La Camarga, entre la Provença i la Costa dels Volcans – Sète

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 5 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
La Camarga, entre la Provença i la Costa dels Volcans – Sète
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Un interessant viatge cultural al Sud de França, on visitarem el Llenguadoc i les terres de la Camarga, amb els agradables paisatges mediterranis de la Costa Occitana i la Provença.


 

Descripció del viatge: Us presentem un atractiu viatge en el qual visitarem algunes de les curiositats més representatives del Sud de França, a les terres occitanes del Llenguadoc. Aqui hi trobem uns suggestius paisatges de mar i muntanya. Veurem la Vall de l’Hérault, localitzada al vessant mediterrani del Massís Central Francès, on es troba el medieval poble de Saint-Guilhem-le-Désert, considerat un dels 50 pobles més bonics de França.

Visitarem també la Costa dels Volcans amb els seus peculiars penya-segats de roques volcàniques i platges de sorra negra, i la zona del Parc Natural de la Camarga, a les terres de la Provença. Una de les principals poblacions de la zona és Sète, ciutat d’artistes i escriptors com Georges Brassens i Paul Valery, i coneguda pels seus canals com la Venècia Mediterrània. Farem estada a un confortable hotel de Montpellier, la gran capital del Llenguadoc.

 • Dissabte 10 agost 2019
 • Les Terres del Llenguadoc

BÉZIERS - LES 9 RESCLOSES - EL CANAL DE MIDI

 • Sortida en autocar a les 7,00 h des del Centre, amb les parades habituals, cap al Llenguadoc i la ciutat de Béziers. Visitarem la ciutat, que seduirà les nostres mirades amb la seva catedral de Saint-Nazaire. Aquest monument romànic, fou símbol del poder dels Bisbes de la diòcesi de Besiers entre els anys 760 i 1789 i domina la panoràmica de la ciutat, sobre el riu Orb i el Pont Vell.

  En aquesta ciutat, va néixer Pierre-Paul Riquet, el creador del Canal du Midi, que és una gran via navegable de França que uneix l'Oceà Atlàntic amb el Mar Mediterrani, fet que va reportar grans beneficis a tota la regió. Aquest projecte ja havia estat somiat per Neró, Cèsar August i Carlemany que desitjaven tenir una via fluvial per evitar l'estret de Gibraltar. L'obra es va dur a terme finalment en el s.XVII. Als afores de Béziers, veurem el Canal de Midi amb les conegudes "9 Rescloses de Fonserannes".

  Al capvespre, arribarem a la ciutat de Montpeller i després de deixar les maletes a les habitacions, farem una passejada pel centre de la ciutat. La ciutat sorprèn i entusiasma a tots els visitants per la bellesa del seu barri antic amb edificis dels segles XVII i XVIII, la plaça de la Comèdia i sobretot per l'ultramodern urbanisme, amb arrels neoclàssiques i gregues, realitzat pel polèmic arquitecte català Ricard Bofill a la zona d'Antigona. Temps lliure per sopar.

La Camarga
 • Diumenge 11 agost 2019
 • La Venècia Mediterrània

ELS CANALS DE SÈTE - LA COSTA DELS VOLCANS

 • Després d'esmorzar, anirem a la zona de la Llacuna de Thau que dóna continuïtat al Canal de Midi, amb els seus amplis paisatges d'aiguamolls i els típics vivers d'ostres. En aquesta "Costa dels Volcans" hi ressalta la ciutat de Sète, situada al peu del Volcà Mont-Saint Clair. Ciutat de pintors, artistes i escriptors com Georges Brassens i Paul Valery es anomenada com la petita "Venècia del Llenguadoc". La població ens sorprendrà gràcies als seus canals i ponts, el seu ambient italianitzat i l'encisador "Port Vieux" amb el típic port de pescadors, les barques i els nombrosos restaurants de peix, ostres, marisc, etc. Hi deixarem temps lliure per dinar.

  Avui també visitarem la zona del Cap d'Agde. Aquest enclavament, format per una llengua de lava volcànica que baixava del Mont Saint-Loup, destaca per les seves pintoresques platges de sorra negra. Al capvespre, tornarem a Montpeller.

La Camarga
 • Dilluns 12 agost 2019
 • El Massís Central Francès

LES GROTTES DEMOISELLES - SAINT GUILHEM

 • Un cop haurem esmorzat a l'hotel, ens desplaçarem en el nostre autocar fins al cor de l'Alta Vall de l'Erau, on visitarem les Grottes des Demoiselles, l'anomenada cova de les fades. Un interessant i alhora atractiu recorregut a peu pel seu interior a través de grans i belles formacions calcàries, ens ajudarà a entendre la curiosa fenomenologia càrstica i ens endinsarà en el coneixement dels temps geològics de la zona.

  Després, anirem al poble medieval de Saint-Guilhem-le-Désert, situat a la Vall de Gellone, una vall salvatge i aïllada de les Gorges de l'Erau, amb un espectacular paisatge format per verticals cingles coberts de pinedes i rouredes. Hi deixarem temps lliure per dinar. Considerat com un dels "50 pobles més bonics de França", la tradició explica que un cop Guilhem d'Aquitània, que acompanyava a l'emperador Carlemany en les seves lluites i expedicions, va abandonar la guerra i la violència medieval, es va dedicar a Déu i va fundar l'any 804 l'abadia benedictina de Gel.lona, on va dipositar un tros de fusta de la veritable Creu de Crist, trobada a Terra Santa.

  És per això que a partir del s.X el poble va esdevenir una parada privilegiada per als pelegrins de la ruta francesa del Camí de Sant Jaume cap a Santiago de Compostel·la. La població, solitària i austera entre muntanyes, segueix conservant el seu màgic encís medieval, amb esplèndides cases antigues, tallers artesanals, petits carrers i racons molt pintorescos. Passejarem pels seus carrerons i, qui ho desitgi, podrà fer una caminada pels voltants, amb interessants vistes sobre la població. Al capvespre, tornarem al nostre hotel de Montpeller.

La Camarga
La Camarga
 • Dimarts 13 agost 2019
 • La Costa Mediterrània

LA CAMARGA - PAISATGES DE LA PROVENÇA

 • Després d'esmorzar a l'hotel, anirem cap a les terres de la Provença, a la zona de La Camarga i el Delta del Riu Roïne. Aquí hi destaca Arles, ciutat d'art i història, famosa per la riquesa de les seves antigues restes romanes. La ciutat té diversos monuments del Patrimoni Mundial de la UNESCO: el seu amfiteatre romà (la famosa plaça de braus), el seu antic teatre; els Alyscamps, el Criptopòrtic, etc.

  Avui visitarem també Les Saintes-Maries-de-la-Mer, pintoresca població de la regió de Provença. La ciutat va néixer a l'època gal·loromana abans d'expandir-se a l'Edat Mitjana sota el nom de Saintes-Maries-de-la-Barque. És coneguda també per ser lloc de pelegrinatge de l'Etnia Gitana que ve a retre homenatge a la seva patrona, Sara, la Madonna negra.

  Un altre vila destacada és la bonica població d'Aigües Mortes, autèntica fortalesa medieval molt ben conservada i té 1634 metres de muralles, portes fortificades, vint torres, el camí de ronda..., etc. La població fou fundada el segle XIII per Sant Lluís amb l'objectiu de desenvolupar el comerç amb Itàlia i Orient, fet que la va convertir durant un llarg període en el primer port Mediterrani del Regne de França. Al capvespre, tornarem en autocar al nostre hotel de Montpeller.

 • Dimecres 14 agost 2019

MONTPELLIER - PÉZENAS - RETORN A BARCELONA

 • Aquest matí, i després d'esmorzar a l'hotel, completarem la nostra visita a Montpeller. Després, anirem a la vila de Pézenas. És una atractiva població d'art i història, amb nombrosos palaus, cases elegants i carrers típics que guarden el record del gran escriptor i artista francès Molière, considerat el creador de la "Comédie-Française". Temps lliure per dinar i finalment, retorn a Barcelona, amb arribada prevista a les 21 h aproximadament.

Preu del viatge

584 €

-Preu total del viatge : 584 € (en habitació doble compartida).

-Suplement individual: + 190 €

-Forma de pagament: 150 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal. La resta com a màxim fins al dia 19 de juliol.


EL PREU INCLOU:

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
Estada en hotel a la ciutat de Montpellier: Hotel Mercure Antigone (4****) – www.mercure.com
Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa en règim AD, allotjament i esmorzar bufet.
Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.


NOTA: 

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

Els dinars i sopars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, taxis,… etc. Entrada opcional a les coves: uns 10 € aprox. (pagament al lloc).

Reunions preparatories

Dimecres 24 juliol, a les 19 h.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.