Màlaga i el Caminito del Rey – 24/1/20

Baixar
Resum del Viatge
Rutes de Natura | Paisatges / 3 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Màlaga i el Caminito del Rey – 24/1/20
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Del 24 al 26 de gener 2020 (3 dies) – Viatge de Senderisme i Natura 

Màlaga i el Caminito del Rey. La Vall del Guadalhorce i l’espectacular Congost dels Gaitanes. Posta de Sol des del Castell de Gibralfaro, el millor mirador de la Badia de Màlaga. La Senda Litoral de Mijas, una passejada al costat del Mediterrani. Les dunes d’Artola, l’últim racó verge de la Costa del Sol. L’Alcassaba de Màlaga


 

Descripció: Un atractiu viatge de Senderisme i Natura en avió i autocar local que realitzarem a Màlaga i la Costa del Sol, durant el qual gaudirem de la bellesa d’alguns dels seus pobles i caminarem per alguns dels seus atractius i espectaculars paratges naturals.

Realitzarem una singular caminada urbana pels monuments més destacats de la ciutat de Màlaga, com ara el Teatre Romà i l’Alcassaba. Itinerari que inclou la pujada a peu al castell de Gibralfaro, des d’on contemplarem la Posta de Sol sobre la Badia de Màlaga.

Descobrirem l’encís de Mijas, encisador poble blanc de la costa malaguenya amb un patrimoni urbà que encara evidencia el seu passat àrab. Passejarem per la Senda Litoral de Mijas fins a les Dunes d’Artola, un dels últim racons verges de la Costa del Sol.

Recorrerem a peu el conegut Caminito del Rey, un sender rehabilitat recentment amb trams proveïts de passarel·les que s’endinsen en l’espectacular congost dels Gaitanes. Una experiència perquè totes les persones amants de les caminades coneguin aquest paratge natural situat a la capçalera de la vall del riu Guadalhorce.

I ens allotjarem en un hotel de 4**** de la ciutat de Màlaga.


Horaris provisionals: 

-Anada: Divendres: Trobada 7,00 h – Al costat del Mostrador 451 de Vueling – Terminal T1 Barcelona – El Prat – Sortida vol: 9,10 h

-Retorn: Diumenge: Sortida Málaga: 21,50 h  – Arribada Barcelona a les 23,15 h aprox.

Nota: Properament ampliarem i actualitzarem totes aquestes informacions del programa.

 • Divendres 24 gener 2020
 • Màlaga

Vol a Màlaga. Castell de Gibralfaro. L’Alcassaba.

 • Presentació al l'aeroport de Barcelona-el Prat per agafar el vol que ens portarà a Málaga, on ens recolliran un autocar i conductor locals per traslladar-nos al que serà el nostre hotel durant tota la nostra estada a la mateixa Màlaga, ciutat andalusa situada a la costa septentrional de la Mar d'Alborán, envoltada d'altes muntanyes litorals, i emplaçada entre les desembocadures dels rius Guadalmedina i Guadalhorce.

  Fundada pels fenicis al segle VIII a. C., està considerada una de les ciutats més antigues d'Europa: municipi romà, pròspera medina andalusí incorporada a la Corona de Castella en 1487, primera ciutat industrial d'Espanya en el s. XIX, escenari d'un dels episodis més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, protagonista de l'explosió del boom turístic de les dècades de 1960 i 1970 a la Costa del Sol, actualment convertida en un important centre econòmic i cultural, i un estratègic punt de comunicacions a la Mediterrània.

  Després de deixar temps lliure per dinar a la ciutat, realitzarem una singular caminada urbana (*) a través d’alguns dels monument més representatius de la ciutat, com ara el Teatre Romà i l’ Alcassaba de Màlaga (**), palau fortalesa d'època musulmana, construïda entre 1057 i 1063 a instàncies del rei de taifes berber de Granada, Badis. Sens dubte, un dels monuments històrics més bells de la ciutat.

  Una ruta que també ens menarà fins al castell de Gibralfaro (**), un dels monuments més visitats de Màlaga, que rep el seu nom per un far que hi havia en la seva cúspide (Jabal-Faruk, muntanya del far). Utilitzat per fenicis i romans, va ser el rei nazarita Yusuf I en 1340 qui el va convertir en una de les fortaleses més inexpugnables de la península ibèrica, amb la funció principal de protegir l'Alcassaba. A finals del s.XV, i després de ser assetjat pels Reis Catòlics durant la Reconquesta, esdevingué la residència temporal de Ferran el Catòlic.

  L’indret ideal per gaudir de magnífiques vistes sobre la ciutat i, si el temps ho permet, d’una captivadora Posta de Sol sobre la Badia de Màlaga.

 • Dissabte 25 gener 2020
 • La Vall del Guadalhorce

El Caminito del Rey. El congost dels Gaitanes.

 • Després d'esmorzar a l'hotel, anirem amb autocar al centre de la província de Màlaga, concretament al Paratge Natural del Congost dels Gaitanes, un dels paisatges més espectaculars de la serra malaguenya. Un profund i estret canó amb parets verticals excavat pel riu Guadalhorce durant milers d'anys i que coneixerem gràcies a la realització d'una ruta guiada (*) (**) per les seves renovades passarel·les.

  Un pas a través del congost que es va obrir per primer cop entre els anys 1901 i 1905, quan la Societat Hidroelèctrica del Chorro es va veure obligada a facilitar l’accés al personal i material necessaris per a la construcció d'un canal que desviaria l'aigua procedent dels embassaments del nord fins a El Chorro, punt on el desnivell generat s'utilitzaria per a l'obtenció d'electricitat gràcies a la instal·lació d'una central hidroelèctrica. Un camí que va ser posteriorment millorat per l'enginyer Rafael Benjumea i que va rebre el nom de Caminito del Rey després que el rei Alfons XIII el visités el 1921, quan va s’hi va presentar a la inauguració dels embassaments Guadalhorce-Guadalteba.

  Itinerari que, després de ser rehabilitat amb nombroses i segures passarel·les, va ser obert al públic l’any 2015 per tal de possibilitar que totes les persones amants de les caminades coneguin un impressionat paratge natural amb una singular geologia i capriciós relleu, la verticalitat del qual ha esdevingut l’hàbitat perfecte de l'aufrany, el voltor comú, l'àguila real ... i la cabra salvatge, una de les seves espècies d’animals més emblemàtiques.

 • Diumenge 26 gener 2020
 • Mijas

La Senda Litoral de la costa de Mijas. Las dunas d’Artola.

 • Avui, un cop haurem esmorzat a l’hotel ens dirigirem en autocar a la Costa del Sol Occidental, on dedicarem part del matí a recórrer a peu (*) el tram urbanitzat de la Senda Litoral malaguenya que recorre la Costa de Mijas, el fons de la qual posseeix una gran biodiversitat representada per la presència de posidònia i gorgònies, indicadores d’una excel·lent qualitat de l’aigua. Itinerari gràcies al qual contemplarem velles torres amb funcions defensiva i de vigilància, com ara la Torre de Calahonda i la Torre Bateria de la Cala del Moral, bastides els s. XVI i XVIII respectivament.

  Una caminada que finalitza al paratge de les Dunes d’Artola o de Cabopino, un sistema de dunes fixes i mòbils que posseeix un gran valor natural per considerar-se un dels últim racons verges de la costa malaguenya. Un fàcil i interessant recorregut semiurbà habilitat recentment per a la ciutadania amb trams de passarel·les de fusta perquè tothom que hi passegi no perdi de vista les aigües de la mar Mediterrània, ni la possibilitat d’observar-hi algun cetaci!!

  I passejarem per la població de Mijas, un dels pobles més emblemàtics de la Costa del Sol. Recorrerem el seu casc antic, declarat Conjunt Històric Artístic per conservar part del traçat urbà d’origen àrab amb carrers de cases emblanquinades. Ens acostarem a les seves muralles també d’origen àrab, a l’església de la Immaculada Concepción, al santuari de la Virgen de la Peña... Una població que ha esdevingut un autèntic balcó a la Mediterrània.

  A la tarda, després de deixar temps lliure per dinar i passejar per la ciutat de Mijas, ens dirigirem en autocar a l’aeroport de Màlaga on agafarem el vol de tornada a Barcelona.

Preu del viatge

Preu total:  680 € (preu per persona compartint habitació doble).

 • Suplement  habitació individual: + 170 €
 • Bestreta de reserva: totes les persones interessades hauran d’abonar 250 € a l’hora d’inscriure’s al viatge. Les places no restaran oficialment reservades fins que aquest pagament no s’hagi efectuat.
 • El termini límit per fer efectiu el pagament de la totalitat de l’ import del viatge és de 20 dies naturals abans de la data d’inici del viatge.

El preu inclou:

 • Viatge anada i tornada en AVIÓ.
 • Trasllats locals en autocar i conductor locals.
 • Acompanyament del Professorat i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament: hotel  4**** a la ciutat de Màlaga, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim AD de allotjament i esmorzar a l’hotel.
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no cal pagar cap import addicional durant el desenvolupament del viatge per aquest motiu.


El preu no inclou:

 • Les entrades / accessos / visites guiades als monuments / paratges naturals: ruta guiada Teatro Romano Màlaga, Alcassaba Màlaga i Castell Gibralfaro (10 € aprox.**); ruta guiada Caminito Rey (20 € aprox.**); ruta guiada Senda Litoral Mijas (5 € aprox.**).
 • El dinar del divendres, lliure a la població de Màlaga.
 • El dinar del dissabte, tipus pícnic a l’aire lliure (durant el viatge, els responsables del grup indicaran on i quan es podran fer-ne les compres necessàries)
 • El dinar del diumenge, lliure a la població de Mijas.
 • Els sopars lliures a la ciutat de Màlaga.
 • Les begudes i extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.
 • Tot allò no inclòs a l’apartat “el preu inclou”.

Informació pràctica

Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin tenir lloc alteracions en la seva programació ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització. Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de totes les persones participants.

S’adverteix que incidències imprevistes alienes a l’organització, com ara hipotètiques afectacions dels accessos per carretera o de l’espai aeri, o bé, possibles canvis dels imports dels mitjans de transport utilitzats (motivats per fluctuacions dels preus dels combustibles / taxes d’avió), podrien modificar la programació final del viatge i/o incrementar-ne el preu final.


Climatologia / meteorologia: el clima malagueny és mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos. Les temperatures de la ciutat de Màlaga durant el mes de gener oscil·len entre els 8,5ºC de mínima i els 17ºC de màxima, valors que poden disminuir o augmentar en zones de muntanya o costa. La pluviositat del mes de gener a Màlaga és de 40 mm.


(*) Recorreguts a peu:

 • Es contempla la realització de 3 rutes a peu, el castell de Gibralfaro, el Caminito del Rey y la Senda Litoral de Mijas.
 • Els recorreguts es faran tranquil·lament, sense ànim esportiu ni competitiu. Així gaudiràs de l’atractiu paisatge, mentre coneixes a fons la seva riquesa històrica i natural gràcies a les explicacions dels professors i / o monitors culturals.
 • Dades tècniques:
  • Ruta urbana Màlaga i castell de Gibralfaro:
   • Longitud total: 7 km
   • Desnivells acumulats: +/- 180 m.
   • Durada total de marxa activa (sense comptar parades): entre 2h 30min, aprox.
   • Tipus camí: carrers i parcs urbans.
   • Parcialment Adaptable.
   • Nivell esforç: ◉◉◎◎◎
   • Nivell dificultat: ◉◎◎◎◎
  • Ruta de natura Caminito del Rey:
   • Longitud total: 10 km
   • Desnivells acumulats: +/- 425 m.
   • Durada total de marxa activa (sense comptar parades): entre 3h 30min, aprox.
   • Tipus camí: pista, sender i passarel·les.
   • No adaptable.
   • Nivell esforç: ◉◉◎◎◎
   • Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎
   • Important: ruta no apta per a persones que pateixin vertigen
  • Ruta semiurbana Senda Litoral de Mijas / Dunas Artola:
   • Longitud total: 11 km
   • Desnivells acumulats: +/- 150 m.
   • Durada total de marxa activa (sense comptar parades): entre 2h 30min, aprox.
   • Tipus camí: carrer, passeig marítim, camí habilitat amb taulons de fusta i curt tram sorrenc.
   • Parcialment adaptable.
   • Nivell esforç: ◉◉◎◎◎
   • Nivell dificultat: ◉◎◎◎◎
 • Equip i material:
  • Calçat:
   • Caminito del Rey: específic de muntanya (preferible botes de muntanya).
   • Castell Gibralfaro / Senda Litoral Mijas: calçat esportiu (preferible específic de muntanya en cas de pluja).
   • Observació: en els viatges que contemplen la realització de  2 o més rutes a peu, s’aconsella portar-n’hi un segon parell de recanvi.
  • Aigua i pica-pica energètic.
  • Roba abric / impermeable (anorac o paravent, polar, impermeable o capelina, passa-muntanyes, buff i guants).
  • Ulleres de sol i protecció solar per a la pell i llavis.
  • Bastons de tresc:
   • no obligatoris.
   • en cas de portar-los, s’aconsella que tinguin una longitud regulable, puntes amb protector de goma per als trams cimentats / asfaltats
   • cal evitar-ne l’ús en camins amb trams exposats o amb passarel·les (caldrà plegar-los i transportar-los en la motxilla)
   • per no haver-los de facturar, s’aconsella introduir-los dins de la maleta amb el protector de punta per no foradar-la.
 • Activitats en el Medi Natural:
  • La Direcció del Centre Europeu considera que les persones que participen en les excursions i viatges que inclouen la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full Senderisme: Normes i Consells  i, per tant, assumirien la total responsabilitat de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar en fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.
  • El no llegir i/o el desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Senderisme: Normes i Consells, no eximeix la persona participant de les seves responsabilitats.

(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-te en aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de pícnics a l’aire lliure.
 • Durant el viatge, les persones responsables indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per un àpat que es realitzaria per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i, si escau, es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma:

 • el Professorat i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • els guies local s’expressaran en castellà.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció / reserva amb anterioritat a la data de modificació.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge (i no posteriorment) a les nostres oficines.


INFORMACIONS IMPORTANTS: Us recomanem que consulteu aquí diverses informacions d’interès pels viatges i excursions. Cliqueu a cada apartat:Si teniu qualsevol consulta, no dubteu en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. 

Reunions preparatories

Dimarts 14 gener a les 19 h. Recomanem l’assistència.

Punt de trobada

Aeroport de Barcelona – Terminal T1 – Mostradors Vueling