Tornar Reservar
PDF

Gavarnie, patrimoni de la Humanitat – El País de Bearn -29/10/22 -7h

Pont de Tots Sants: La Vall d'Aran, el Pirineu Central, Tarbes i Pau

Gavarnie, patrimoni de la Humanitat – El País de Bearn -29/10/22 -7h

Gavarnie, patrimoni de la Humanitat – El País de Bearn -29/10/22 -7h

Pont de Tots Sants: La Vall d'Aran, el Pirineu Central, Tarbes i Pau
Viatges Tardor
Art Història Paisatges
 • Aquest viatge es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta els propers viatges disponibles al programa AQUÍ.

Resum del Viatge

Viatges Tardor

4 dies

Viatges Tardor | Activitat Club Cultural.

Gavarnie, patrimoni de la Humanitat – El País de Bearn -29/10/22 -7h

Pont de Tots Sants: La Vall d'Aran, el Pirineu Central, Tarbes i Pau

Viatge NO programat.
Destacats del Viatge
Itinerari del Viatge
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Qualitat Centre Europeu
Altres dates

T’agradarà aquest Viatge per…

 1. Els verds paisatges del Pirineu Central francès, amb els seus grans boscos, muntanyes i cascades.
 2. Les explicacions culturals amb especialistes en art i història que ens acompanyaran durant tot el viatge.
 3. Les visites a bonics pobles com Sant Bertran de Comenge i ciutats de gran interès cultural com Pau.

Els Professors del Centre destaquem…

Es tracta d’un atractiu viatge de paisatges, art i història en terres occitanes del Bearn i la Bigorra, al Pirineu Central francès. En aquesta època de l’any presenta una extraordinària bellesa i espectacularitat, amb les seves valls i suggestius panorames. A més, atresora una història mil·lenària vinculada als vescomtes del Bearn, l’exili dels reis de Navarra o les terribles guerres de religió que sacsejaren França. Veurem també la ciutat monumental de Pau, considerada la més elegant i animada de les poblacions dels Pirineus Francesos. També descobrirem petites viles i poblacions amb un patrimoni medieval destacat, i a Gavarnie, Patrimoni de la Humanitat, gaudirem d’inoblidables paisatges de boscos, cims i cascades així com el reconegut circ de muntanyes.

La Vall d'Aran - Sant Bertran de Comenge - Tarbes

Sortida a les 7,00 h del Centre en autocar, amb les parades habituals, cap a les comarques de Lleida i el Pont de Suert. Entrarem pel Túnel de Vielha i arribarem a la Vall d’Aran. Observarem aquests magnífics paisatges pirinencs i deixarem temps lliure a Vielha per menjar i visitar la població. A primeres hores de la tarda, entrarem a França. Seguint el curs del riu Garona, arribarem a la població de Sant Bertran de Comenge, envoltada de muralles i dominada per l’admirable Catedral. El poble és molt pintoresc i està considerat com un dels 50 pobles més bells de França. Després, continuarem la nostra ruta per terres occitanes, cap al Pirineu Central i arribarem a la ciutat de Tarbes. Allotjament i sopar a l’hotel.

Pau, ciutat monumental - El castell del rei Enric IV - Oloron

Avui ens dedicarem a conèixer la ciutat de Pau. Aquesta ciutat monumental és considerada la més elegant i animada de les ciutats dels Pirineus Francesos. Destaca el seu nucli antic amb pintorescs carrers medievals. Val la pena passejar pels nombrosos parcs i jardins, amb bells miradors sobre la serralada pirinenca. Pau era la població preferida de Napoleó i dels estiuejants anglesos del s.XIX que feien estada al Sud de França. Ressalta el magnífic Castell del Rei Enric IV, que era la gran fortalesa dels vescomtes del Bearn. A la tarda descobrirem les petjades del Camí de Santiago visitant la propera ciutat de Oloron, amb la Catedral de Santa María, del s.XII i la seva famosa portalada romànica. Allotjament i sopar a l’hotel.

Luz - Gavarnie - Les cascades del pont d'Espagne

Avui, podrem gaudir de paisatges d’alta muntanya, concretament a la zona de la Bigorra. Primer, visitarem el poble de Luz-Saint-Saveur, amb la seva església fortificada per l’orde dels Hospitalers. Tot seguit, arribarem a Gavarnie, una suggestiva vila pirinenca, declarada patrimoni de la humanitat. Si el temps és bo i clar, les vistes panoràmiques son magnífiques, amb grans boscs i nombrosos pics nevats que superen els 3.000 metres.. Després, baixarem i ens dirigirem amb l’autocar a Cauterets, encisadora població de muntanya, amb 10 fonts termals d’aigües sulfurades. A la tarda, pujarem a la Vall de Jéret i anirem a visitar les famoses cascades del Pont d’ Espagne. El paisatge és magnífic, amb grans boscos de coníferes, salts d’aigua i nombrosos cims nevats. Al capvespre, per la ruta de Lorda / Lourdes, tornarem a Tarbes. Allotjament i sopar a l’hotel.

El Volvestre - Rieux, vila pintoresca - L'Aude

Després d’esmorzar, deixarem Tarbes i els bells paisatges dels Pirineus Occitans. Ens dirigirem per la ruta de Sant Gaudenç cap a Rieux, petit poble episcopal de la comarca de Volvestre, situat a la riba del riu Arize, amb cases d’entramats de fusta i una atractiva Catedral. Es troba a la vora de la zona de Muret. Després, per la Vall de l’Aude ens acostarem a Carcassona, on deixarem temps lliure per dinar. A la tarda seguirem cap al Llenguadoc i arribarem a Barcelona a les 21 h aprox. Ens acomiadarem de tots els participants que han assistit a aquest interessant Viatge Cultural.

Detalls del preu
El preu inclou
 • Viatge en autocar des de Barcelona.
 • Totes les excursions, desplaçaments i rutes en autocar definides en el Programa.
 • Organització, acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada en Hotel Le Rex Tarbes (4****) en habitacions dobles amb bany / dutxa.
 • Habitacions individuals amb suplement (Places limitades).
 • Règim MP mitja pensió a l’hotel: Allotjament, sopar i esmorzar buffet.
 • Assegurança d’assistència sanitària durant el viatge.
 • Impostos i taxes locals.

Important: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives ni despeses imprevistes. Totes les sortides, excursions i desplaçaments en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


 


El preu NO inclou

Assegurança de cancel·lació: El preu no inclou l’assegurança opcional de cobertura de despeses de cancel·lació abans del viatge (Consulteu les condicions).


Menjars: El preu no inclou els dinars de migdia, que seran lliures. Totes les ciutats i paratges que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Moltes poblacions i zones visitades tenen també espais i parcs per fer pícnic. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.


Visites opcionals: Com hem indicat anteriorment, en aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, parcs, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, trens, funiculars, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.


Entrada al Castell de Pau: 6€.Aquest pagament es recollirà durant el viatge. Preguem import exacte en efectiu.

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. Pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en l’apartat de preus de cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades

Assegurança de Viatge

Assegurances d’assistència

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.


Assegurances de cancel·lació

D’altra banda, per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’Assegurança de Cancel·lació Extra, que cobreix una malaltia greu imprevista, accident personal, hospitalització, defunció, malaltia familiar o altres incidències, produïdes abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional implica fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge, i té un període de 72 hores de carència. Consulteu a les nostres oficines, per saber tots els detalls de les assegurances de cancel.lació, especialment en el cas de malalties pre-existents o cròniques tant personals com familiars.


Nota: En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

AVÍS: Recordem que cal portar la mascareta posada i de forma correcte en l’interior dels autocars, mentre no n’hi hagi canvis en les normatives oficials.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


VESTUARI i CALÇAT: Cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat esportiu i antilliscant, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural, zones rurals o llocs de muntanya. Es recomana que el calçat subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. D’altra banda, cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorològics imprevistos i que en alguns llocs hi hagi temperatures diferents, amb la possibilitat de pluges i tempestes, i per això es recomanable portar roba adequada, paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, … etc.


EQUIPATGE: Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, estacions, aeroports, etc. Per les excursions i sortides diàries és recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mà o maletins.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que comparteixen habitació tenen que compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que es pot demanar a l’INSS. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL.LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Per contractar aquesta assegurança cal fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2022 i anul·len a les anteriors.


Si tens qualsevol consulta, no dubtis en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502.

Sortida en autocar des del Centre Europeu de Barcelona amb les parades habituals:

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu.
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos. 

Participar amb el Centre Europeu és gaudir de Viatges…

 1. Ben planificats i acuradament organitzats, on es combinen atractives visites i passejades amb temps lliure on els participants gaudeixen al seu aire.
 2. Apassionats de la Divulgació del Patrimoni Cultural i Natural i sempre acompanyats per un mínim de dos Professors de parla catalana. Sovint, també comptarem amb Guies Locals experts.
 3. Seleccionem Hotels de qualitat i cèntrics, que ens permeten realitzar el Programa còmodament.
 4. Fomentem un agradable ambient d’Amistat i Cultura on ningú se sent sol o aïllat. Participen persones d’arreu de Catalunya i també d’Espanya, i t’agradaran si ets una persona activa i oberta.

Descobreix perquè som líders en qualitat i organització de Viatges Culturals per Europa en aquest enllaç