Tornar Reservar

Història i Paisatges al País Valencià: La Ruta dels Borgia –

Xàtiva, Gandia i la Valldigna, el Renaixement a les terres valencianes

Història i Paisatges al País Valencià: La Ruta dels Borgia –

Història i Paisatges al País Valencià: La Ruta dels Borgia –

Xàtiva, Gandia i la Valldigna, el Renaixement a les terres valencianes
Viatges Tardor
Art Història Paisatges
 • Viatge NO programat.

Resum del Viatge

Viatges Tardor

3 dies

Viatges Tardor | Activitat Club Cultural.

Història i Paisatges al País Valencià: La Ruta dels Borgia –

Xàtiva, Gandia i la Valldigna, el Renaixement a les terres valencianes

Viatge NO programat.
Descripció de l'Activitat
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

La Ruta dels Borja és un suggestiu itinerari cultural que recull l’empremta i l’esplendor de la família valenciana més universal, els Borja o “Borgia“.

La família, d’origen aragonès, es va establir en terres valencianes després de la conquesta de València per part del rei Jaume I d’Aragó. Mundialment, la família és coneguda com els Borgia, que va ser la manera italiana de transcriure el cognom. Els papes Calixt III i Alexandre VI, Cèsar i Lucrècia Borja i Sant Francesc de Borja són les figures més conegudes d’aquesta estirp que des de Canals i Xàtiva, passant per València, van arribar a Roma, per després tornar de nou a terres valencianes per refundar el ducat de Gandia.

L’impacte de la família Borja va ser enorme a la seva terra nadiua. Així doncs, visitarem la seva ciutat d’origen, Xàtiva, una població amb un centre històric amb un gran valor patrimonial coronada per un impressionant castell medieval.

Així mateix, veurem els paisatges més paradigmàtics del País Valencià: dels camps de tarongers als diferents conreus que caracteritzen l’Horta de València, passant pels arrossars que voregen l’Albufera. Fet i fet una magnífica ruta pel patrimoni medieval i modern del País Valencià a través de la seva família més universal. Un atractiu viatge cultural d’Història i Art que recomanem especialment, ja que moltes persones no ho coneixen.

El País Valencià - Gandia

Sortirem de Barcelona a les 7,00 h en autocar des del Centre amb les parades habituals, tot resseguint la costa direcció sud fins entrar al País Valencià. Apreciarem els paisatges de tarongers que poblen les comarques del nord, abans d’arribar a la ciutat de València. Un cop hi arribem ens dirigirem a la Malva-Rosa, un dels barris marítims del Cap i Casal, on deixarem temps lliure per dinar i poder degustar les magnífiques paelles valencianes. A la tarda farem una visita al centre històric de València, una ciutat amb un patrimoni excepcional que va tenir una importància cabdal en l’ascens de la família Borja. Desprès continuarem cap a Gandia. Allotjament i sopar a l’Hotel Senator-Spa de Gandia – Port (4****).

Santa Maria de la Valldigna - Xàtiva

Aquest dia el dedicarem a la Valldigna i Xàtiva. A la Valldigna, hi ha el magnífic monestir de Santa Maria, creat per Jaume II a finals del segle XIII, i regit per l’Orde del Cister. El segle XV en fou abat Roderic de Borja, el futur Papa Alexandre VI. Desprès visitarem una ciutat tan carregada d’història com Xàtiva. Anirem, doncs, fins la comarca de la Costera per tal de visitar la població d’origen dels Borja, que és coronada per un magnífic castell medieval. Hi farem una ruta pel centre històric, que és clafert de patrimoni medieval i modern, com la casa natal del Papa Alexandre VI o el Reial Monestir de Santa Clara. Al capvespre retorn a l’hotel. Allotjament i sopar.

Gandia, vila monumental

Aquest dia el dedicarem a la part antiga de la ciutat de Gandia. Cal ressaltar que fou la seu del Ducat de Gandia, adquirit justament per Roderic de Borja el 1485. Hi destaca el Palau Ducal dels Borja, un sumptuós edifici amb elements gòtics, renaixentistes i barrocs, que mostra el poder i la riquesa que arribà a concentrar aquesta família. A la tarda retornarem cap a Barcelona per l’autopista, amb arribada prevista a les 21 h aprox.

Detalls del preu
El preu inclou

Preu total: 348 € en habitació doble. Suplement individual: + 90 € (Places limitades).

Forma de pagament: 100 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal.  La resta del pagament com a màxim fins 15 dies abans de la sortida.

 • Viatge i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Hotel a la ciutat de Gandia – Port
 • Hotel Senator Gandia Spa Hotel (4****) –  Clica aquí per veure web hotel
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.
 • Règim MP, mitja pensió, allotjament, sopar i esmorzar bufet.
 • Assegurança de viatge.
 • Taxes i imposts locals.

El preu NO inclou

Menjars: Els dinars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte.

Entrades opcionals: El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, funiculars, telefèrics, trens, tramvies, embarcacions, taxis, etc, … ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En general són quantitats molt petites. No obstant això, en aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades

Assegurança de Viatge

Assegurança de viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, defunció familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, caldrà pagar-la en el moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

Important: Cal portar el certificat de vacunació UE al mòbil i/o imprès en paper.


Documentació: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI i/o Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals o de muntanya. També es recomanable portar roba impermeable, paraigües, protecció solar, farmaciola, etc.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es poden reservar o guardar seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que comparteixen habitació tenen que compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


Nota: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants.

Informació parades autocars
 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.