Tornar Reservar

Berlín, ciutat monumental – Dresden – Potsdam

Història i Paisatges de Brandenburg i Saxonia - Alemanya Oriental

Berlín, ciutat monumental – Dresden – Potsdam

Berlín, ciutat monumental – Dresden – Potsdam

Història i Paisatges de Brandenburg i Saxonia - Alemanya Oriental
Viatges Estiu
Art Història Paisatges
 • Viatge NO programat.

Resum del Viatge

Viatges Estiu

6 dies

Viatges Estiu | Activitat Club Cultural.

Berlín, ciutat monumental – Dresden – Potsdam

Història i Paisatges de Brandenburg i Saxonia - Alemanya Oriental

Viatge NO programat.

Viatge cultural d’art, història i paisatges – Agost 2021

Presentació del viatge

Descripció: Presentem un viatge cultural organitzat pel Centre Europeu de Barcelona per conèixer Berlín i l’antiga Alemanya Oriental, amb visites a Dresden i Potsdam, les famoses ciutats d’art, història i museus dels estats federats de Brandenburg i Saxonia.

Berlín va ser durant més de 40 anys una ciutat dividida i símbol de la guerra freda. Caiguda la muralla, la capital de l’Alemanya reunificada s’ha convertit, en poc temps, en una de les ciutats més dinàmiques i sorprenents d’Europa. En aquest viatge cultural, anem a descobrir la nova Berlín del s.XXI, i gaudir amb la seva incomparable oferta cultural, els seus renovats museus, la seva arquitectura, els fascinants carrers comercials i els seus nombrosos parcs, boscos i llacs.

A la ciutat hi trobarem els edificis més sorprenents de l’arquitectura del nostre temps. On abans hi havia ruïnes, ara han sorgit nous barris. Grans mestres de l’arquitectura com Schinkel i Knobelsdorff han redefinit la imatge de la ciutat amb el seu classicisme prussià. Berlín és a més, la ciutat dels grans palaus i museus, on s’exposen tresors únics. El Schloss Charlottenburg és una impactant expressió d’arquitectura barroca i rococó. Destaca l’Illa dels Museus i també l’impressionant Museu Jueu. És molt recomanable també visitar el Museu de l’Mur en Check-Point-Charlie.

Però, a més de la seva atractiva vida urbana, cap altra gran ciutat europea ofereix tantes zones verdes i parcs com Berlín, la “ciutat verda”. La natura es pot trobar en el mateix centre urbà amb el Tiergarten, el gran pulmó verd de la urbs. Al sud-oest, el meravellós bosc Grunewald convida a fer llargues passejades. Destaca també el popular Jardí Botànic i el Zoo. Els llacs són també ideals per prendre el sol, banyar-se i fer una passejada en vaixell com el Wannsee i el Müggelsee.

En la nostra ruta recordarem, des dels moments més brillants de l’Alemanya imperial fins a l’època nazi, … els desastres de la guerra mundial, la divisió de la ciutat amb la muralla, i els foscs dies de l’època comunista. Berlín és una ciutat en la qual la història d’Europa es reviu pas a pas.

En el viatge combinarem les sortides d’art i història per Berlín, amb excursions a les ciutats de Potsdam (Brandenburg) i Dresden (Saxònia), així com visites pels paisatges de natura dels voltants de Berlín a la regió del Llac Wannsee.

El viatge des de Barcelona s’efectuarà en avió fins Berlín i les excursions i sortides en autocar. Ens allotjarem en un confortable i cèntric hotel (4 ****) i diàriament realitzarem amb el nostre autocar els desplaçaments per la ciutat i les diverses excursions i visites previstes amb els Professors i Guies del Centre, tornant després a l’hotel.


 

 • Primer dia

Volem cap a Berlín. Visita panoràmica a la ciutat

 • Presentació a l'Aeroport de Barcelona, en l’horari i mostrador que indicarem oportunament als participants inscrits. Un cop arribem a Berlín, farem el trasllat a l’hotel amb el nostre autocar i realitzarem una primera visita general de la urbs. L'objectiu és orientar-nos i conèixer les característiques bàsiques de la població. Cal tenir en compte que Berlín és una de les més extenses ciutats d'Europa, ja que són diverses ciutats diferents unides i les distàncies són molt grans. Els propers dies els dedicarem a fer les visites per la ciutat i excursions, sempre acompanyats pels Professors i Guies del Centre Europeu. L'ordre exacte dels dies de les visites i sortides pot canviar si les condicions meteorològiques o altres circumstàncies imprevisibles ho fan necessari, sense modificar el programa.

 • Segon dia

Continuem la visita a Berlín. De la Potsdamer Platz als grans parcs

 • A Berlín cal ressaltar la zona de la Potsdamer Platz amb el seu impressionant Sony Center, i la nova zona urbana de grans gratacels, amb vistes espectaculars. En les rodalies, es troba l'impressionant Memorial a l'Holocaust dels Jueus durant la Segona Guerra Mundial. La Bahnhof, és una sorprenent nova estació ferroviària amb 4 nivells arquitectònics diferents, i un original disseny. Veurem també alguns dels principals parcs i jardins de Berlín, l'anomenada “ciutat verda d'Europa”. Ressalta especialment el "Tiergarten", antic vedat reial de caça i ara el gran pulmó verd de la urbs.

  La porta de Brandenburg, era el límit entre l'est i l'oest durant la guerra freda, a través de la famosa Unter-den-Linden (Passeig sota els Til·lers). Farem especial atenció a l'Alexander Platz amb la seva torre de comunicacions, i els seus elements arquitectònics típicament socialistes, amb la Karl Marx Allée, la gran avinguda de l'Alemanya comunista. Destaca l'antic punt fronterer, el Checkpoint Charlie, així com algunes parts i restes de la muralla i diverses curiositats de la turbulenta època comunista. A la vora trobarem el gran edifici del Reichstag, el Parlament d'Alemanya amb la seva cúpula de vidre, un nou símbol de la ciutat.

 • Tercer dia

Dresden, ciutat patrimoni de la humanitat

 • Avui anirem amb l'autocar al sud de Saxònia, molt a prop de les fronteres txeca i polonesa, per veure la bellíssima ciutat de Dresden (ciutat patrimoni de la humanitat). Dresden és una de les ciutats més atractives i singulars d'Alemanya, amb una història tràgica durant la guerra. Farem un recorregut veient els edificis més singulars, com la Frauenkirche, el Palau Pillnitz i els pintorescs carrers antics. Una ciutat inoblidable. Al capvespre retorn a Berlín.

 • Quart dia

Potsdam, art i meravellosos jardins

 • Realitzarem una sortida en autocar per visitar la seductora ciutat de Potsdam, amb el seu conjunt d'art i història, on l'arquitectura prussiana rellueix amb tota el seu esplendor en palaus com el de Sans Souci i els meravellosos jardins reials, estil Versalles. A la tarda retorn a Berlín.

 • Cinquè dia

El Llac Wannsee i els boscos de la perifèria

 • Avui visitarem la zona dels llacs i boscos de la perifèria de Berlín. Destaca el Llac Wannsee, un paratge natural d'una gran bellesa, amb platges, jardins i extensos boscos al costat del llac. Aquí hi ha la casa que, durant la 2ª Guerra Mundial va pertànyer a les S.S. i on es van fer diverses reunions secretes per decidir en la cèlebre Conferència del Wannsee, l'extermini dels jueus en camps de concentració. Si el dia és bo, és possible realitzar un passeig amb barca pel llac, per observar els suggestius paisatges d'aquesta zona. A la tarda, tornarem al centre de Berlín.

 • Sisé dia

Dia lliure i retorn a Barcelona

 • Aquest dia el deixarem lliure a Berlín per descansar, passejar, visitar museus, gaudir dels parcs i jardins, etc. Els Professors i Guies informaran als participants de les diverses opcions existents. Posteriorment a la tarda anirem a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona, d’acord amb els horaris que indicarem. En arribar donarem per acabat aquest interessant viatge del que esperem guardar un gran record.