, telefèrics, trens, tramvies, embarcacions, taxis, etc, … ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, defunció familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, caldrà pagar-la en el moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

Important: A tots els viatges cal portar el certificat de vacunació UE al mòbil i/o imprès en paper.


Documentació: A les sortides, excursions i viatges cal portar sempre el DNI i/o Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Vestuari i equipatge: Per participar en totes les activitats i viatges, cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat antilliscant, esportiu o de muntanya, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural. Es recomana que subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles accidents, com caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. És recomanable també portar paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, … etc. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, aeroports, etc. Per les excursions diàries és recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mà o maletins. .


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Autocars i altres medis de transport: Els autocars que utilitzem en les excursions i viatges són confortables i moderns i disposen d’aire condicionat, música ambient, etc. Són conduïts per xofers habituals, experts i de confiança. No es poden reservar o guardar seients concrets en els autocars, trens, vaixells, … i altres medis de transport per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que comparteixen habitació en un viatge tenen que compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels autocars i vehicles de transport no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturó de seguretat és obligatori.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Informació parades autocars
 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.