La Catalunya Francesa – Del Canigó a la Costa Vermella -2019

Baixar
Resum del Viatge
Art | Història | Paisatges / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
La Catalunya Francesa – Del Canigó a la Costa Vermella -2019
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Viatge cultural d’art, història i paisatges. Cap de setmana 1-2 juny 2019

El Vallespir i el Rosselló, la Catalunya Francesa del Pirineu a la Costa Vermella

Itinerari

Del Ripollès al Vallespir, terres de frontera – Prats de Molló i els records de Francesc Macià – La Vall del Riu Tech – Arles – Els paisatges del peu del Canigó – Perpinyà, la capital històrica dels Pirineus Orientals – La Plana del Rosselló – La Serralada dels Aspres – Castellnou, un dels 50 pobles més bonics de França – Cotlliure i la Costa Vermella.


Presentació

Us presentem un atractiu viatge cultural per la Catalunya Francesa i els Pirineus Orientals. Anirem a les comarques del Vallespir i del Rosselló. Veurem Prats de Molló i les terres del Vallespir, uns indrets simbòlics per la història i la cultura catalana, situats al peu de la mítica muntanya del Canigó. Veurem també els magnífics paisatges de la Serralada dels Aspres i de la Costa Vermella, amb les pintoresques viles de Castellnou dels Aspres i de Cotlliure,  qualificades dins del ranking dels pobles més bonics de França. Un veritable quadre paisatgístic en el que les muntanyes i boscos del Pirineu, el blau del cel i els suggestius panorames del Mediterrani, s’entrellacen per crear uns records inoblidables.

 

 • Dissabte 1 juny 2019
 • La ciutat de Perpinyà

Del Ripollès al Vallespir - El Pirineu i la Catalunya Francesa

 • Sortida a les 7,00 h del matí del Centre amb les parades habituals. Ens dirigirem cap a les terres del Ripollès. Des de Camprodon, pujarem amb l’autocar al famós Coll d’Ares (1.513 m), port de muntanya on veurem magnífiques panoràmiques del Pirineu Oriental i del massís del Canigó.

  Entrarem a les terres de la Catalunya Francesa per l’alta vall del riu Tec i arribarem a Prats de Molló - La Presta, petit poble pintoresc d’uns 1.200 habitants amb bonics racons i antics carrers que val la pena visitar. La vila es troba envoltada de cims i muntanyes amb nombrosos prats, pastures i activitats ramaderes, cultius d’arbres fruiters, i boscos de pins negres, faigs, roures i castanyers

  Destaca el fort de La Guàrdia. Aquest fort (1677) i les muralles (1683) que encara envolten la vila són obra de Vauban i foren bastits amb motiu de la nova situació després del Tractat dels Pirineus.

  La Porta d’Espanya i el Pont de Santa Llúcia sobre el riu Tec han estat declarats monuments històrics. Destaca també l’església parroquial de Santa Justa i Santa Rufina a la vila alta.

  Al segle XX la situació fronterera de la població fou decisiva en varis esdeveniments d’importància. Cal ressaltar el 1926, els anomenats Fets de Prats de Molló, quan Francesc Macià intentà una invasió de Catalunya per declarar la independència.

  Posteriorment el 1939, procedents del Coll d’Ares, hi arribaren de forma dramàtica i en ple hivern prop de 100.000 refugiats republicans, civils i militars exiliats, que fugien arran de la victòria franquista a la Guerra Civil Espanyola. Uns records tràgics que segueixen encara ben vius en aquestes terres del Pirineu i que explicarem durant el viatge.

  A la tarda recorrerem la Vall del riu Tec i la comarca del Vallespir, a on cal destacar bonics paisatges i poblacions com Arles i Amèlie-les-Bains (Els Banys d’Arles), sempre amb la propera presència del massís del Canigó, la muntanya mítica de Catalunya. Finalment arribarem a Perpinyà, la capital dels Pirineus Orientals, on farem l’allotjament i el sopar a l’hotel.

 • Diumenge 2 juny 2019
 • Castellnou i Cotlliure

El Rosselló - De la Serralada dels Aspres a la Costa Vermella

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens endinsarem al cor de les terres del Rosselló i ens dirigirem a les muntanyes de la Serralada dels Aspres, a on ressalta el poble emmurallat de Castellnou, considerat dins del “ranking” dels 50 pobles més bonics de França, amb el seu típic Castell medieval. Es troba situat en els últims contraforts del Canigó. Des de lluny ofereix la supèrbia visió d'una petita vila fortificada. Es troba perfectament conservat, amb cases i mansions de pedres ocres i daurades, amb les muralles, botigues artesanals, estrets carrerons i racons pintorescos. Es troba situat a la vora de Tuïr, important centre vitícola de la comarca.

  Després al migdia, sortirem amb l’autocar cap a Cotlliure, poble veritablement encisador i un dels llocs preferits per nombrosos artistes i pintors. Fenicis, grecs i romans van atracar en les seves badies, on posteriorment la dominació catalano-aragonesa i francesa es va alternar fins al 1659, en que el Rosselló va passar a formar part de la corona francesa amb el Tractat dels Pirineus. Destaca el castell emmurallat que domina el port i la preciosa església de Notre-Dame-des-Anges, que beneeix la entrada i sortida dels vaixells. A tot això, se li ha d’afegir els seus vells carrers, les pintoresques cases, i les animades terrasses. A la tarda tornarem cap a Barcelona, amb arribada prevista a les 21 h aproximadament.

Preu del viatge

186 €

Preu total del viatge: 186 € – Preu per persona compartint habitació doble.

Suplement habitació individual: + 45 € (Places limitades).

Forma de pagament: 66 € de bestreta o paga i senyal de reserva al formalitzar la inscripció. La resta com a màxim fins a 10 dies abans de la sortida.


EL PREU INCLOU:

Viatge en autocar i totes les excursions i sortides.

Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Allotjament a l’ Hotel Ibis Perpignan Centre (3***) a Perpinyà. 

Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa.

Règim de mitja pensió a l’hotel (Sopar, allotjament i esmorzar bufet).

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.


EL PREU NO INCLOU:

Menjars: A fi de donar la major llibertat possible d’horaris, visites i tipus de menús als participants, els dinars seran lliures. Les diverses poblacions i zones que visitem son llocs turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte.

El primer dia, si ho desitgeu poder portar dinar de picnic ja que deixarem temps lliure al migdia a Prats de Molló, El sopar i esmorzar son inclosos a l’hotel de Perpinyà.


Visites opcionals: En aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, funiculars, telefèrics, trens, vaixells, embarcacions, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.


 

Informació pràctica

Documentació: A tots els viatges i sortides per Europa cal portar sempre el DNI o bé el Passaport, no caducats. Per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats.


Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de caps de setmana, ponts i vacances, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències DURANT el viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica NO inclou l’anul·lació prèvia ABANS del viatge, per causes de força major. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part d’això, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


Vestuari i calçat: Es un viatge cultural i turístic, no obstant això a tots els viatges recomanem portar un calçat antilliscant i que subjecti be el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits, així com un vestuari còmode i esportiu, adequat per viatjar, moure’s i caminar sense dificultat, tant per les ciutats com per zones rurals, roba impermeable, paraigües, farmaciola, etc.

Reunions preparatories

Dijous 23 maig 2019 a les 19 h. Recomanem l’assistència.


 

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.