Les Gorges del Tarn

Baixar Viaducte de Millau
Resum del Viatge
Art | Història | Natura / 3 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Les Gorges del Tarn
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Pont de Maig – Del divendres 1 al diumenge 3 de maig 2020 (3 dies)

Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatges –

VIATGE AJORNAT: Nova data: 28-29-30 agost 2020


 

Un atractiu i interessant viatge cultural a Occitània, als departaments de l’Avairon (Aveyron) i la Losera (Lozère), ambdós situats al bell mig del Massís Central de França.

Contemplarem les espectaculars Gorges del Tarn i de la Jonte, veritables tresors naturals del Parc Nacional de les Cevenes. Passejarem per Santa Enimia, vila riberenca del Tarn i una de les més boniques de França. Viatjarem al Centre de la Terra tot visitant l’Aven Armand, una de les grutes més impressionants de França i declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Descobrirem les famoses Caves de Roquefort, el bressol d’un dels formatges francesos més antics i saborosos, i del què en Diderot deia que era “el rei dels formatges”.  Recorrerem els carrerons de la encisadora vila emmurallada de La Cobertoirada, important fortificació medieval dels Cavallers del Temple.

I ens allotjarem en règim de Mitja Pensió en un hotel de la històrica població de Millau, famosa per posseir el viaducte més alt d’Europa.

 • Divendres 1 maig 2020
 • Millau i Cobertoirada

Les muralles de la Cobertoirada. El Pont de Millau

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7:00 h des del Centre Europeu, amb parada als punts habituals.

  Ens dirigirem al Departament de l‘Aveyron, situat al massís Central de França, concretament a l’altiplà anomenat Causse de Larzac, per anar a la petita i encisadora població emmurallada de la Cobertoirada / Couvertoirade. Deambularem pels seus carrerons i recorrerem el camí de ronda de la seva muralla. Una suggestiva visita que ens transportarà a l’Edat Mitjana, quan aquest llogarret era dominat pels cavallers de l’Orde del Temple primer i posteriorment pels de l’Orde de l’Hospital.

  Contemplarem el Pont de Millau, bastit l’any 2004 sobre el riu Tarn i dissenyat per l’arquitecte anglès Norman Foster, les dimensions del qual l’han convertit en el viaducte més alt d’Europa i un dels més alts del món!

  I ens allotjarem i soparem en un hotel de la ciutat de Millau. L’antiga Condotomagus del s.I va ser un important punt de fabricació de terrissa en argila. La seva situació geogràfica entre els altiplans de les Causses, on predominen especialment els ramats de ovelles i xais, ha motivat que des del s.XII es consideri com el principal centre de producció de guants de pell d’anyell del món.

 • Dissabte 2 maig 2020
 • Gorges Tarn i la Jonte

Gorges del Tarn i la Jonte. Santa Enimia. Aven Armand

 • Un cop haurem esmorzat a l’hotel, seguirem en autocar les carreteres panoràmiques que s’endinsaran en les profundes Gorges del Tarn i de la Jonte, espectaculars parets calcàries entapissades per immensos boscos, on els pins, els roures i els faigs són les espècies predominants. Un paratge natural on trobarem la històrica i llegendària Santa Enimia / Sainte Enimie, petita població medieval riberenca del Tarn considerada una de les més boniques de França.

  I visitarem l’Aven Armand, una de les grutes més belles de França. Descoberta l’any 1897 per Louis Armand, podrem observar com l’aigua, mitjançant el procés càrstic, ha aconseguit modelar capriciosament la roca calcària. Una veritable joia natural amb infinitat d’estalactites i estalagmites, el que li ha valgut ser inclosa des de l’any 2011 dintre del Patrimoni Mundial per la UNESCO.

  Al capvespre soparem i ens allotjarem al nostre hotel de Millau.

 • Diumenge 3 maig 2020
 • Roquefort

Les Caves de Roquefort

 • Després d'esmorzar a l'hotel, ens dirigirem en autocar a les caves de Roquefort, possiblement el formatge francès més conegut. Un formatge que data del 5000 a.C., que es consumia a Roma en temps de Plini, i que el mateix Carlemany en va menjar. Elaborat amb llet d’ovella, el seu característic sabor és degut al seu particular procés de fermentació en les coves del massís de Combalou, on a més d’una temperatura i una humitat constant s’hi troba el "Penicillium roqueforti", el fong responsable del “rei dels formatge”, anomenat així per Diderot.

  A la tarda tornarem a Barcelona, on arribarem a les 21 h, aprox.

Pont Santa Enimia
Millau
Gruta d'Aven Armand
Caves Roquefort
Cobertoirada
Pont de Millau
Santa Enimia
Gruta d'Aven Armand
La Cobertoirada
Viaducte de Millau

Preu del viatge

368 €
 • Preu total: 368 €  (Estada en habitació doble compartida).
 • Suplement habitació individual: + 90 € (Places limitades).
 • Forma de pagament: 84 € de bestreta de reserva, com a paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins 15 dies abans de la sortida del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a l’Hotel Cevenol – Millau (3***).
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.
 • Règim MP: Mitja pensió. Allotjament, esmorzar-bufet i sopars a l’hotel.
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

 • NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

Els dinars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menjars als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.

Normalment les entrades a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, tramvies, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats opcionals es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes i preus reduïts de grup. 


 

Informació pràctica

AVISOS i CONSELLS PRÀCTICS

Viatge Cultural al Massís Central de França


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin tenir lloc alteracions en la seva programació ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització. Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de totes les persones participants.


Climatologia / meteorologia: les temperatures de Millau durant el mes de maig oscil·len entre els 8,6ºC de mínima i els 17,5ºC de màxima, valors que poden ser més extrems en zones de muntanya. La pluviositat mitjana de maig a Millau és de 64 mm.


Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i/o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-te en aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • El preu del viatge tampoc no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni d’ aquelles entrades/visites/menjars no contemplats/es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de pícnics a l’aire lliure.
 • Durant el viatge, les persones responsables indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per un àpat que es realitzaria per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i, si escau, es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma:

 • El Professorat i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • Els idiomes dels guies locals serien el castellà o francès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català).

VESTUARI i CALÇAT: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això sempre recomanem portar un calçat esportiu antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar caigudes i relliscades i un vestuari còmode i adient, per passejar i caminar sense dificultat tant pels pobles i zones de muntanya, com per ciutats.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer la confirmació definitiva i el pagament del viatge (i no posteriorment) a les nostres oficines.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2020 i anul·len a les anteriors.


INFORMACIONS IMPORTANTS: Us recomanem que consulteu aquí diverses informacions d’interès pels viatges i excursions. Cliqueu a cada apartat:Si teniu qualsevol consulta, no dubteu en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. 

Reunions preparatories

Oportunament informarem als inscrits de les dates i horaris de les reunions preparatòries del viatge.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.