Camins i Paisatges de la Cerdanya – Stage de Marxa Nòrdica

Baixar Viatge de Marxa Nòrdica a la Cerdanya (3)
Resum del Viatge
Marxa Nòrdica / 2 dies
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns
Sobre el Viatge
Camins i Paisatges de la Cerdanya – Stage de Marxa Nòrdica
Viatge no programat
 • Aquest viatge no està programat en aquests moments si estàs interessat contacta’ns.

  Contacta'ns

Complet cap de setmana a La Vall de la Cerdanya on realitzarem rutes de Marxa Nòrdica, i farem un stage-seminari de millora tècnica i Salut en la pràctica de la Marxa Nòrdica. Al bell mig de la tardor, i en un entorn incomparable, ens regalarem la vista amb els primers cims nevats dels Pirineus, i uns camins per paisatges rurals i naturals bucòlics. Estarem allotjats en el confortable Hotel del Prado a Puigcerdà.

Aquest cap de setmana agafarem l’autocar, per dirigir-nos cap a La Cerdanya, on passarem un esplèndid cap de setmana de Marxa Nòrdica. Hem preparat dues rutes que recorren bells paratges ceretans, que lluiran amb les primeres neus sobre els seus cims pirinencs.

La Marxa Nòrdica proposada al Centre Europeu té com a objectiu principal la millora de l’estat físic i la salut de tots els socis participants. Per aquest motiu us proposem un seminari amb l’objectiu de facilitar elements de millora i comprensió de la tècnica de la marxa nòrdica en practicants iniciats. Es farà una càpsula formativa teòrico-pràctica, treball propioceptiu i pautes de correcció, en col·laboració amb la Modern Nordic Walking Academy, en l’entorn incomparable d’aquesta vall dels Pirineus.

La Cerdanya, és una comarca a cavall entre Catalunya i França, i els ceretans estan acostumats a compartir la seva vida entre els dos països. Recentment, es va inaugurar el primer hospital transfonterer d’Europa, que assisteix a tota la Cerdanya. Tindrem ocasió de recórrer camins que ens portaran a ambdós costats de la frontera, gaudir del paisatge i el bon ambient de grup amb tots vosaltres!

Temari del Stage:

Els tres pilars de Modern Nordic Walking: una postura correcta, la tècnica correcta de caminar, i l´ús adequat dels bastons.

 • Marxa humana i marxa nòrdica: El patró de la marxa humana y la tècnica bàsica de Modern Nordic Walking,
 • Macromoviment en la marxa nòrdica: El gest anatòmic, direcció i amplitud articular; visió holistica i integral del moviment; esquena en moviment, esquena sana.
 • Micromoviment en la marxa nòrdica: Cintura escapular i extremitats inferiors; cintura pèlvica i extremitats inferiors.

Per Jordi Pau Caballero, tècnic esportiu i guia de muntanya, Modern Nordic Walking Coach i Instructor de Pilates.

 

Viatge de Marxa Nòrdica a la Cerdanya
Viatge de Marxa Nòrdica a la Cerdanya (3)
 • Dss 30/11

El Camí de Sant Jaume i les fonts de Llívia

 • Després de sortir puntualment de Barcelona, ens dirigirem cap al Túnel del Cadí, per travessar els Pirineus cap a la Cerdanya. Avui en el primer dia, ens acostarem a l'enclau de Llívia, al bell mig de França, però gràcies al tractat dels Pirineus i la seva condició de vila, es va mantenir en territori català.
  Iniciarem el cap de setmana al magnífic parc de Sant Guillem, on a banda dels estiraments, realitzarem la primera xerrada sobre tècnica i millora postural amb en Jordi Pau Caballero de la Modern Nordic Walking Academy Catalunya.
  Des d'aquí iniciarem una bonica ruta que ens duurà a descobrir el nucli antic i les fonts de Llívia, Cereja, i tot resseguint el camí de Sant Jaume, el poblet francès d'Ur i la seva Cascada. Dinarem en ruta de pícnic. Per la tarda, i després de la dutxa, seguirem amb el seminari en una sala habilitada de l'hotel.

  Dades Tècniques:
  Ruta: Llívia- Ceraja- Fonts de Llívia - Ur - Llívia
  Distància: 14,5 km. Desnivell: 200m. Ruta circular. Llívia: Inici i Final. Tipus de Camí: Pista, camí asfaltat i carrer.
  Nivell exigència: ◉◉◉◎◎ (moderat)
  Nivell esforç: ◉◉◉◎◎ (moderat)
  Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)

 • Dium 01/12

Osséja i les vistes sobre la vall de la Cerdanya

 • Després d'esmorzar a l'hotel, anirem cap a la població francesa d'Osséja, preciosa població rodejada de boscos, i seu de nombroses clíniques respiratòries per la bondat del seu clima i alçada. Sortirem des de el llac d'Osséja, i creuarem el riu Vanèra. Des d'allà, ens trobarem en un camí diversos metres per sobre el punt més baix de la Vall, cosa que ens permetrà tenir unes vistes espectaculars sobre moltes muntanyes mítiques dels Pirineus. Travessarem camps i boscos, amb la panoràmica de tota la Vall de la Cerdanya, en un ruta inoblidable. Ens arribarem fins a Vilallobent i les Pereres, ja a Catalunya, i tornarem cap a Osséja, on ens esperarà el nostre autocar. Al migdia, dinarem al mateix hotel.

  Dades Tècniques
  Ruta Osséja - Vilallobent - Les Pereres - Osséja
  Distància aprox: 10 km. Desnivell: 100m. Ruta circular. Osséja Inici - Final. Tipus de Camí: Pista, camí asfaltat i carrer.
  Nivell exigència: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  Nivell esforç: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)

Preu del viatge

196 €
 • Preu total: 196  (preu per persona compartint habitació doble)
 • Suplement hab. individual: + 45 €  (places limitades).
 • Primer pagament: 64 en concepte de bestreta o paga i senyal per tal de formalitzar-ne la inscripció.
 • Resta de pagament: el termini màxim serà 10 dies naturals abans de la data de l’inici del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Stage de Marxa Nòrdica amb càpsula formativa, i pràctiques en col·laboració amb els tècnics de la Modern Nordic Walking Academy Catalunya.
 • Allotjament: Hotel del Prado 3***, situat a la part baixa de Puigcerdà,  en habitacions dobles amb dutxa/bany. Veure Web Hotel
 • Règim de Pensió Completa (Dissabte: Sopar. Diumenge: Esmorzar i Dinar)
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • L’esmorzar del Dissabte (lliure en ruta).
 • El dinar del Dissabte, tipus pícnic (caldrà dur-lo enllestit de casa).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Informació pràctica

Viatge amb Rutes de Marxa Nòrdica, per la Cerdanya.


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


Roba, Calçat i Material :

 • Rutes Marxa Nòrdica :
  • Regla de les 3 capes (Samarreta tèrmica + Polar + Roba abric / impermeable)
  • Guants.
  • Ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis).
  • Obligatori Bastons de Marxa Nòrdica .
  • Calçat esportiu o de muntanya (amb canya baixa i amb sola antilliscant. Evitar les botes de canya alta)

 

Pícnics, Pica-Pica i Aigua:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització d’un àpat tipus pícnic.
 • Cal portar pica-pica energètic per dos dies de ruta. (Fruits secs, barretes etiquetatges, fruita deshidratada, xocolata…)
 • Aigua (Ampolla reutilitzable preferentment d’1,5L)
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.

Reunions preparatories

Dimarts, 26 Novembre a les 18h00 i 19h00 h al Centre Europeu. (Són dues reunions iguals, pots escollir l’hora que millor et convingui).

Autocar i horaris

1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera Bar Velòdrom), al costat de les oficines del Centre Europeu.

Hora de Sortida indicada en el programa

2a parada: València 266 (Parada bus entre Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, a la vora del Metro L3-L4 i Renfe de Pg. Gràcia.

5 minuts després, aprox.

3a parada: València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 -Sagrada Família).

10 minuts després, aprox.

4a i última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del Passeig Fabra i Puig, a prop Metro L1 Fabra i Puig, i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

20 minuts després, aprox.