Jaca – El Tren del Llac d’Artouste – Panticosa

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 4 dies
Hora de sortida:
07:00
Data
Dj 20 - Dg 23 Ago 2020
Duració
4 dies
Tipus de viatge
Art | Història | Paisatges
Transport
Autocar
Preu Total
480€
Preu de la reserva
150€
Supl. Hab. Individual
120€
Viatge Programat
Inscripcions obertes
Sobre el Viatge
Jaca – El Tren del Llac d’Artouste – Panticosa
Resum del viatge
 • Dates:

  Dijous, 20 d'Agost de 2020 - Diumenge, 23 d'Agost de 2020

 • Hora de sortida:

  07:00

 • Duració

  4 dies

 • Tipus de viatge:

  Art | Història | Paisatges

 • Transport:

  Autocar

 • Preu Total:

  480€

 • Preu de la reserva:

  150€

 • Supl. Hab. Individual:

  120€

 • Viatge Programat

  Inscripcions obertes

Viatge cultural de paisatges, història i art – Dies 20 a 23 agost 2020 (4 dies – De dijous a diumenge).

El Tren del Llac d’Artouste – La Vall d’Ossau – La Vall de Tena – L’Alt Pirineu d’Aragó i França. 

Presentació: Us proposem un interessant i preciós viatge per conèixer els magnífics paisatges de la Vall d’Ossau i de la Vall del Tena, sempre acompanyats de les panoràmiques dels Pirineus Centrals – els d’Aragó i els de França – i també descobrir nous indrets plens d’història i agradables vistes, carrers, places … Jaca, Formigal i Panticosa a l’Alt Aragó i les ciutats franceses de Pau i Oloron.

La Vall d’Ossau es troba al cor de Bearn, als Pirineus Francesos, i ens mostra una sèrie de paisatges naturals variats i sorprenents: des de llacs plens de vida fins a penya-segats que s’han convertit en la llar de diverses aus rapinyaires o impressionants muntanyes com el Pic du Midi d’Ossau. L’altra vall per on ens mourem, la Vall de Tena, ens ofereix paisatges impressionants que arriben fins als 3.000 metres d’altitud esquitxats de diversos pobles encantadors.

Per tant, aquest viatge combina perfectament història i paisatges. De fet, les panoràmiques seran les protagonistes, ja que pujarem a diferents mitjans de transport per tal d’arribar als punts més alts a través de telecabines o per observar com va canviant el paisatge d’alta muntanya des d’un petit tren.

I ens allotjarem a un confortable i cèntric hotel de la bonica població de Jaca, des d’on podrem contemplar unes vistes meravelloses del Pirineu Aragonès.

tren artouste
Vall Ossau
 • Dijous
 • Anem cap al Pirineu Central

El Pueyo - Huesca / Osca - Jaca

 • Sortirem a las 7,00 h. del matí de Diagonal 441 - Muntaner, amb les parades habituals, per dirigir-nos per l'autopista cap a Lleida. Després d'esmorzar, entrarem a Aragó i pararem per veure el Santuari de la Verge del Pueyo, un antic convent benedictí que és una joia arquitectònica.
  Després continuarem cap a Huesca / Osca per dinar i poder passejar pel seu casc antic, on destaca la Catedral amb el Museu Diocesà i l'església i claustre de Sant Pere el Vell, construccions històriques i monumentals.
  Finalment ens dirigirem cap a la ciutat que ens acollirà aquest dies, Jaca, al cor del Pirineu aragonès. Una bonica i animada població als peus de la Peña Oroel, i a on hi destaca la seva famosa Catedral de San Pedro, d'estil romànic, en un entorn d'esplèndids paisatges d'alta muntanya. Allotjament i sopar a l'hotel.

santuari verge del pueyo
sallent de gallego
formigal
formigal església
 • Divendres
 • La Vall d'Ossau

Panoràmiques a Artouste: el Telecabina i el Tren

 • Avui ens dirigirem cap a les zones més altes del Pirineu Central. Seguirem la ruta de Biescas, Sallent de Gállego, Formigal i pel Coll de Portalet arribarem a la Vall d'Ossau. Aquesta regió ens mostra esplèndids paisatges, amb l'espectacular cim del Pic de Midi d'Ossau de 2.884 m d'altura, d'origen volcànic. Veurem el Llac de Fabrèges i després pujarem a Artouste.
  El viatge comença amb un telecabina que ens pujarà a més de 2.000 metres d'altura en uns 10 minuts aproximadament. Ens deixarà en un camp extens d'es don agafarem el Tren d'Artouste. Un petit ferrocarril de muntanya, que s'ha convertit en una de les grans atraccions turístiques del Sud de França. Realitza un fantàstic recorregut des de la Sagette fins a l'espectacular Llac d'Artouste. El viatge s'efectua a 15 Km per hora i dura uns 50 minuts. Permet veure extraordinàries vistes dels grans cims pirinencs i dels impressionants paisatges d'aquesta zona de parcs naturals d'alta muntanya.
  Al capvespre retornarem a Jaca, amb imatges magnífiques guardades per sempre a la memòria. Allotjament i sopar a l'hotel.

artouste
artouste tren
tren artouste
tren artouste llac
 • Dissabte
 • El Bearn

Art i Història a Oloron i Pau

 • Un cop haguem esmorzat ens endinsarem pel Coll de Somport cap al centre del Bearn per anar a visitar dos indrets encantadors i plens d'història i patrimoni. En primer lloc, anirem a la petita ciutat d'Oloron-Sainte-Marie, la qual compta amb una de les construccions més importants de França: la catedral de Santa Maria, inscrita com a patrimoni mundial de la UNESCO dins dels camins de Sant Jaume, amb la seva magnífica portada romànica del segle XII.
  Desprès seguirem el nostre recorregut amb l'autocar cap a la ciutat de Pau, la capital històrica, per seguir gaudint de grans panoràmiques dels Pirineus Atlàntics. Passejarem pel seu casc antic i coneixerem exteriorment el seu monument més característic: el Castell, declarat monument històric. És conegut perquè aquí va néixer Enric IV, rei de França i de Navarra, l'any 1553. En l'actualitat, aquest majestuós edifici s'ha convertit en museu nacional i presenta un gran atractiu ja que està rodejat per un parc i uns jardins renaixentistes. La ciutat de Pau presenta racons i indrets molt bonics i pintorescs.
  Al capvespre tornarem a sopar i dormir al nostre hotel de Jaca.


Oloron-Sainte-Marie
Oloron-Sainte-Marie
Castell Pau
 • Diumenge
 • Tornem a Barcelona

Panticosa i la Vall de Tena

 • Avui, després d'esmorzar i recollir maletes, ens encaminarem de tornada a casa. Abans d'arribar però, farem algunes parades entre les quals destaca la visita a Panticosa. Es tracta d'una agradable població pirinenca, on hi destaca la Plaça Major i l'església del segle XVI. Actualment és molt famosa per les seves pistes d'esquí. Després podrem veure el popular Balneari, ubicat a l'entorn d'un circ glacial rocós i envoltat de muntanyes. Hi ha un petit llac i antigues instal·lacions termals d'aigües medicinals. A la vila destaca la Font de Tiberi, de la qual surt aigua termal a 51 °C i el nou telecabina que puja a la muntanya.
  Després de visitar aquesta atractiva zona pirinenca, a la tarda tornarem a Barcelona amb arribada a les 21 h aprox. i ens acomiadarem del grup, esperant que guardem un gran record d'aquest viatge.

panticosa
panticosa balneari

Preu del viatge

480 €
 • Preu total: 480 €  (Estada en habitació doble a compartir).
 • Suplement habitació individual: + 120 €
 • Forma de pagament: 150 € de bestreta o paga i senyal de reserva.
 • La resta del pagament com a màxim fins 30 dies abans de la sortida.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge en autocar i totes les sortides, desplaçaments i excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada al Gran Hotel de Jaca (3***).
 • Estada en habitacions dobles amb bany/dutxa.
 • Règim MP mitja pensió: Allotjament, esmorzar bufet i sopar.
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Totes les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

Els dinars seran lliures, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris i tipus de menjars als participants. Les poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta gastronòmica de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte. Així cada persona pot escollir els seus menús i restaurants favorits, o be menjar de pícnic.

Normalment les entrades a museus, monuments, jardins, parcs, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, tramvies, trens, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats opcionals es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes i preus reduïts de grup.  Viatge en el tren d’Artouste: uns 20 € aprox. (pagament al lloc).

Informació pràctica

VESTUARI i CALÇAT: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això sempre recomanem portar un calçat esportiu antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar caigudes i relliscades i un vestuari còmode i adient, per passejar i caminar sense dificultat tant pels pobles i zones de muntanya, com per ciutats.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


SEIENTS:  No es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres medis de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.


ASSEGURANCES DE VIATGE: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa.


ASSEGURANÇA OPCIONAL DE CANCEL·LACIÓ: Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer la confirmació definitiva i el pagament del viatge (i no posteriorment) a les nostres oficines.


NOTA: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies alienes a l’organització o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polítics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats públics o privats.  La inscripció implica la plena acceptació de tots els apartats d’aquest fullet. Aquestes normes han estat editades en data 1 de gener 2020 i anul·len a les anteriors.


INFORMACIONS IMPORTANTS: Us recomanem que consulteu aquí diverses informacions d’interès pels viatges i excursions. Cliqueu a cada apartat:Si teniu qualsevol consulta, no dubteu en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. 

Reunions preparatories

Oportunament informarem als inscrits de les dates i horaris de les reunions preparatòries.

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.