Tornar Reservar
PDF

El País Càtar – Minerva – El Tren Vermell -24/09/22 -7h

Els paisatges de La Fenolleda - El Tren Històric de Rivesaltes a Axat - El sud de França

El País Càtar – Minerva – El Tren Vermell -24/09/22 -7h

El País Càtar – Minerva – El Tren Vermell -24/09/22 -7h

Els paisatges de La Fenolleda - El Tren Històric de Rivesaltes a Axat - El sud de França
Viatges Tardor
Art Història Paisatges
 • image description Dates del viatge

  del Dissabte 24 setembre 2022
  al Diumenge 25 setembre 2022

 • image description Durada

  2 dies

 • image description Hora de sortida

  07:00

 • image description Transport

  Autocar

  Tren

 • image description Idioma

  Català

 • image description Preu

  220€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida des del Centre Europeu (Diagonal-Muntaner) amb les parades habituals. Viatge, visites i excursions en autocar i tren. Hotel 3*** a Perpinyà.

 • image description Què trobarem

  Un viatge per descobrir els paisatges d'Occitània i el sud de França i gaudir del Tren Vermell, que segueix un itinerari inoblidable per La Fenolleda i el País Càtar.

Resum del Viatge

Viatges Tardor

2 dies

Viatges Tardor | Activitat Club Cultural.

El País Càtar – Minerva – El Tren Vermell -24/09/22 -7h

Els paisatges de La Fenolleda - El Tren Històric de Rivesaltes a Axat - El sud de França

Un viatge per descobrir els paisatges d'Occitània i el sud de França i gaudir del Tren Vermell, que segueix un itinerari inoblidable per La Fenolleda i el País Càtar.

Lloc de trobada:

Sortida des del Centre Europeu (Diagonal-Muntaner) amb les parades habituals. Viatge, visites i excursions en autocar i tren. Hotel 3*** a Perpinyà.

 • Viatges Tardor

  Dia de sortida

  del Dissabte 24 setembre 2022
  al Diumenge 25 setembre 2022
 • Hora de sortida

  07:00
 • Durada

  2 dies
 • Preu

  220€
Destacats del Viatge
Descripció de l'Activitat
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

T’agradarà aquest Viatge per…

 1. Gaudir dels grans paisatges d’Occitània i el sud de França …, i també descobrir racons poc coneguts del País Càtar.
 2. Atractiva combinació d’art i paisatges, amb Professors de parla catalana especialitzats en art i història
 3. Poblacions pintoresques fora de les rutes habituals com Minerva, Axat, Quillan, … entre d’altres.

Els Professors del Centre destaquem …

Aquest és un atractiu viatge per descobrir els paisatges del sud de França i gaudir de l’antic ferrocarril del País Càtar, el popular Tren Vermell, que segueix un itinerari inoblidable des de Rivesaltes fins Axat, a la zona de La Fenolleda, per la ruta de Les Corberes i L’Aude. A més, coneixerem el patrimoni artístic i natural de les terres càtares, tot visitant Minerva, la pintoresca i sorprenent població medieval. També passejarem per Narbona, capital de la Gàl·lia Narbonesa, amb més de 2500 anys d’història. És una bona oportunitat per passar un agradable i variat cap de setmana, en un ambient d’amistat i cultura.

 

Viatge Cultural – Cap de Setmana (2 dies) –  Sortida autocar, dissabte 7,00 h

El Sud de França: El Tren Vermell i Minerva – El País Càtar 

De Narbonne a Minerva, terra dels càtars

Sortida amb autocar a les 7,00 h del matí, amb les parades habituals. Ens dirigirem cap a La Jonquera i les terres del País Càtar. En primer lloc anirem a Narbona. Fundada l’any 118 a. de C. fou la primera colònia romana fora d’Itàlia. Travessada pel canal de la Robine, declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Narbona va ser un centre important durant l’Edat Mitjana, quan es va consagrar com una ciutat comercial i religiosa. Dinar lliure a la ciutat.


A la tarda, pujarem cap a les muntanyes del País Càtar i anirem a Minerva (Menerba), qualificat dins del rànquing dels “50 pobles més bonics de França“, i que amb les restes de les seves grans fortificacions, torres i muralles medievals, ens porta el record històric de la tragèdia càtara del 22 de juliol de 1210. Minerva està situat al damunt d’una immensa gorja, entre penya-segats, coves i roquissars, en un indret abrupte i escarpat del Minervois, a la vora de la regió de la Muntanya Negra. La vila és igualment reconeguda pel seus vins produïts des de fa segles pels seus “vignerons”. Al capvespre ens dirigirem cap al Rosselló per allotjar-nos i sopar a l’hotel de la ciutat de Perpinyà.

Tren Vermell i Minerva

El Tren Vermell - La Fenolleda - Axat

Després d’esmorzar a l’hotel, anirem a Rivesaltes, terra de vinyes i bodegues. Aquí comença el trajecte ferroviari del Tren dels Càtars, el Tren Vermell de la Fenolleda, que arriba fins Axat (Atsat). Una antiga línia ferroviària de 60 km que ens permetrà veure els bonics paisatges d’aquesta comarca, amb el rerefons dels escarpats cingles dels castells càtars. Dinar lliure a Quillan, població de L’Aude, a la qual s’hi arriba travessant l’espectacular congost de Pierre-Lys. A la tarda, veurem les perspectives del Castell de Queribus, i retornarem cap a Barcelona per l’autopista amb arribada a les 21 h aprox. Ens acomiadarem dels participants en aquest interessant viatge del que esperem guardar un gran record.

Detalls del preu
El preu inclou
 • Viatge en autocar des de Barcelona.
 • Totes les excursions, desplaçaments i rutes en autocar definides en el Programa.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada en cèntric hotel a Perpinyà (Hotel Ibis 3***).
 • Règim MP (Mitja pensió): Allotjament, sopar i esmorzar buffet.
 • Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.
 • Habitacions individuals amb suplement (Places limitades).
 • Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

Important: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives ni despeses imprevistes. Totes les sortides, excursions i desplaçaments en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


El preu NO inclou

Menjars:  A fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús als participants, el preu no inclou els dinars que seran lliures. Totes les ciutats i paratges que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Moltes poblacions i zones visitades tenen també espais i parcs per fer pícnic. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.


Visites opcionals: Com hem indicat anteriorment, en aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, parcs, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, trens, funiculars, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.


Viatge en el Tren Vermell: uns 20 € aprox. (Pagament al lloc). 

Condicions Generals

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informació i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida. que pots consultar en aquest enllaç totes les Condicions Generals de Reserva.

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

A les Excursions d’1 dia en autocar, un cop efectuada la inscripció i confirmada la mateixa, es procedirà, tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursió en un termini màxim de 4 dies. Aquest import haurà d’estar sempre pagat abans de la sortida.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades

Assegurança de Viatge

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Assegurança opcional de Cancel·lació

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar una assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització, defunció familiar o incidència, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. La contractació d’aquesta assegurança opcional es pot fer a les nostres oficines, caldrà pagar-la en el moment de fer la reserva del viatge (i no posteriorment). En cas de contractació, el Centre Europeu es només una figura intermediària en la contractació d’assegurances de cancel·lació, essent la relació contractual entre l’empresa asseguradora i la persona participant en el viatge. Alternativament també pots contractar una assegurança de cancel·lació directament a una corredoria d’assegurances, o directament a l’asseguradora de la teva elecció.

DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


VESTUARI i CALÇAT: Cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat esportiu i antilliscant, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural, zones rurals o llocs de muntanya. Es recomana que el calçat subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. D’altra banda, cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorològics imprevistos i que en alguns llocs hi hagi temperatures diferents, amb la possibilitat de pluges i tempestes, i per això es recomanable portar roba adequada, paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, … etc.


EQUIPATGE: Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, estacions, aeroports, etc. Per les excursions i sortides diàries és recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mà o maletins.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que comparteixen habitació tenen que compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. A part d’això, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que es pot demanar a l’INSS. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL.LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Per contractar aquesta assegurança cal fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2022 i anul·len a les anteriors.


Si tens qualsevol consulta, no dubtis en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502.


 

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal-Muntaner) amb les parades habituals.


Informació parades autocars:

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av. Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

 

Participar amb el Centre Europeu és gaudir de Viatges…

 1. Ben planificats i acuradament organitzats, on es combinen atractives visites i passejades amb temps lliure on els participants gaudeixen al seu aire.
 2. Apassionats de la Divulgació del Patrimoni Cultural i Natural i sempre acompanyats per un mínim de dos Professors de parla catalana. Sovint, també comptarem amb Guies Locals experts.
 3. Seleccionem Hotels de qualitat i cèntrics, que ens permeten realitzar el Programa còmodament.
 4. Fomentem un agradable ambient d’Amistat i Cultura on ningú se sent sol o aïllat. Participen persones d’arreu de Catalunya i també d’Espanya, i t’agradaran si ets una persona activa i oberta.

Descobreix perquè som líders en qualitat i organització de Viatges Culturals per Europa en aquest enllaç