El Riu Subterrani de Labouiche – Comtat de Foix – Pirineu Francès

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
El Riu Subterrani de Labouiche – Comtat de Foix – Pirineu Francès
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatges pel Pirineu Francès, L’Arieja i La Cerdanya

Cap de setmana 13-14 juliol 2019

Descripció del viatge: Visitarem les terres occitanes i coneixerem els paisatges i muntanyes del Pirineu de França, en un dels millors moments de l’any. En aquesta ocasió anirem a la regió de les valls del riu Ariège, la ciutat balneària d’ Ax-les-Thermes, els voltants de Foix, amb el seu Castell i el Riu Subterrani del Bosc de Labouiche, i un atractiu sector de muntanya de la Cerdanya i Font Romeu. Una interessant sortida per donar a conèixer els aspectes històrics i artístics de l’antic Comtat de Foix, i gaudir de la descoberta de l’entorn natural de les muntanyes, la natura i l’art romànic del Pirineu Oriental Francès.

 • Dissabte 13 juliol 2019
 • Les terres de l'Arieja

Ax-les-Thermes- Foix - El Riu subterrani de Labouiche

 • Sortirem a les 7,00 h del matí del Centre amb les parades habituals cap a la Cerdanya i la ruta del Túnel del Puimorens. Ens dirigirem a Ax-les-Thermes, bonica població balneària amb 80 fonts termals, balnearis i racons pintorescs. Després seguirem cap a Foix, i ens arribarem al Bosc de Labouiche, a on podrem fer una interessant visita per les seves Coves i el famós Riu Subterrani, curiositat geogràfica d'excepcional interès amb un sorprenent passeig en barca.

  El Riu Subterrani de Labouiche té 4 km de longitud i es troba a uns 70 m de profunditat.  Es fa un emocionant passeig en barca ( 1'15 h, aprox.) pel riu subterrani, en petits grups de 14 persones i s'observen les cascades, els estanys interiors, les estalagmites i estalactites, les escletxes, els roquissars, etc ... amb una temperatura interior estable de 13ºC.

  Després veurem la ciutat de Foix, amb el seu encisador castell, els estrets carrers i les velles mansions medievals, ens porta el record de l’època dels Càtars i dels Comtes de Foix. La ciutat va tenir una especial importància durant l'època dels Càtars, amb la seva misteriosa doctrina religiosa, plena d’incògnites i secrets. Veurem exteriorment el Castell de Foix, que ressalta amb la seva silueta sobre el rerefons de les muntanyes del Pirineu, i sembla veritablement un màgic castell de fades. Al capvespre, ens dirigirem per les Valls del riu Ariège cap a la Cerdanya i ens allotjarem a l’hotel de Bellver, a on tindrem el sopar.

 • Diumenge 14 juliol 2019
 • Els Pirineus Orientals

La Cerdanya Francesa - Font Romeu - Les Airelles

 • El diumenge el dedicarem a la propera zona de Font Romeu, un dels indrets més atractius i bonics de la Catalunya Francesa, amb el seu Forn Solar, els meravellosos boscos d’avets, l'Hermitatge i la capella de la Mare de Déu, les fonts d’aigua miraculosa, el mirador del Calvari, etc. 

  Després pujarem per Les Airelles fins al mirador del Coll de Pam (2.054 m) amb una fantàstica panoràmica del Pirineu Oriental. Aquí es poden fer agradables passejades pels boscos d’avets dels voltants. Dinar a l'hotel i a la tarda tornada pel Túnel del Cadí, amb arribada a les 21 h aprox.

Preu del viatge

184 €

Preu total del viatge: 184 € – Preu per persona compartint habitació doble.

Suplement habitació individual: + 40 € (Places limitades).

Forma de pagament: 64 € de bestreta o paga i senyal de reserva al formalitzar la inscripció. La resta com a màxim fins a 10 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU:

Viatge en autocar i totes les excursions i sortides.

Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Allotjament a l’ Hotel Bellavista (3***) a Bellver de Cerdanya. 

Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.

Règim de pensió completa a l’hotel (Sopar dissabte, allotjament, esmorzar i dinar diumenge).

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.


EL PREU NO INCLOU:

Menjars: Amb motiu dels horaris de França i a fi d’agilitzar la visita, recomanem portar el dinar de dissabte com a picnic ja que deixarem temps lliure al Bosc de Labouiche per dinar, abans d’entrar a la Cova a les 14 h. Allà hi ha un petit bar/restaurant, taules per picnic i serveis. També podeu comprar el dinar durant les parades que farem en el viatge.


Visites opcionals: En aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, funiculars, telefèrics, trens, vaixells, embarcacions, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants. Entrada a la Cova del Riu de Labouiche, 11 €. (pagament al lloc).

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de caps de setmana, ponts i vacances, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències DURANT el viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica NO inclou l’anul·lació prèvia ABANS del viatge, per causes de força major. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part d’això, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals, roba impermeable, paraigües, farmaciola, etc. En aquestes dates el temps es bo i càlid, no obstant cal tenir en compte que es possible que en zones de muntanya hi hagin pluges o tempestes per les tardes.


NOTA IMPORTANT: La  temperatura interior a la cova es de 13 ºC. Cal portar un jersei i un calçat tancat i antilliscant. Es fa un trajecte en barca pel riu subterrani. Per accedir a la cova hi han escales. La cova NO es accessible a PMR, persones de mobilitat reduïda o amb dificultats per caminar. 

Reunions preparatories

Dilluns 8 juliol, a les 19 h.