Preguntes Freqüents

 

El Centre Europeu de Barcelona és un centre cultural i educatiu fundat el 1977, amb seu a l’Avinguda Diagonal 441 (Muntaner) a Barcelona.Viatges Culturals Centre Europeu és una agència de viatges culturals, independent de cap multinacional o grup.

El Centre Europeu organitza mitjançant Viatges Culturals Centre Europeu, un ampli programa de viatges i sortides culturals d’Art, Història, Jardins i Natura per Catalunya, Espanya i Europa.

La finalitat de les dues organitzacions és fer visites, excursions, viatges culturals, i sortides, per a divulgar l’art, la història i els diversos aspectes de la natura i geografia del nostre País i d’Europa amb Guies i Professors experts. Alhora es fomenta un agradable ambient d’amistat i cultura entre tots els participants.

El Centre Europeu de Barcelona presenta nombrosos avantatges:

 • Els viatges, sortides i visites van sempre acompanyades per Professors Universitaris d’Art, Història, Natura, Geografia, Arquitectura, etc … i Guies especialitzats.
 • Es fan noves amistats i s’amplien les relacions socials, en un agradable ambient cultural.
 • Les excursions i viatges tenen preus reduïts de grup i descomptes especials.
 • Els viatges culturals són diferents i originals. Es visiten territoris poc coneguts, zones de muntanya, espais naturals protegits, parcs nacionals, llacs, boscos, … i petits pobles i ciutats que normalment en els circuits turístics convencionals no es visiten.
 • Es procura conèixer en profunditat un territori determinat o una regió europea, des de tots els aspectes culturals, artístics, ecològics i geogràfics.
 • Consulta més informació en aquest enllaç: Avantatges i més informació.

Durant tot l’any s’organitzen nombrosos viatges culturals, sempre acompanyats de guies i professors especialitzats. En el nostre Programa de Viatges Culturals, trobaràs:

Més enllà de les visites programades amb els nostres professors, tots els participants gaudeixen de temps lliure suficient per a les seves visites particulars.

La dinàmica dels viatges és activa, però sense presses ni aclaparaments. A més solem visitar llocs diferents i variats fora dels llocs turístics habituals, per conèixer més en detall, els pobles, comarques i regions d’Europa.

El viatges culturals son diferents i originals. Es visiten paratges, pobles i indrets que normalment no es coneixen amb els circuits turístics convencionals.

Els viatges de natura tenen un nivell assequible i normal, per a qualsevol persona acostumada a caminar, a passejar i a l’excursionisme. Son caminades senzilles i agradables per la muntanya i els parcs naturals.

No es fa cap activitat dificil o perillosa, sino simplement caminar i passejar per senders i boscos per gaudir de la natura i el paisatge. Aquestes caminades, rutes i passejades es complementen amb visites i explicacions d’art, història, medi ambient, geografia, etc.

Es un senderisme cultural i ecològic. No hi han components competitius o esportius.

Es proposen viatges durant tot l’any, els caps de setmana, ponts, dies festius, vacances, … i segons les temporades. Cada vegada més estem proposant viatges entre setmana i fora de temporada per evitar aglomeracions i poder viatjar amb més tranquil·litat. Consulta el nostre Programa complet per conèixer totes les dates de cada sortida.

A Viatges Culturals Centre Europeu organitzem els nostres propis viatges. El nostre equip format per guies i professors experts tenen un gran coneixement dels destins visitats i molts anys d’experiència. Això ens permet oferir uns viatges seguint itineraris únics i propis i d’alta qualitat, diferents dels que promocionen els grans tour operadors.

Totes les persones interessades són benvingudes. No cal estar associat al Centre Europeu, per participar en un viatge cultural.

No obstant això, per participar a les sortides gratuïtes, excursions, passejades i activitats de lleure per Barcelona, si que cal estar inscrit com a soci/a. La quota es només de 12 € al mes.

Els participants a les nostres activitats i viatges són persones actives especialment interessades en temes educatius i culturals, amb l’afició de viatjar, conèixer l’art i la història, fer excursions, visitar ciutats i museus, conèixer països i nous llocs, etc.

L’assistència a aquestes activitats permet, a més, fer noves amistats amb les mateixes inquietuds, aficions i interessos culturals.

Poden participar-hi totes les persones interessades. No obstant això, les activitats, excursions i viatges no son adequats per a PMR, persones amb mobilitat reduïda o persones amb dificultats per caminar, viatjar, … etc.

S’intenta que tots els hotels contractats siguin confortables, cèntrics i de bona qualitat, de 3, 4 i 5 estrelles.

Normalment, les habitacions són dobles (2 llits separats tipus Twin o un llit gran). Les persones que viatgen soles, si ho desitgen, podran ser ubicades amb altres persones del grup en similar situació. En cas de demanar una habitació individual, els hotels demanen un suplement. El nombre d’habitacions individuals és limitat i per això s’han de sol·licitar en el moment de fer la inscripció, i no posteriorment.

La nostra web està especialment dissenyada per utilitzar-la des del telèfon mòbil i tabletes com l’ipad. D’aquesta forma, es poden consultar també totes les activitats previstes, por temàtica, data i durada, i poden compartir-se per correu electrònic i xarxes socials.

El procés de Reserva és àgil i senzill, i totes les comunicacions són enviades per email. Pots consultar +info aquí: Com reservar

Enviem per correu electrònic, freqüents missatges per donar a conèixer amb anticipació tots els viatges prevists.

No es necessari disposar de vehicle per participar en les sortides, excursions i viatges.

Quan efectuem viatges curts o de mitjana distància, el medi de transport utilitzat normalment es l’autocar privat. Els vehicles són moderns i confortables, amb xofers habituals i de confiança, i amb punts de recollida distribuïts per la ciutat de Barcelona.

Freqüentment utilitzem també ferrocarrils, funiculars i telefèrics pers accedir als parcs naturals i als paisatges de muntanya.

En els viatges de llarga distància, el medi de transport habitual es l’avió o els trens AVE i després continuem les visites en autocar. No s’efectuen excursions o sortides en cotxes particulars.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mesura que per ordre d’arribada, puja al vehicle. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturó de seguretat és obligatori.

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Totes les sortides i excursions en el nostre autocar són sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

Normalment les entrades a museus, monuments, castells, coves, espectacles…, i els viatges en transports públics, funiculars, trens, embarcacions, vaixells, taxis…, etc. són opcionals. Aquestes possibles activitats opcionals o particulars es paguen directament en el mateix lloc de visita. En general són imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si és possible, descomptes i preus reduïts de grup.

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de la bestreta del viatge. No és possible guardar places de viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

En els Viatges de 2 o més dies de durada, que inclouen hotels, cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) també en el termini màxim de 4 dies després de la inscripció. La resta del pagament s’ha de fer, com a màxim, fins a la data límit indicada en cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats seran anul·lades.

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança de viatge que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències produïdes DURANT un viatge. Per això, no cal tenir cap preocupació al respecte. Més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines.

Aquesta assegurança NO INCLOU les despeses de cancel·lació produïdes ABANS de la sortida, qualsevol que sigui la causa. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet.

Per evitar qualsevol incidència ABANS d’un viatge, recomanem contractar l’assegurança de cancel·lació que cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts abans de la sortida, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la al fer la confirmació definitiva i el pagament total del viatge i te un període de carència de 72 h.

No, en absolut. Les persones poden participar en els viatges, inscriure’s en activitats o bé donar-se d’alta o baixa, quan ho desitgin, sense cap tipus de compromís o obligació.

Et convidem a participar en les activitats del Centre Europeu de Barcelona. Hi trobaràs un bon ambient, noves amistats i sortides, excursions i viatges molt interessants. Vine i participa-hi!

T’esperem a l’Av. Diagonal 441 (xamfrà Muntaner) de 17 a 20 h. Telefona al 93 430 99 79 i demana cita prèvia.

A partir de Setembre 2022, ja no és obligatori viatjar amb el certificat covid europeu tal i com han disposat les autoritats sanitàries competents. Al Centre segueix vigent dur la mascareta ben posada durant tots els trajectes amb autocar.

NOTA: Recomanem contractar l’assegurança opcional de cancel·lació per prevenir qualsevol incidència abans d’un viatge. 

Aquests viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els prepagaments que imposen els diversos serveis reservats per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments efectuats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses d’anul·lació:

 

1. Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió, vaixell o trens AVE:

 • Entre 90 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal demanada per la reserva.
 • Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.
 • Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.
  Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.
 • No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

Important: en cap cas és possible retornar l’import dels bitllets emesos de vols, vaixells i trens AVE.

2. Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

Entre 90 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

 • Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.
 • Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.
 • No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.  Despeses de gestió: Una vegada efectuada una reserva d’un viatge, qualsevol modificació, canvi o cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 €. Recomanem contractar l’assegurança d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans d’un viatge.

Les assegurances de cancel·lació permeten sentir-se més segur alhora de contractar un viatge perquè et protegeix davant determinats incidents que puguin ocórrer abans del teu viatge o si et veus obligat a interrompre’l i tornar a casa per algun imprevist, inclòs un possible contagi de COVID-19.

Què cobreix una assegurança d’anul·lació?

L’assegurança de cancel·lació ofereix garanties sanitàries i cobertures d’anul·lació, com per exemple:

 • Cancel·lació per motius de salut de l’assegurat o d’un familiar, per malaltia greu, accident o defunció, intervenció quirúrgica o trasplantament d’òrgans.
 • A causa de situacions relacionades amb la COVID-19, si per recomanacions mèdiques no pots viatjar per haver donat positiu en COVID o si algun membre de la teva família està greu a causa de COVID. També queda inclosa l’assistència mèdica i les despeses de prolongació d’estada i quarantena de l’assegurat en un hotel.

A més les assegurances que oferim pels viatges més llargs, inclouen altres motius de cancel·lació com per exemple:

 • Motius laborals, com un acomiadament laboral o canvi vacacional imposat unilateralment per l’empresa.
 • Causes legals, com per exemple que et convoquin en una mesa electoral durant les dates del teu viatge o que et convoquin per a assistir a un judici.
 • Altres motius importants com poden ser el robatori de documentació o equipatge, retard en el transport, avaria en el teu vehicle, cancel·lació per part de l’acompanyant, perjudicis greus en la teva llar o lloc de treball.

Les cobertures sanitàries són molt amples, i queden cobertes les despeses de prolongació d’estada en un hotel i el transport o repatriació sanitària.

Que faig si he de cancel·lar un viatge i tinc una assegurança de cancel·lació:

En cas d’haver d’anul·lar el teu viatge abans del seu inici o interrompre’l per una de les causes cobertes en la pòlissa, hauràs de posar-te en contacte amb nosaltres i aportar la documentació que acrediti la causa de cancel·lació del viatge.

Recorda que les anul·lacions sense assegurança es regeixen per la normativa del Centre Europeu. Consulta-ho aquí.

 

Els viatges es realitzen sempre amb els horaris indicats i segons el programa oficial previst, independentment de les condicions climatològiques dels dies anteriors o del moment de la sortida.

L’experiència de molts anys ens indica que encara que en el moment de la sortida a Barcelona plogui o les condicions meteorològiques siguin adverses, aquestes poden ser totalment diferents en el lloc de visita. I en el supòsit que aquestes condicions no milloressin, sempre es recorre a activitats alternatives.

En qualsevol cas, si el viatge s’anul·lés, ens posaríem en contacte amb tu per telèfon o email al més aviat possible.

Per participar en tots els viatges, cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat antilliscant, esportiu o de muntanya, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural. Es recomana que subjecti bé el peu i el turmell per evitar possibles accidents, com caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. És recomanable també portar paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola… Etc.

Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, aeroports, etc. Per les excursions diàries és recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mà o maletins.

Cal consultar el programa del viatge per saber quins àpats estan inclosos.

En moltes ocasions, en els viatges donem temps lliure als participants a, ciutats i pobles  per fer els diferents àpats, amb diferents bars i restaurants locals que ofereixen el menú del dia (Menú del Dia) amb la millor relació qualitat-preu. També és molt habitual fer pícnic en alguna àrea verda o parc. En altres, els hotels escollits ofereixen règim de mitja pensió, cosa que significa que inclourem l’esmorzar i el sopar.

Soc vegetarià/na, sense gluten o tinc restriccions dietètiques, puc escollir el menjar?

Si ho pots fer,  un cop confirmada la reserva, et recomanem que ens ho indiques amb antelació a info@centroeuropeo.com. Cal recordar-li també al Guia a l’inici del viatge.

Si no has trobat resposta a la teva pregunta, preguem que ens truquis al 93.430.99.79 o bé ens escriguis un email fent clic aquí, et donarem resposta en menys de 24 h!

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció als Viatgers +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar