La Provença romana i medieval – Avignon

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 3 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
La Provença romana i medieval – Avignon
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Pont del 6-7-8 desembre 2019 – Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatges 

La Provença Francesa – Avignon, la ciutat dels Papes – El Pont de Gard

Presentem un atractiu viatge cultural. Farem una ruta per la Provença Francesa i els seus pintorescs paisatges i ciutats.  Es un territori que compta amb un ric passat cultural, especialment de l’època romana i medieval. Aquí van deixar la seva empremta els homes prehistòrics, els grecs i sobre tot els romans amb espectaculars monuments. D’altra banda, el paisatge de la Provença presenta una especial bellesa, entre els Alps del Sud i la Mediterrània, amb boscos, muntanyes, encisadores poblacions i interessants ciutats històriques.

Destaca el famós Pont de Gard, monument declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta construcció monumental és una de les obres mestres de l’antiguitat. Segueix subministrant aigua 2.000 anys després de la seva construcció, en temps de l’Emperador Claudi. És una extraordinària obra de 50 metres d’altura, situada a la Vall del Riu Gardon, en un entorn natural de singular bellesa.

Avignon, és una magnífica població amb més de 5 Km de muralles, 39 torres i 7 portes, i una gran diversitat d’edificis religiosos i històrics. El monument més important de la ciutat és el Palau dels Papes, símbol de la majestuositat de la Cort Papal entre 1309 i 1377.  Molt a la vora, trobem la Catedral de Notre-Dame i el Pont de Saint Benezet, sobre el riu Roine (Rhône / Ródano) immortalitzat en la popular cançó «Sur le Pont d’Avignon …”.

La propera regió de Les Alpilles, era un dels llocs preferits del gran poeta Frederic Mistral, l’excepcional escriptor en llengua provençal especialment vinculat amb Catalunya. Presenta un típic paisatge mediterrani de boscos de pins, xiprers, oliveres i penya-segats calcaris. Cal ressaltar a Saint-Rèmy-de-Provence les ruïnes romanes de Les Antiques

Per tot això, la Provença ha estat sempre un gran bressol d’artistes, pintors i literats. A més de Frederic Mistral, cal esmentar a Cezanne, Van Gogh, Chagall, Matisse, Picasso,… etc que es van instal·lar aquí, embriagats per la suavitat del clima, les flors, la vegetació, la lluminositat del paisatge i la personalitat cultural de la Provença.

Durant el nostre viatge farem estada a un cèntric hotel (4****) d’Avignon, la ciutat papal i diàriament farem amb el nostre autocar les diverses visites per la Provença.

 

 

 • Divendres 6 desembre 2019
 • La Vall del Gardon

El Pont de Gard, la meravella romana - Uzès

 • Sortida en autocar del Centre, puntualment a les 7,00 h del matí, amb les parades habituals. Per l’autopista ens dirigirem cap a les terres del Llenguadoc i la Provença. Arribarem a Uzès, ciutat medieval amb pintorescos racons. Destaquen el Castell dels Ducs, els carrers típics i la típica Plaça des Herbes.

  A la tarda anirem a veure el famós Pont de Gard. Aquesta construcció monumental és una de les obres mestres de l'antiguitat, considerada com una de les grans meravelles del món romà. Segueix subministrant aigua 2.000 anys després de la seva construcció, en temps de l'Emperador Claudi.

  És una extraordinària obra de 50 metres d'altura, situada a la Vall del Riu Gardon, en un entorn natural de singular bellesa. Al capvespre arribarem a la ciutat d’ Avignon, la capital del Vaucluse, i ens instal·larem a l’hotel.


 • Dissabte 7 desembre 2019
 • Les terres del Rhone

Avignon, la ciutat papal - La Fontana de Vaucluse

 • Avui visitarem Avignon, que és una magnífica població amb més de 5 Km de muralles, 39 torres i 7 portes, i una gran diversitat d’edificis religiosos i històrics. El monument més important de la ciutat és el Palau dels Papes, símbol de la majestuositat de la Cort Papal entre 1309 i 1377. Molt a la vora, trobem la Catedral de Notre-Dame i el Pont de Saint Benezet, sobre el gran riu Roine (Rhône / Ródano) immortalitzat en la popular cançó «Sur le Pont d’Avignon ...”. A la tarda anirem en autocar a veure la curiosa surgència de la Fontana de Vaucluse i la vila de L’Isle-sur-la-Sorgue.

 • Diumenge 8 desembre 2019
 • Les Alpilles

Les Antiques - Carrières de Lumières

 • Anirem cap a la regió de Les Alpilles, un dels llocs preferits del Poeta Frederic Mistral. Presenta un típic paisatge mediterrani de boscos de pins, xiprers, oliveres i penya-segats calcaris. Arribarem a la zona de Saint-Rèmy-de-Provence, famosa per les ruïnes romanes de Les Antiques i per ser el lloc de naixement de Nostradamus. Després veurem Carrières de Lumières, un espectacular espai multidimensional i sensorial, a on podrem gaudir de la vida i obra del gran pintor Van Gogh. A la tarda retorn, a Barcelona per l’autopista amb arribada a les 21 h aprox.

Preu del viatge

384 €

Preu total: 384 € en habitació doble compartida – Suplement individual: + 90 € (Places limitades)

Forma de pagament: 84 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins 15 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Estada en hotel cèntric a Avignon: Hotel Mercure – Palais des Papes (4****) – Vegeu: www.mercure.com

Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.

Règim AD, allotjament i esmorzar bufet.

Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.


NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

Els dinars i sopars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. No obstant això, cal sempre tenir en compte els horaris de menjars d’Europa.

El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, funiculars, telefèrics, trens, tramvies, embarcacions, taxis, etc, … ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Entrades a museus: Carrières de Lumières i Palau dels Papes, uns 10 € aprox. cada visita (Pagament directament al lloc).

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI i/o Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals o de muntanya. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament total del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Reunions preparatories

Dijous 28 novembre a les 18 h i 19 h.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.