Tornar Reservar
PDF

Màlaga i el Caminito del Rey -2020

Viatge de Senderisme i Natura

Màlaga i el Caminito del Rey -2020

Màlaga i el Caminito del Rey -2020

Viatge de Senderisme i Natura
Paisatges Natura
  • Aquest viatge es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta els propers viatges disponibles al programa AQUÍ.

Resum del Viatge

Programa Viatges Culturals

2 dies

Programa Viatges Culturals | Activitat Club Cultural.

Màlaga i el Caminito del Rey -2020

Viatge de Senderisme i Natura

Viatge NO programat.

Del 24 al 26 de gener 2020 (3 dies) – Viatge de Senderisme i Natura 

Màlaga i el Caminito del Rey. La Vall del Guadalhorce i l’espectacular Congost dels Gaitanes. Posta de Sol des del Castell de Gibralfaro, el millor mirador de la Badia de Màlaga. La Senda Litoral de Mijas, una passejada al costat del Mediterrani. Les dunes d’Artola, l’últim racó verge de la Costa del Sol. L’Alcassaba de Màlaga


 

Presentació del viatge

Descripció: Un atractiu viatge de Senderisme i Natura en avió i autocar local que realitzarem a Màlaga i la Costa del Sol, durant el qual gaudirem de la bellesa d’alguns dels seus pobles i caminarem per alguns dels seus atractius i espectaculars paratges naturals.

Realitzarem una singular caminada urbana pels monuments més destacats de la ciutat de Màlaga, com ara el Teatre Romà i l’Alcassaba. Itinerari que inclou la pujada a peu al castell de Gibralfaro, des d’on contemplarem la Posta de Sol sobre la Badia de Màlaga.

Descobrirem l’encís de Mijas, encisador poble blanc de la costa malaguenya amb un patrimoni urbà que encara evidencia el seu passat àrab. Passejarem per la Senda Litoral de Mijas fins a les Dunes d’Artola, un dels últim racons verges de la Costa del Sol.

Recorrerem a peu el conegut Caminito del Rey, un sender rehabilitat recentment amb trams proveïts de passarel·les que s’endinsen en l’espectacular congost dels Gaitanes. Una experiència perquè totes les persones amants de les caminades coneguin aquest paratge natural situat a la capçalera de la vall del riu Guadalhorce.

I ens allotjarem en un hotel de 4**** de la ciutat de Màlaga.


Horaris provisionals: 

-Anada: Divendres: Trobada 7,00 h – Al costat del Mostrador 451 de Vueling – Terminal T1 Barcelona – El Prat – Sortida vol: 9,10 h

-Retorn: Diumenge: Sortida Málaga: 21,50 h  – Arribada Barcelona a les 23,15 h aprox.

Nota: Properament ampliarem i actualitzarem totes aquestes informacions del programa.

  • Divendres 24 gener 2020
  • Màlaga

Vol a Màlaga. Castell de Gibralfaro. L’Alcassaba.

  • Presentació al l'aeroport de Barcelona-el Prat per agafar el vol que ens portarà a Málaga, on ens recolliran un autocar i conductor locals per traslladar-nos al que serà el nostre hotel durant tota la nostra estada a la mateixa Màlaga, ciutat andalusa situada a la costa septentrional de la Mar d'Alborán, envoltada d'altes muntanyes litorals, i emplaçada entre les desembocadures dels rius Guadalmedina i Guadalhorce.

    Fundada pels fenicis al segle VIII a. C., està considerada una de les ciutats més antigues d'Europa: municipi romà, pròspera medina andalusí incorporada a la Corona de Castella en 1487, primera ciutat industrial d'Espanya en el s. XIX, escenari d'un dels episodis més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, protagonista de l'explosió del boom turístic de les dècades de 1960 i 1970 a la Costa del Sol, actualment convertida en un important centre econòmic i cultural, i un estratègic punt de comunicacions a la Mediterrània.

    Després de deixar temps lliure per dinar a la ciutat, realitzarem una singular caminada urbana (*) a través d’alguns dels monument més representatius de la ciutat, com ara el Teatre Romà i l’ Alcassaba de Màlaga (**), palau fortalesa d'època musulmana, construïda entre 1057 i 1063 a instàncies del rei de taifes berber de Granada, Badis. Sens dubte, un dels monuments històrics més bells de la ciutat.

    Una ruta que també ens menarà fins al castell de Gibralfaro (**), un dels monuments més visitats de Màlaga, que rep el seu nom per un far que hi havia en la seva cúspide (Jabal-Faruk, muntanya del far). Utilitzat per fenicis i romans, va ser el rei nazarita Yusuf I en 1340 qui el va convertir en una de les fortaleses més inexpugnables de la península ibèrica, amb la funció principal de protegir l'Alcassaba. A finals del s.XV, i després de ser assetjat pels Reis Catòlics durant la Reconquesta, esdevingué la residència temporal de Ferran el Catòlic.

    L’indret ideal per gaudir de magnífiques vistes sobre la ciutat i, si el temps ho permet, d’una captivadora Posta de Sol sobre la Badia de Màlaga.

  • Dissabte 25 gener 2020
  • La Vall del Guadalhorce

El Caminito del Rey. El congost dels Gaitanes.

  • Després d'esmorzar a l'hotel, anirem amb autocar al centre de la província de Màlaga, concretament al Paratge Natural del Congost dels Gaitanes, un dels paisatges més espectaculars de la serra malaguenya. Un profund i estret canó amb parets verticals excavat pel riu Guadalhorce durant milers d'anys i que coneixerem gràcies a la realització d'una ruta guiada (*) (**) per les seves renovades passarel·les.

    Un pas a través del congost que es va obrir per primer cop entre els anys 1901 i 1905, quan la Societat Hidroelèctrica del Chorro es va veure obligada a facilitar l’accés al personal i material necessaris per a la construcció d'un canal que desviaria l'aigua procedent dels embassaments del nord fins a El Chorro, punt on el desnivell generat s'utilitzaria per a l'obtenció d'electricitat gràcies a la instal·lació d'una central hidroelèctrica. Un camí que va ser posteriorment millorat per l'enginyer Rafael Benjumea i que va rebre el nom de Caminito del Rey després que el rei Alfons XIII el visités el 1921, quan va s’hi va presentar a la inauguració dels embassaments Guadalhorce-Guadalteba.

    Itinerari que, després de ser rehabilitat amb nombroses i segures passarel·les, va ser obert al públic l’any 2015 per tal de possibilitar que totes les persones amants de les caminades coneguin un impressionat paratge natural amb una singular geologia i capriciós relleu, la verticalitat del qual ha esdevingut l’hàbitat perfecte de l'aufrany, el voltor comú, l'àguila real ... i la cabra salvatge, una de les seves espècies d’animals més emblemàtiques.

  • Diumenge 26 gener 2020
  • Mijas

La Senda Litoral de la costa de Mijas. Las dunas d’Artola.

  • Avui, un cop haurem esmorzat a l’hotel ens dirigirem en autocar a la Costa del Sol Occidental, on dedicarem part del matí a recórrer a peu (*) el tram urbanitzat de la Senda Litoral malaguenya que recorre la Costa de Mijas, el fons de la qual posseeix una gran biodiversitat representada per la presència de posidònia i gorgònies, indicadores d’una excel·lent qualitat de l’aigua. Itinerari gràcies al qual contemplarem velles torres amb funcions defensiva i de vigilància, com ara la Torre de Calahonda i la Torre Bateria de la Cala del Moral, bastides els s. XVI i XVIII respectivament.

    Una caminada que finalitza al paratge de les Dunes d’Artola o de Cabopino, un sistema de dunes fixes i mòbils que posseeix un gran valor natural per considerar-se un dels últim racons verges de la costa malaguenya. Un fàcil i interessant recorregut semiurbà habilitat recentment per a la ciutadania amb trams de passarel·les de fusta perquè tothom que hi passegi no perdi de vista les aigües de la mar Mediterrània, ni la possibilitat d’observar-hi algun cetaci!!

    I passejarem per la població de Mijas, un dels pobles més emblemàtics de la Costa del Sol. Recorrerem el seu casc antic, declarat Conjunt Històric Artístic per conservar part del traçat urbà d’origen àrab amb carrers de cases emblanquinades. Ens acostarem a les seves muralles també d’origen àrab, a l’església de la Immaculada Concepción, al santuari de la Virgen de la Peña... Una població que ha esdevingut un autèntic balcó a la Mediterrània.

    A la tarda, després de deixar temps lliure per dinar i passejar per la ciutat de Mijas, ens dirigirem en autocar a l’aeroport de Màlaga on agafarem el vol de tornada a Barcelona.