Pobles Medievals de França – El Périgord – La Dordonya

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 4 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Pobles Medievals de França – El Périgord – La Dordonya
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Viatge Cultural de Setmana Santa – Art, història i paisatges de les Valls de la Dordogne, el Périgord i el Tarn.

Del divendres 19 al dilluns 22 abril 2019 (4 dies) – Sortida autocar, 7,00 h.


 

Per la Setmana Santa (4 dies), presentem un viatge de gran atractiu cultural, a una de les zones més interessants del sud de França, Occitània. Aquesta regió presenta grans contrasts, des dels paisatges de muntanya del Pirineu a les grans planes de la Garona i del Tarn. En molts pobles rurals es manté encara viva la llengua occitana, la parla dels poetes i trobadors medievals, molt semblant al català.

En aquesta ocasió anirem a la zona del Massís Central i les valls del Tarn, la Dordogne i el Périgord Negre, on trobem la França més profunda i rural, plena de castells, boscos i pintorescs pobles medievals.

La regió presenta a més l’al·licient de la seva rica gastronomia. És la terra del foie gras, de les tòfones, dels grans vins, els formatges, … els símbols de la cuina tradicional francesa.

Destaquen poblacions com Sarlat i La-Roque-Gageac, … en un veritable compendi d’un dels paisatges campestres més bells i romàntics d’Europa, amb les profundes valls i penya-segats, els boscos de roures, nogueres i castanyers, … les velles cases de pedra i la presència dels esplèndids rius de la Dordogne, el Lot i el Tarn. També cal esmentar la ciutat medieval de Cahors, capital del Quercy i que es troba en una curiosa península formada pel riu Lot, amb el seu famós Pont de Valentré del s. XIV, amb 7 arcs gòtics i 3 torres fortificades.

En la nostra ruta destaquen també poblacions històriques tant interessants com Montalban (Montauban), Còrdas (Cordes-sur-ciel), Tolosa de Llenguadoc, … i sobre tot la meravellosa ciutat d’Albi amb la seva catedral-fortalesa de Santa Cecilia, única a Europa. Moltes cases d’Albi estan construïdes en maó i pedra rosa, per la qual cosa es coneix com la “ciutat rosada”.

La majoria dels pobles que visitarem estan qualificats dins del ranking dels “50 pobles més bonics de França”, amb carrers plens de flors, racons pintorescs, cases típiques, tallers i botigues artesanals, …

Farem estada a un cèntric hotel de Montauban i cada dia farem amb el nostre autocar les diverses excursions i visites, tornant al vespre a l’hotel pel sopar i allotjament.

Un resum, un suggestiu viatge cultural per alguns dels paisatges més atractius i encisadors del cor de França.

 • Divendres 19 abril 2019
 • Paisatges d'Occitània

Montauban, la capital del Quercy

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del Centre amb les parades habituals. Ens dirigirem cap a França per la Jonquera, la Vall de l'Aude i la vila medieval de Carcassonne, on farem una parada a La Cité. A la tarda arribarem a Montauban, bonica ciutat fortificada. Situada entre els turons del Baix Quercy i les fèrtils planes al·luvials dels rius Garona i Tarn, Montauban és una ciutat caracteritzada pels seus edificis de maó. Ressalta la bonica Plaça Nacional, amb arcades i centre neuràlgic de la vila. Des del Pont Vieux, fortificat, es gaudeix d'una panoràmica admirable. És una ciutat eminentment comercial, i té el mercat agrícola més important de tota la regió. Sopar i allotjament a l'Hotel.

 • Dissabte 20 abril 2019
 • El Périgord

Cahors i el Pont Valentré - Sarlat, vila pintoresca

 • Després d’esmorzar a l’hotel ens dirigirem cap a la ciutat de Cahors, vila d’art i història i capital del Quercy. Es troba situada en una curiosa península formada pel riu Lot. Ressalta el Barri Antic, la Catedral de Saint-Étienne i el famós Pont de Valentré del s.XIV, amb els seus 7 arcs gòtics, vigilats per 3 torres fortificades sobre el riu Lot.

  Després anirem a Sarlat-la-Canéda, una de les poblacions més suggestives i visitades de França. Es troba situada en una regió de boscos, amb roures, nogueres i castanyers. Sarlat és un veritable museu viu d'art, història i arquitectura, amb un dels millors conjunts medievals i renaixentistes francesos del s.XVII. És a més una ciutat famosa pel seu foie-gras i per les tòfones, les grans especialitats del Périgord Negre. Sarlat-la-Canéda deixa sempre a tots els visitants un inoblidable record.

  A la tarda ens dirigirem cap a una altra fascinant vila, La Roque-Gageac, qualificat com el poble fluvial més encisador de França. Val la pena contemplar les seves cases de pedra de color ocre, plenes de flors, protegides sota abruptes penya-segats a la riba de la Dordogne. Aquí es pot fer un petit viatge en barca, amb les antigues gavarres, pel riu Dordonya i gaudir de boniques panoràmiques de la població. Al capvespre retorn a Montauban. Sopar i allotjament a l’hotel.

 • Diumenge 21 abril 2019
 • Les Terres del Càtars

Albi, la ciutat rosada - Cordes-sur-Ciel

 • Sortirem amb l’autocar cap Albi, una de les urbs més atractives d’Occitània. Moltes cases d'Albi estan construïdes en maó d’una argila especial, per la qual cosa es coneix com la "ciutat rosada". Albi ofereix un tresor que la fa única, la seva lluminositat i el seu color que es reflecteix en els seus monuments i edificis de maó rosat. Destaca la Catedral-Fortalesa de Santa Cecília, excepcional obra mestra de l'art gòtic i el Museu de Toulouse-Lautrec.

  Aquesta ciutat era un símbol per als Càtars. Entre els segles XI i XIII, els Càtars, una renovadora secta cristiana que pretenia la puresa de les costums es va estendre per Europa. La ciutat d'Albi va ser un dels principals refugis dels Bons Homes o Albigesos, que es van enfrontar tràgicament amb l'església de Roma i els reis de França. A la tarda anirem cap a la meravellosa població medieval de Cordes-sur-Ciel. Es troba situada al cim d'un turó sobre la Vall del Cérou. Es considera un dels pobles més pintorescos i singulars de tot França. Al capvespre retorn a Montauban. Sopar i allotjament a l’hotel.

 • Dilluns 22 abril 2019
 • La Vall del riu Garona

Tolosa de Llenguadoc, la capital occitana

 • Avui deixarem l'hotel de Montauban. Seguirem un itinerari pel sud del Tarn i Garona, i arribarem a Tolosa de Llenguadoc. La ciutat de Toulouse, és la gran capital del sud de França, del Midi i de la regió d’Occitània. La capital occitana destaca pels seus magnífics monuments, com la Basílica de Sant Serní començada l’any 1080, i que es un dels grans monuments romànics de la cristiandat. Cal ressaltar l'Església dels Jacobins, l'edifici de Le Capitole que avui alberga l'Ajuntament, el Pont Nou, etc ... Cal esmentar també els bells panorames i jardins de les riberes del riu Garona. A la tarda retornarem cap a Barcelona per l’autopista amb arribada prevista a les 21 h (aprox.).

Preu del viatge

580 €

Preu total del viatge: 580 € – Preu per persona compartint habitació doble.

Suplement habitació individual: + 135 € (Places limitades).

Forma de pagament: 170 € de bestreta o paga i senyal de reserva al formalitzar la inscripció. La resta com a màxim fins a 10 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU:

Viatge en autocar i totes les excursions i sortides.

Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Allotjament a l’ Hotel Mercure – Montauban Centre (4****). 

Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.

Règim de mitja pensió a l’hotel (Sopars, allotjament i esmorzars bufet).

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.


EL PREU NO INCLOU:

Menjars: A fi de donar la major llibertat possible d’horaris, visites i tipus de menús als participants, els dinars seran lliures. Les diverses poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Els sopars i esmorzars son inclosos a l’hotel.


Visites opcionals: En aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de caps de setmana, ponts i vacances, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències DURANT el viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica NO inclou l’anul·lació prèvia ABANS del viatge, per causes de força major. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part d’això, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals, roba impermeable, paraigües, etc.

Reunions preparatories

Dimecres 10 abril 2019, a les 18 h i 19 h. Són 2 reunions iguals.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.