La Rioja Jacobea – Patrimoni de la Humanitat – 2019

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 3 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
La Rioja Jacobea – Patrimoni de la Humanitat – 2019
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Pont del 6-7-8 desembre 2019 – Viatge Cultural d’Art, Història i Paisatges. 

Viatge a la Rioja Jacobea – San Millan de la Cogolla  – Els monestirs de Yuso y Suso – El Camí de Sant Jaume – Santo Domingo de la Calzada i el Mercat Medieval – L’emmurallada Laguardia i la Rioja Alavesa – Haro, la capital dels vins de Rioja – Els paisatges de la Vall del riu Ebre – La ciutat de Logroño.


Descripció: Un atractiu Viatge Cultural en autocar que ens permetrà conèixer una part del ric patrimoni històric i monumental de les terres de la Rioja.

Anirem a Haro, situada als peus dels Montes Obarenes i fronterera amb Burgos i Àlaba, i a l’emmurallada Laguardia, encisador nucli medieval de la Rioja Alabesa. Dues poblacions que han esdevingut importants productors del vi de Rioja gràcies a les seves característiques climàtiques i edàfiques, ambdues favorables al conreu de la vinya.

Visitarem els monestirs de Yuso y Suso de San Millán de la Cogolla, un famós conjunt monumental declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO per mantenir la vida monàstica gairebé ininterrompudament des de segle V, i per ser el lloc on es van trobar les Glosas Emilianenses, els escrits en llengua castellana més antics.

Passejarem pel mercat medieval de Santo Domingo de la Calzada, una de les viles jacobees més prestigioses a partir del s.XI, quan la construcció d’un pont, un hospital i un alberg van facilitar el pas i van millorar l’estada dels peregrins que passaven pel camí de Sant Jaume cap a Santiago de Compostela.

I ens allotjarem en un hotel de 4**** de Logroño, capital riojana amb un interessant patrimoni històric i monumental, i amb diversos barris, com ara els dels carrers Laurel i San Juan, on poder degustar algunes de les seves especialitats en “tapes” … acompanyades d’un bon caldo de la Rioja.

 • Divendres 6 desembre 2019
 • La Rioja

El Barri Antic de Logroño

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7,00 h del Centre Europeu, amb parada en els punts habituals, per tal de dur a terme un interessant viatge de cap de setmana a La Rioja. Al migdia arribarem a Logroño, capital de la Comunitat Autònoma de la Rioja, ciutat íntimament lligada al riu Ebre i al Camí de Santiago.

  Després de deixar temps lliure per dinar-hi, dedicarem la tarda a conèixer part del seu patrimoni històric i monumental, del què destaquen l'església de Santiago el Real, el Parlament, el Palau d'Espartero, les Muralles de Revellin ... Però sobretot cal mencionar la concatedral de Santa Maria de la Redonda, temple originalment romànic i de planta octogonal, gairebé circular, forma que tan sols es recorda en el seu nom de Redonda.

  Una ciutat històrica i alhora moderna amb diversos barris, com ara els dels carrers Laurel i San Juan, on podrem degustar algunes de les seves especialitats en “tapes” acompanyades d’un bon “caldo” de Rioja. En acabar el dia ens allotjarem en el que serà el nostre hotel durant tota l'estada a terres de La Rioja, localitzat a la mateixa ciutat de Logronyo.
 • Dissabte 7 desembre 2019
 • San Millan de la Cogolla

Santo Domingo de la Calzada i els monestirs de Yuso i Suso.

 • Després d'esmorzar a l'hotel, ens traslladarem en el nostre autocar als afores de San Millán de la Cogolla, població que, tot i no trobar-se exactament en el camí de Santiago, era pas obligat dels pelegrins que desitjaven acostar-se als monestirs de Yuso i Suso. Ambdós monuments són declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 4 de desembre de 1997, per raons històriques, artístiques, religioses i literàries.

  El monestir de Suso està situat al bell mig d’un marc natural d’incomparable bellesa, adossat al penya-segat on, en època visigòtica, es van excavar en la roca petites capelles, entre les qual sobresurt la que conserva el cenotafi de San Millán, un pastor que va viure els segles V i VI i que es va fer eremita. Una església sorprenent, ja que la seva estructura descansa sobre arcs de ferradura, i que encara conserva la senzillesa de l’estil mossàrab del s. X. Es un indret de certa importància lingüística perquè l’any 977, un dels seus monjos, mentre copiava en llatí un tractat de dret canònic, va escriure-hi les primeres paraules en castellà, les Glosses Emilianenses.

  A baix, a la vall, es troba el monestir de Yuso, l'anomenat "Escorial de la Rioja", construït entre els segles XVI i XVIII. Entre els edificis que el componen destaca l'església, que compta amb tres naus i creuer. En el seu interior es troben els ivoris romànics de les arques de San Millán i Sant Feliu, així com alguns quadres de Juan Ricci, un retaule amb pintures del s. XV i un rerecor barroc.

  Al migdia anirem a la bella població de Santo Domingo de la Calzada, una de les grans fites del camí de Sant Jaume, com a ciutat nascuda pels pelegrins, i immersa en la celebració de l'Any Jubileu commemoratiu del mil·lenari del naixement del Sant.

  Després de deixar temps lliure per dinar-hi, passejarem per la població que, en aquestes dates, celebra la Fira de la Concepció, que la ciutat festeja guarnida a la manera medieval. Visitarem la catedral, dedicada al Salvador i a Santa Maria, un dels primers edificis gòtics espanyols. Entre els seus tresors destaquen la seva capçalera romànica, el seu retaule major i el mausoleu de Santo Domingo, conformat per elements de diferents èpoques. A més, en el seu creuer, es troben un gall i una gallina vius, en record del famós miracle "de la gallina que va cantar després de rostida", atribuït a Santo Domingo. Al vespre tornarem al nostre hotel de Logroño.

 • Diumenge 8 desembre 2019
 • La Rioja Alabesa

Haro i Laguardia, terres de grans vins

 • Avui, rere esmorzar a l'hotel, ens desplaçarem en el nostre autocar fins a Laguardia, la població més bella i important de la Rioja Alabesa. Bressol del fabulista Samaniego, és coneguda mundialment pels seus vins, ja que posseeix un clima molt adequat per al cultiu de la vinya.
  Recorrerem el seu bonic casc urbà, envoltat de muralles construïdes al començament del s. XIII. El seu carrer Major, l'església de Sant Joan, romànica en origen, i l'església de Santa Maria dels Reis, amb una impressionant portada gòtica, són alguns dels monuments més destacables de tot el conjunt històric i artístic que conformen aquesta interessant població.

  Al migdia ens traslladarem a Haro, capital del "Vi de Rioja" on després de passejar per la població es deixarà temps lliure per dinar-hi i / o degustar-hi algunes de les tapes i vins que ofereixen els seus bars i restaurants. A primera hora de la tarda iniciarem la tornada a Barcelona per l'autopista.

Preu del viatge

Preu total:  360 € (preu per persona compartint habitació doble)

Suplement  hab. individual: + 95 € (Places limitades)

Forma de pagament: 90 € al fer la reserva com a bestreta o paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins a 15 dies abans de la sortida del viatge.


El preu inclou:

 • Viatge i totes les sortides, excursions i desplaçaments en el nostre autocar.
 • Acompanyament del Professorat i Guies del Centre Europeu i Guies locals.
 • Allotjament: Hotel Mercure Carlton Rioja (4****) situat a la ciutat de Logroño.
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim AD d’allotjament i esmorzar bufet a l’hotel.
 • Enllaç hotel: clicar aquí  Hotel Carlton Mercure
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

Nota: en els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no cal pagar cap import addicional durant el viatge per aquest motiu.


El preu no inclou:

L’esmorzar de divendres, lliure en àrea de servei o població durant el trajecte d’autocar. Durant el viatge els dinars i sopars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants. Les ciutats, poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. El preu no inclou begudes i extres a l’hotel.

El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics locals, funiculars, telefèrics, trens, tramvies, embarcacions, vaixells, taxis, etc, … ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.


Entrades: Les entrades i visites als monestirs de Yuso i Suso (13 € aprox.), catedral de Santo Domingo de la Calzada (7 € aprox.) i l’església de Santa María de Laguardia (5 € aprox.) es recolliran durant el transcurs del viatge. La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització. Aquestes activitats i visites són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-se en aquest viatge també es participa en aquestes activitats. En cas contrari cal comunicar-ho en el moment d’apuntar-se. Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar alguna de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI i/o Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances: El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació PRÈVIA del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el pagament total del viatge i no posteriorment. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges per Europa la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Seients:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

Reunions preparatories

Dimarts 3 desembre a les 18 h i 19 h.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.