El Canal de Midi – El País Càtar – El Museu Goya de Castres

Baixar La Camarga
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
El Canal de Midi – El País Càtar – El Museu Goya de Castres
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Cap de setmana 12-13 octubre 2019 – Viatge cultural d’art, història i paisatges.


 

Descripció: Presentem un atractiu viatge cultural pel sud de França, a on visitarem la zona del Canal de Midi a Carcassonne, el País Càtar, els paisatges de la Muntanya Negra, i la ciutat de Castres, a la regió del Tarn, amb el seu singular Museu Goya, dedicat a l’art hispànic.

El Canal du Midi o Canal de Miègjorn en occità, és una gran via navegable de França que uneix el riu Garona des de Bordeus, Tolosa i Carcassona amb el Mar Mediterrani. Forma l’anomenat Canal dels 2 Mars que comunica per via fluvial l’Atlàntic al Mediterrani.

Aquest gegantí projecte havia estat ja somiat per Neró, Cèsar August i Carlemany que desitjaven tenir una via marítim-fluvial per evitar l’estret de Gibraltar. L’obra es durà a terme finalment en el s.XVII, entre 1666 i 1681 sota la supervisió de l’enginyer Paul Riquet.

El Canal de Midi comprèn nombroses rescloses, llacunes i ponts, i va tenir una gran importància per al transport de passatgers i mercaderies. L’arribada del ferrocarril i l’automòbil, va provocar la seva decadència i ara ha recobrat una singular importància per al turisme. Farem un petit passeig en barca per les seves agradables ribes als voltants de Carcassonne. El canal ha estat declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

Farem també una visita a La Cité de Carcassonne i veurem les diverses panoràmiques de les seves muralles, carrers i racons medievals. És sens dubte, una de les ciutats monumentals més impressionants i espectaculars d’Europa

Aquest territori del País Càtar, va tenir una gran importància amb l’introducció de la misteriosa doctrina religiosa dels Càtars, plena d’incògnites, ritus i secrets, i que es basava en el dualisme oriental. Des del segle XII tot el sud de França va ésser sacsejat pel drama de les persecucions contra els Càtars i les lluites de religió. El papa Innocent III va endegar la lluita contra els heretges càtars i la gent del país que volia guardar la seva independència i la seva llibertat política.

El nostre viatge continuarà per la zona de la Muntanya Negra i el Parc Natural de l’Alt Llenguadoc, amb bonics paisatges de grans boscos, fins arribar a Castres.

Castres, es una ciutat situada al departament del Tarn. Es troba al cor d’Occitània, al peu de la Muntanya Negra i de l’altiplà de granit de Sidobre. És una suggestiva població marcada per la història, les guerres de religió, l’heretgia càtara, i el protestantisme, en una cruïlla de múltiples influències socials i polítiques. Castres és la població natal del líder polític francès Jean Jaurès.

A la ciutat hi destaquen les atractives cases medievals a la vora del riu Agout, que li dóna un aspecte de petita Venècia. Aquestes velles cases de colors van ser ocupades pels blanquers, teixidors i tintorers que van fer de Castres, un famós centre tèxtil.

El casc antic té, a més, diversos edificis notables com el Palau del Bisbe, dissenyat per Jules Hardouin-Mansart, on ara es troba l’Ajuntament. Allà es troba un bell jardí i un parc d’estil francès dissenyat per André Le Nôtre, i el singular Museu Goya.

Aquest curiós museu d’art hispànic es va fer a partir del llegat d’un ric comerciant local, que lliurà diversos olis sobre tela del mestre aragonès Francisco de Goya y Lucientes. Val la pena visitar-lo ja que s’ha complementat amb obres d’altres artistes i pintors espanyols com Murillo, Zuloaga, Picasso, etc, així com amb escultures, armes medievals, mobles, records, etc.

Ens allotjarem en un hotel (4****) de la població de Castres.


 

 • Dissabte 12 octubre 2019
 • El País Càtar

La Cité - El Canal de Midi - La Muntanya Negra

 • Dissabte: Sortida 7,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals. Autopista de La Jonquera. El Rosselló. El País Càtar. Carcassonne. Visita a la Cité. Dinar lliure. A la tarda visita a la zona del Canal de Midi de Carcassonne i passeig opcional en barca. Continuació cap a la Muntanya Negra. Ruta de Mazamet. Arribada a la ciutat de Castres. Al vespre, allotjament i sopar a l'hotel de Castres.

 • Diumenge 13 octubre 2019
 • L'Alt Llenguadoc

Castres - El Museu Goya

 • Diumenge: Visita a la ciutat de Castres. El Museu Goya. El Palau del Bisbe. Els jardins i el parc. Les cases de la ribera de l'Agout. Dinar lliure. Retorn a Barcelona per l'autopista amb arribada a les 21 h aprox.

Preu del viatge

184 €
 • Preu total del viatge: 184 €   (Preu per persona compartint habitació doble).
 • Suplement habitació individual: + 45 €  (Places limitades).
 • Primer pagament: 75   de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • Resta del pagament: Com a màxim fins 15 dies abans de la sortida.

 


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Estada en hotel 4**** a Castres: Hotel Mercure – L’Occitan – www.mercure.com

Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.

Règim de mitja pensió a l’hotel. Inclou el sopar de dissabte i l’esmorzar-bufet de diumenge. No inclou els dinars en ruta.

Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

Nota: Hotel de 4**** situat a uns 15 m. a peu del centre de Castres.


NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Tots les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

No inclou els dinars del dissabte i diumenge, que farem lliurement a les poblacions que visitem.

El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, tramvies, funiculars, trens, embarcacions, vaixells, taxis,… etc, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Barca: uns 10 € – Museu: 5 €.  Aquests pagaments es realitzen directament al lloc.

Informació pràctica


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc.


Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament total del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Reunions preparatories

Dijous 3 octubre a les 18 h i 19 h. Són 2 reunions iguals. Podeu venir en el vostre horari preferit.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom) i al costat del C.Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus a la vora Passeig de Gràcia, Metro L3-L4 i Renfe.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.